به گزارش خبرگزاری رابو، در ابتدای مراسم افتتاحیه رسمی انتشارات و رونمایی از کتاب های این نشریه، بوریا سوری مدیر مسئول و صاحب امتیاز نشریه و انتشارات به ایراد سخنرانی پرداخت. وی ضمن خیرمقدم به میهمانان از شرایط سختی که همیشه اهالی شعر و ادب می گذرانند گفت. وی با یادآوری سال های دور دهه شصت، به اتفاقات تلخ دهه شصت و هفتاد اشاره کرد و در پایان به بیان سال های حساس و گرفتاری ها و مشکلات شعر، نشر، کتاب و رسانه پرداخت. وی به فعالیت گروه رسانه در 6 سال گذشته اشاره کرد و تولید و انتشار کتاب را آخرین تلاش این گروه برای حضور در عرصه فرهنگ کشور عنوان کرد و برنامه های آتی در این زمینه را تشریح کرد. انتشار. .
داستان “معروف ترین قطعه در ایران»
رونمایی از کتاب های جدید قسمت بعدی این مهمانی بود. ابتدا کتاب «حادثه پژوه» اثر مزدک علی نذری که حاصل مصاحبه های طولانی با «امین آقا فرزانه» در مقاطع زمانی مختلف است، توسط سروش سهتو نویسنده رونمایی شد. این واقعه، داستان زندگی امین فرزانه است که از دیرباز «مشهورترین بسیاری در ایران» نامیده میشود.
مزدک علی نذری پس از معرفی کتاب خود که بلافاصله پس از عرضه به بازار کتاب به چاپ دوم رسید، از مشکلات کار در عرصه کتاب و رسانه گفت و از تلاش های این موسسه در انجام فعالیت های فرهنگی تقدیر کرد. و ابراز امیدواری کرد که این نشریات تازه تاسیس با وجود همه مشکلات بتوانند به کار خود ادامه دهند.
بعد از نویسنده کتاب، سروش صحت پشت تریبون آمد. وی درباره تمایل خود به خرید و خواندن کتاب گفت: در ابتدای کتاب جمله جالبی از امین آقا فرزانه در مقدمه آمده است امین فرزانه که در دوران دانشجویی شجاع بود و در دوران سربازی به امین کالی معروف شد، در پاسخ به سوال نویسنده: امین آقا کی بزرگ میشویم. چیز بزرگی است و جمله جالبی که از زبان خیلی ها شنیده می شود. سروش صیحات در پایان سخنان خود جو حادثه را به کسانی که کتاب شعبان جعفری را دوست داشتند پیشنهاد داد و از آنها خواست حتما این کتاب را بخوانند. او همچنین گفت: من با اطمینان آنچه را که برخی از انتشارات قدیمی منتشر میکنند، میخرم خانه ای که می توانم با خیال راحت آن را بخرم، حتی بدون اینکه نویسنده را بشناسم.”
بوریا یک سوری است
“تشخیص زیرزمینی» مقالاتی در مورد زندگی امروزی
دومین کتابی که در مراسم افتتاحیه این انتشارات رونمایی شد، کتاب «کشف زیرزمینی» اثر سهند ایرانمهر است. این مقاله توسط وکیل صالح نکبخت و نویسنده کتاب فاش شده است. صالح نکبخت وکیل دادگستری با قدردانی از تلاش مجدانه گروه تحریریه و نشر با بیان اینکه در طول این سال ها در عرصه سخت رسانه ای به فعالیت خستگی ناپذیر ادامه دادند، ابراز امیدواری کرد که این جاه طلبی در امور نشر نیز وجود داشته باشد. وی همچنین به تحلیل های سهند ایران مهر اشاره کرد و «مکاشفه زمینی» را کتابی ارزشمند و خواندنی معرفی کرد.
سهند ایران مهر نیز به مشکلات حوزه نشر اشاره کرد و از فعالان عرصه فرهنگ و هنر خواست هر کجا هستند و چه کسانی می توانند در این زمینه کمک کنند، قدمی بردارند. وی گفت: در تمام مدت همکاری با نشریات احساس راحتی کردم زیرا این تیم را بسیار علاقمند، متعهد و هنرمندانه دیدم و امیدوارم این شعله در اینجا ادامه داشته باشد.
پس از رونمایی از دو کتاب اول، کیمیا لشکری و گلچیا آکفی، دو دختر فرهنگستان موسیقی، با نوازندگی ویولن و ویولن سل از حاضران پذیرایی کردند. در بخش دوم دو کتاب به مخاطبان معرفی شد که یکی در بخش «شاهد عینی» و دیگری رمانی ترجمه شده درباره استانبول ترکیه بود.
“شاهد عینی» راوی جنون امپراطور بوکاسا
این انتشارات کتاب «عصر تاریک» را در بخش «شاهد عینی» که متعلق به نشر آثار پژوهشی و تاریخی است منتشر کرد. نویسنده این کتاب برایان تتلی است که توسط حمید هاشمی خندانی ترجمه شده است.
در مراسم رونمایی از این کتاب، عباس عبدی روزنامه نگار و تحلیلگر را مترجم کتاب همراهی می کرد. «عصر تاریک» حول محور زندگی سیاسی امپراتور بوکاسا در آفریقای مرکزی می چرخد و حکومت دیکتاتوری و روزهای سیاه حکومت او را به تصویر می کشد.
عباس عبدی پس از رونمایی از این کتاب گفت: حدود یک ماه پیش کتاب ماجراجو و عصر تاریکی را خواندم که برایم ارسال شده بود. ابتدا از خودم پرسیدم که چرا حالا که شرایط نشر اینقدر سخت شده است، گروهی تصمیم گرفتند به سمت انتشارات بروند، اما پس از خواندن کتاب ها پاسخ سوالم را گرفتم. او همچنین درباره «عصر تاریکی» توضیح داد: «اگرچه کتاب نسبتاً بزرگ بود، اما فضای روشنی از استعمار فرانسه و کیفیت استعمار آنها را نشان داد، مانند کشتار یک میلیون نفر در رواندا ، گاهی آرام می گذرد و هیچ کس «حتی سازمان ملل» صدایش را بلند کرد، «فقط با خواندن این کتاب هایی که مطالبشان در فضای مجازی یافت نمی شود، می تواند امتیازهای خوبی بگیرد». وی در پایان ابراز امیدواری کرد که اگر این نسخه به همین منوال ادامه پیدا کند، به زودی جای خود را در بین نسخه های قدیمی پیدا کند.
حمید هاشمی خندانی، مترجم کتاب نیز دقایقی درباره دلیل انتخاب این کتاب برای ترجمه و انتشار صحبت کرد. او گفت: “ما چیز زیادی در مورد آنچه در کشورهای دیگر و تاریخ آنها اتفاق می افتد نمی دانیم.” این موضوعی که در کتاب به آن پرداخته شده است، حتی در میان فرانسوی ها نیز چندان شناخته شده نیست. گاهی برخی از مردم تعجب می کنند که چرا باید این وقایع تاریخی را بدانیم و چه نسبتی با ما دارد؟ اما دانستن حقایق تاریخی بسیار مهم است و ما باید تاریخ را بشناسیم تا بهتر بفهمیم امروز کجا هستیم.»
«پدر من عموی من است» روایتی متفاوت در ادبیات ترکیه رونمایی می کند
آخرین کتابی که در این مراسم رونمایی شد، رمانی بود که از ترکی به فارسی ترجمه شده بود با عنوان «ابی خال». نویسنده این کتاب مورات اویور کولاک است و سولماز حسن زاده آن را به فارسی برگردانده است. در غیاب مترجم در مراسم رونمایی از کتاب، مراسم رونمایی از کتاب با حضور علی حکمت روزنامه نگار پیشکسوت، مریم حسین زاده شاعر و همسر محمد مختاری برگزار شد. مریم حسین زاده در سخنانی کوتاه برگرفته از شعر محمد مختاری را ذکر کرد و ضمن تشکر از دست اندرکاران، برای این چاپ آرزوی موفقیت کرد. همچنین علی حکمت با تمجید از شعار این نشریه «کتاب وزن دنیاست»، گفت: من و بسیاری از دوستان روزنامه نگار هم نسلم بعد از دستگیری و حذف نشریاتمان تهران را ترک کردیم و در راه. ما به صحرا رفتیم، اما برخی از دوستان همچنان در تلاش هستند و حضور دارند. وی در پایان سخنان خود بر خواندن کتاب برای کسب این دانش و عدم تکیه بر فضا تاکید کرد پیش فرض
انتشار سالانه 40 اثر در نظر گرفته شده است
در پایان این نشست اسماعیل حق پرست مدیر این نشریه در خصوص چگونگی شروع کار و رسیدن به آرزوی قدیمی صحبت کرد. حقبرست توضیح داد: «در اردیبهشت 1402، پس از همه وقایع ناامیدکننده سال قبل، و با تمام ناامیدی و امیدمان، تصمیم گرفتیم انتشارات خود را راه اندازی کنیم و برنامه داریم هر سال حداقل 40 عنوان کتاب منتشر کنیم. وی سپس به تشریح روند انتشار کتاب و ارائه توضیحاتی برای کتاب های آینده این چاپ پرداخت.
اثر جدید محمود دولت آبادی منتشر شد
مراسم اعلام رسمی آغاز به کار این انتشارات و رونمایی از چهار کتاب آن با خبرهای خوش برای خوانندگان و علاقمندان به کتاب به پایان رسید. انتشار کتابی با عنوان «فریدن کی…» که گزیده ای از داستان هزار و یک شب با ویرایش و انتخاب محمود دولت آبادی است، از دیگر آثاری است که قرار است در این زمینه در اختیار مردم قرار گیرد. شب یلدای سال
در این مراسم که در خانه اندیشمندان بشردوستانه برگزار شد، شخصیت هایی چون جواد مجابی، صالح نکبخت، یغما گلروی، مرضیه وفاماه، محمد درویش، بهروز گرانبایا، داود محمدی، علی حکمت، کیوان صمیمی، کامیار عبیدی، عباس حضور داشتند. عبدی، فایز زاهد، مریم حسین زاده، هوشنگ فراهانی، الهام فخری، سروش صحت، سارا سالار، حمید. نساحی، غرناز موسوی، رضا اکبری نوری، مجتبی وایسی، سلام ناظمی، علی بهبهانی، مهرنوش قربانعلی، نستین مجابی، مسعود خیام، کافی کیان، سجاد. گودرزی، مهناز رونقی، محمدرضا یزدان پرست، نگین فرهود، مهدی افروزمانیش، نرگس گودکی، ایمان پاکنهاد، فرشید پارسکیا، فرزانه ابراهیم زاده، پژمان موسوی، حمید ایرانشاهی، زینب موسوی، امید فردوسیالقطی، محسنپیمانلهمان، محسن بیلگاتی. … حضور داشتند.
245245
