به گزارش -، دولت چهاردهم روزهای سختی را پیش رو دارد. این روزها به این راحتی ها نیست. هفته آینده یکی از مهم ترین هفته های پزشکیان در دوران تشکیل دولت وی خواهد بود. هفته ای که قرار است دولت پیشنهادی او برای رأی اعتماد به مجلس برود، او برای دفاع از آن به بهارستان می رود.
اما در این بین از ابتدای اعلام اسامی وزرای پیشنهادی مجلس دوازدهم شمشیر را پیش روی دولت چهاردهم بست و نمایندگانی که اکثرا از طیف افراطی اصولگرایان بودند خط و نشان کشیدند که 4 ، 6 و … وزیر از مجموع 19 نامزد رأی نمی آورد. رفتاری که 180 درجه با کاری که مجلس یازدهم با دولت سیزدهم کرد متفاوت است.
رفتار دوگانه نمایندگان مجلس با دولت رئیس جمهور و پزشکیان
نیت نمایندگان در این مجلس و این دولت هر چه بود، در مجلس قبل و دولت قبل از روی دل و صداقت به دولت رای دادند.
نمایندگان مجلس دوازدهم که ساختار اساسی آنها مجلس یازدهم است، می خواهند در رابطه با دولت چهاردهم متفاوت از مجلس قبلی عمل کنند؛ اما در این راستا، نمایندگان مجلس دوازدهم، مجلس شورای اسلامی را در دستور کار خود قرار داده اند. اما حالا ممکن است از آن طرف بام بیفتند! البته نام رئیس جمهور نیز در این موضوع خالی از تأثیر نیست و شاید اگر نام رئیس جمهور «سعید جلیلی» بود، رفتار بسیار ملایم تری نسبت به دولت پیشنهادی رئیس جمهور من نشان می دادند.
چالش وزرای پیشنهادی با تندروها در کمیته های تخصصی
در روزهای گذشته که وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم به کمیسیون های اصلی و فرعی مجلس می روند اغلب سوالاتی مطرح می شود که نه ربطی به حوزه وزارتخانه مورد نظر دارد و نه ربطی به وظیفه دارد. آن کمیته که نشان از اصرار بر عزل برخی وزرا دارد.
البته طبق انتظارات یا به عبارت بهتر، خطوط و نمادهای اساسی برخی تندروها در مجلس، در میان وزرای پیشنهادی، کمتر از انگشتان یک دست در مسیر خطوط و نمادها قرار دارد. طبیعتاً کسانی که خط و نشان کشیدند مصمم هستند که نگذارند این ارقام از سد مجلس عبور کنند وگرنه در شرایط عادی مشکل خاصی برای اخذ رای اعتماد نخواهند داشت. با این حال هنوز چند روز تا رای گیری باقی مانده و احتمال هرگونه احتمالی به پایان می رسد.
کل مجلس یازدهم غرفه ریاست جمهوری را قرنطینه کرد
اما نگاهی به رفتار شورای یازدهم از ابتدای ارسال اسامی وزرای پیشنهادی به نمایندگان تا پایان شمارش آرا در شورا نشان می دهد روزهای سختی برای دولت پیش رو خواهد بود.
در آن زمان، طیف نسبتاً گسترده ای از بازیگران نام های ارسالی را تحسین کردند. این اقدامی است که با مهمترین وظیفه نمایندگان که نظارت بر عملکرد دولت است در تعارض است و حتی بعدها که دولت حتی نگاهی به نمایندگان مجلس نداشت، این نمایندگان مجلس بودند که گلایه کردند و البته از اقدام خود پشیمان شدند. رفتار در هنگام رای اعتماد.
مجلس یازدهم البته خالی از این سورپرایز نبود. در بهار سال 1400 بیش از 200 نماینده قبل از ثبت نام نامزدهای ریاست جمهوری طی نامه ای به ابراهیم رئیسی رئیس وقت قوه قضائیه خواستار شرکت در انتخابات ریاست جمهوری شدند. این پیام برای بسیاری از ناظران تعجب آور بود. دیدند وقتی مجلس از فردی برای ریاست جمهوری در این سطح و رتبه حمایت می کند، فردا روزی که رئیس جمهور شود چگونه بر عملکرد او نظارت می کنند؟ به عبارت دیگر گفتند این مکاتبات از سمت نماینده و مجلس در چارچوب وظایف نماینده نیست و نظارت آنها بر دولت تحت تأثیر هوا و هوس آنها قرار می گیرد; هرچند بعدها پیش بینی آنها درست از آب در آمد، اما زمانی که زمان معرفی وزرای پیشنهادی به مجلس رسید، نمایندگان به جای به چالش کشیدن وزرای پیشنهادی، به تمجید و تمجید از آنها پرداختند. امری که رای نمایندگان به وزرای پیشنهادی را به رای نادری تبدیل کرد. از 19 وزیر پیشنهادی، 14 وزیر بیش از 200 رای کسب کردند که البته اگر بی سابقه نباشد، قطعا نادر است. اما از 5 پیشنهاد دیگر تنها یک نفر توانسته رای کافی را به خود اختصاص دهد به عبارت دیگر از 19 وزیر پیشنهادی 18 وزیر رای اعتماد گرفتند و در چنین فضایی تنها یک نفر موفق به کسب رای نشد. . اعتماد
پیام رای ناپلئون از مجلس دوازدهم به کابینه پیشنهادی پزشکیان
با توجه به روابط ایجاد شده توسط مجلس یازدهم با دولت سیزدهم و اعطای بیشترین آرا به هیات وزیران، انتظار می رود مجلس دوازدهم در این دوره بخواهد اصلاحاتی را برای عملکرد مجلس یازدهم انجام دهد. ; با توجه به اینکه برخی از وزرای مورد نظر، وزرایی هستند که صرفاً خروجی دولت نیستند، به نظر می رسد مجلس دوازدهم وزیران زیادی را به مجلس منصوب نکند.
اما مصوبات کابینه آرای پیشینیان خود را نخواهد داشت و با رای به اصطلاح ناپلئونی از مجلس به ساختمان وزارتخانه خود می روند و تعداد کمی از آنها به محل کار سابق خود می روند.
رای ناپلئون حامل پیامی برای وزرا است. استیضاح مثل شمشیر داموکلس بالای سر شماست و با اندکی لغزش از آنچه در نظر داریم، طرح استیضاح مثل شمشیر روی صندلی شما خواهد افتاد!
2727
khabaronline به نقل از رابو