اخبار اخبار فرهنگی

بهمن فرمان آرا گنجینه افتخارات مازیار میری در موزه سینما را افتتاح کرد/ اصغر همت: امین تارخ از مفاخر این سرزمین است

تبلیغات بنری


به گزارش خبرگزاری رابو، از روابط عمومی موزه سینما، در ابتدای این مراسم رامبد جوان مجری این برنامه و بازیگر، نویسنده و کارگردان سینمای ایران ضمن خیرمقدم به میهمانان این مراسم گفت: در این مراسم به دلیل حضور در موزه سینما، سینمای ایران و سینمای ایران به عنوان یکی از مهم ترین برنامه ها در این مراسم حضور داشتند. در مورد امین تارخ صحبت های زیادی در سر دارم، اما با این وجود نمی دانم چه بگویم. برگزاری مراسم یادبود در غیاب او برای هیچکس لذتی ندارد، اما وقتی با من تماس گرفتند و موضوع این برنامه را اعلام کردند، به موزه فیلم رفتم.

تارخ شکل دیگری از بازیگری را وارد سینما کرد

وی ادامه داد: آقای تارخ متعلق به نسلی از بازیگران است که شکل و سیاق و سبک دیگری از این هنر را به تلویزیون، سینما و تئاتر ایران آوردند. همه ما نسل های بعد از او مدیون امثال امین ترخ هستیم. او شیوه بازیگری را تغییر داد و اهمیت بیان، صدا و ویژگی های بازیگری که مقابل دوربین می ایستد را به گونه ای دیگر معرفی کرد.

این جوان افزود: خاطرات بی شماری از آقای تارخ و فرزندانش دارم. قسمتی از خانه اش وقف مدرسه بود و این فضا به قدری برای دانش آموزان صمیمی، راحت و دوست داشتنی بود که با وجود نظم و انضباط، مردم دائماً در راهروها تردد می کردند و تارخ مدام با آنها و آموزش و پرورش در ارتباط بود. روند نیز در همان زمان اتفاق می افتاد.

در ادامه این مراسم کلیپی از صحبت های هنرمندان سینما و تئاتر درباره امین تارخ پخش شد.

جوان گفت: اولین برخورد من با او در سال ۱۳۷۱ با فیلم «بت» بود. آن زمان من خیلی جوان بودم و فقط به دلیل داشتن موهای بلند برای ایفای نقش در آن فیلم انتخاب شدم و جزو شاگردان آن فیلم بودم و وقتی ترخ را از نزدیک دیدم نفسم بند آمد. امین تارخ در کارنامه کاری خود جوایز زیادی کسب کرده است و شاید کم توجهی به نقش های متنوع این بازیگر باشد.

وی با اشاره به اینکه تاریخ بازیگران زیادی را پرورش داده که اکنون در سینما و تئاتر ایران حضور دارند، تصریح کرد: افرادی مانند حبیب رضایی، مهتاب کرامتی، تنه علیدوستی، پوریا پورسرخ، گلاره عباسی، مجید واشقانی، شبنم مقدم و بسیاری دیگر. امیدوارم این مدرسه همچنان فعال باشد.

موزه سینما خانه هنرمندان است

در ادامه این مراسم، ماجد اسماعیلی، مدیر عامل موزه سینما گفت: کار اصلی موزه ها جمع آوری، نگهداری، نمایش و نمایش و همچنین پژوهش و آموزش افراد در این حرفه است.

وی افزود: همه افراد خانواده بزرگ سینما باید موزه سینما را خانه خود بدانند و باید تلاش کنیم تا این خانه آباد، پربار و مردمی باشد تا نسلی که مخاطب اصلی موزه هستند همواره گنجینه های زنده را رصد کنند. موزه سینما نباید از حضور هنرمندان بی بهره باشد.

آنطور که پژمان بزغی رئیس انجمن بازیگران گفت: از دکتر اسماعیلی و مجموعه موزه سینما تشکر می کنم که این فرصت را فراهم کردند. به نظر من امروز ادای احترام به معلمی است که در دهه هفتاد از او چیزهای زیادی یاد گرفتیم. در آن زمان من جوانی علاقه مند به سینما بودم و قمبز کشفی از دوستانم به مدرسه آقای ترخ می آمد و وقتی به رشت برمی گشت، آموخته های خود را به ما منتقل می کرد.

وی گفت: آموزه های امین تارخ نه تنها از طریق او، بلکه از طریق شاگردانش در جامعه هنری گسترش یافت و نقش مهمی در اعتلای بازیگری در سینمای ایران داشت.

بزغی گفت: هرگز افتخار همکاری با تارخ را نداشته ام و معتقدم وی در شرایطی از دنیا رفت که نتوانستیم آنطور که باید جشن مناسبی برای او ترتیب دهیم و به همین دلیل از خانواده وی عذرخواهی می کنم. پیش از این نمایندگان ارشدی از جمله آقایان داود رشیدی، امین تارخ و فاطمه معتمدیه در انجمن حضور داشتند و سعی می کنم بتوانم به عنوان یکی از اعضای خردسال این مجموعه وظایف خود را به نحو احسن انجام دهم.

بسیاری از مردم در طول تاریخ یتیم شده اند

سپس مسعود کرامتی بازیگر سینما و از دوستان خانواده تاریخ گفت: امین تاریخ از بازیگران تاثیرگذار و مهم سینمای ایران بود و دوستان دیگر نیز به این موضوع اشاره کردند. او همچنین از بنیانگذاران انجمن بازیگران به شمار می رود و به عنوان معلم نقش سازنده ای داشت.

کرامتی ادامه داد: برای من صرف نظر از این موارد دوست صمیمی و دوست بزرگم بود و نقش مهمی در خانواده داشت. او از افراد مهم و حامی بزرگ خانواده به شمار می رفت و بسیاری از افرادی که در حلقه نزدیکان او نبودند با فوت این هنرمند یتیم شدند.

کرامتی ادامه داد: حضور او مهم، دلگرم کننده و تاثیرگذار بود تا جایی که نمی شد حد و مرزی را تعیین کرد. بعد از مرگ تارخ، وقتی با پسرش مانی صحبت می‌کردم، گفت که بسیار تنها است، زیرا تمام زندگی‌اش را وابسته به پدرش می‌دانست. در غیاب تاریخ، همه ما تکیه گاه بزرگی را از دست داده ایم و یتیم شده ایم.

جوان مسئول این مراسم گفت: نگر جواهریان در سال 1375 پدرش را از دست داد و هنوز هم وقتی دلش برای پدرش تنگ می شود گریه می کند و بعد از گذشت هفت سال از غیبتش همچنان ابراز دلتنگی می کند. گویی از دست دادن پدر غمی است که هرگز فروکش نمی کند. امین تارخ پدری جذاب، خونگرم، دوست داشتنی و حامی بود.

تارخ یکی از بنیانگذاران سندیکای بازیگران بود

سپس علی دهکردی مدیر عامل خان سینما گفت: امین تارخ شخصیت بزرگی بود و این را نمی توان انکار کرد که نامش بزرگ خواهد بود و برای همیشه در سینمای ایران می ماند. تاریخ چهره و صدایی جذاب و نگون بخت داشت و نقش های مهم و خیره کننده ای را پشت سر گذاشت و جلوی دوربین بهترین کارگردانان حاضر شد.

دهکردی با بیان اینکه تارخ نامی جاودانه برای خود دست و پا کرد و شایسته ترین بازیگر در بین ما برای لقب استاد بود، افزود: وی مدافع بزرگ حرفه و صنف بود و از بنیانگذاران سندیکای بازیگران و خانه سینما و اولین جلسات سندیکای بازیگران در دفتر شخصی امین تارخ برگزار شد.

دهکردی ادامه داد: او نسبت به این انجمن تعصب داشت و دلسوز همه بود و متاسفانه این هنرمند در زمان بسیار بدی از دنیا رفت. در روزهایی که بیماری کرونا شیوع پیدا کرد و مشکلات متعدد دیگری به وجود آمد، امکان برگزاری جشنی مناسب برای او وجود نداشت.

بهمن فرمان آرا گنجینه افتخار مازیار میری را در موزه سینما افتتاح کرد/اصغر همت: امین تارک یکی از پرافتخارترین انسان های روی زمین است.

امین تارخ از افتخارات این سرزمین است

همانطور که اصغر همت بازیگر پیشکسوت سینما درباره امین تارخ گفت: به یاد دارم که در سال 1393 به تارخ گفتم که پنجاه سال از حضورمان در عرصه هنر می گذرد و به خاطر دوستی که داریم حرف های زیادی درباره تارخ برای گفتن دارم. او خیلی به من نزدیک بود و ما جعبه مخفی یکدیگر بودیم.

حمایت با اشاره به اینکه از امین ترخ قدردانی نشد و در زمانی نامناسب ما را رها کرد، ادامه داد: ناگفته های زیادی از زندگی او و امین ترخ وجود دارد و من می توانم بر اساس آن کتابی بنویسم. امین تارخ بدون شک یکی از افتخارات این سرزمین ملی است و حتی در کارهای مذهبی نیز فردی ممتاز است. او در سریال های «سربدران»، «معصومیت از دست رفته» و «ابن سینا» حضور درخشانی داشت و با شروع ساخت سریال های ماوراء الطبیعه در تلویزیون، در «اغما» درخشش زیادی داشت. هرگز نمی توان این صحنه شگفت انگیز روی بام بارانی و گفتگوهای او با خدا را فراموش کرد.

حمایت خاطرنشان کرد: امین تارخ فعالیت هنری خود را با سریال شهر من شیراز آغاز کرد و به همین دلیل منطقه ای در شیراز به نام او نامگذاری شد. او خدمات زیادی به فرهنگ کشور کرده است و نامی جاودانه در تاریخ کشور خواهد داشت.

آموزش تاریخ مانند یک رودخانه به جریان خود ادامه می دهد

در بخشی دیگر از این مراسم محمدمهدی اصغرپور کارگردان و مدیر فرهنگی گفت: افتخار همکاری با آقای تارخ را در دو سریال داشتم. در حالی که برخی فکر می کردند همکاری ما چیزی فراتر از این دو گروه است، وقتی به این موضوع فکر کردم متوجه شدم بحث تمرکز حضور ایشان مطرح است که صرف نظر از چند موضوع می توان به آن پرداخت. امین تارخ در عرصه بازیگری، معلمی و خانواده حضور بسیار فعالی داشت و به همین دلیل درگذشت او را باور نمی کنیم.

وی بیان کرد: به دلیل جریانی که در عرصه آموزش بازیگری ایجاد کرده است مانند رودخانه ای است که تا ابد ادامه دارد و باید برای حضور موثر آن بررسی جدی صورت گیرد. طی این بررسی می توان حتی تاریخ سینمای بعد از انقلاب را مرور کرد. امین تارخ زمانی که نقش های متفاوتی وجود داشت توانست از توانایی های بیشمار خود استفاده کند اما متاسفانه هر چه پیش رفتیم شرایط تغییر کرد و امروز دیگر نشانی از نقش های متفاوت پررنگ نیست.

عسگرپور در پایان ابراز امیدواری کرد افرادی مانند آقای تارخ در عرصه هنر کشور ظهور کنند.

امین تارخ تا اندازه اشک بدهی اش را ادا کرد

محمدعلی سربان بازیگر پیشکسوت نیز گفت: به سال 52 برمی گردم که تارخ وارد دانشکده شد و در آن سال ها دانشکده هنرهای زیبا در بهترین دوران خود بود. افرادی مانند ایرج راد، عزت الله تسامی، اسماعیل محرابی، داریوش فرهنگ، مهدی هاشمی و… از بزرگان ما محسوب می شدند که بعدها همگی استادان تئاتر ایران شدند.

وی با اشاره به اینکه امین تارخ در بدو ورود به دانشگاه گروه بسیار خوبی از جوانان مستعد تشکیل داد، افزود: آنها در محوطه دانشکده مشغول تمرین تئاتر بودند. او عاشق کار و هنر تئاتر بود و در شیراز چون مرکز هنری بود، تارخ جای خوبی برای رشد داشت. امین تارخ خود را موظف می دانست که آموخته های خود را به دیگران منتقل کند و به همین دلیل در سال ۱۳۷۳ مدرسه خود را تأسیس کرد و بسیاری از جوانان علاقه مند به بازیگری در آنجا آموزش فنون مختلف را دیدند. تارخ خود را وقف تئاتر کرد و در عرصه فعالیت صنفی حضوری بسیار فعال داشت.

ساربان ادامه داد: من یکی از ستارگانی بودم که با او در سریال سربداران شرکت می کردم و این هنرمند حتی در زمان استراحت نیز در حال مطالعه نقش خود در صحنه فیلمبرداری بود و تنها به سناریو محدود نمی شد، بلکه با نقش زندگی می کرد و یاد می گرفت از آن خودش این کار را کرد.

نعمه تاریخ فرزند زنده یاد امین تاریخ در پایان نیز به بیان کوتاهی بیان کرد: یاد و خاطره امین تاریخ هرگز فراموش نمی شود و تهی بودن وجودش همیشه خواهد بود. تا زمانی که مردم زنده هستند باید برایشان ارزش قائل باشیم. امیدوارم دنیا به مکانی مهربان تر تبدیل شود. متاسفانه بسیاری از هنرمندان فانتزی بیکار و با مشکلات معیشتی دست و پنجه نرم می کنند و مهربانی با آنها بسیار مهم است.

در پایان این مراسم، ماجد اسماعیلی، مدیرعامل موزه سینما از خانواده زنده یاد امین تارخ تجلیل کرد.

همچنین در ابتدای این برنامه بهمن فرمان آرا از مازیار میری کارگردان سینمای ایران تقدیر کرد.

در این مراسم افرادی چون سخنگوی رسمی دولت، فاطمه مهاجرانی، علی ربیعی، بهمن فرمان آرا، محمدمهدی اصغرپور، منوچهر محمدی، منوچهر شاهسواری، علی دهکردی، همایون اسعدیان، پژمان بازایی، حبیب رضایی، اصغر همراهش، گوهر. حضور داشتند: مسعود کرمانی، ماهوش فقاری، محمدعلی ساربان، نیما ترخ، امین ترخ، همسر زنده یاد امین ترخ، خسرو دهقان، محمود جبارلو، فرامرهای زمان خود و ….

5757

تبلیغات بنری

khabaronline به نقل از رابو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *