استفاده از رنگ «غیرمجاز» در قنادی‌های اصفهان/وقتی زعفران درجه سه با «تارترازین» رنگ می شود!
اخبار اخبار عمومی

استفاده از رنگ «غیرمجاز» در قنادی‌های اصفهان/وقتی زعفران درجه سه با «تارترازین» رنگ می شود!

تبلیغات بنری


اخبار زنده اصفهان – لیلا الجرکانی: بررسی های میدانی خبرنگار رابو حاکی از استفاده از رنگ های غیرقابل خوردن و مصنوعی در اکثر شیرینی های اصفهان است که رئیس سازمان بازرسی سندیکای استان اصفهان نیز این موضوع را تایید کرد و گمان می رود بیش از 95 درصد شیرینی سازان اصفهان از این نوع شیرینی استفاده می کنند. رنگ غیر مجاز و در این خصوص اطلاعیه هایی نیز به اتحادیه قنادان و سایر مسئولین مربوطه ارسال شده است.

بر این اساس، برای بررسی دقیق موضوع با مرکز بهداشت اصفهان تماس گرفتیم و رئیس اداره بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان به سوالات ما در این زمینه پاسخ داد.

مهدی میرجهانیان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار رابو، در خصوص استفاده از رنگ در شیرینی، چیپس، نبات و بستنی و همچنین استفاده از زنگ صنعتی و غیرمجاز در رستوران ها، گفت: اتحادیه های صنفی مجاز به استفاده از مواد طبیعی هستند. مواد و مواد رنگی استاندارد خودشان که غذا درست می کنند و طبق قانون نمی توانند از هر نوع ماده رنگی استفاده کنند مثلااستفاده از زعفران به عنوان رنگ طبیعی در آرد یا شیرینی های پودری مجاز است.

وی افزود: همچنین در خصوص دسرهای بامیه و یا دسرهای تازه همراه با تزیینات، فوندانت، ژله رنگی، لواشک یا محصولات مشابه، استفاده از رنگ مصنوعی با کد و میزان مصرف مشخص مجاز است.

وقتی زعفران درجه سه با تارترازین رنگ می شود!

مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان زعفران را یکی از پرمصرف ترین رنگ های طبیعی دانست که در تولید شیرینی، پالپ و پالپ، بستنی و رستوران ها کاربرد دارد. وی بیان کرد: گرانی و علت رواج زعفران در این مدت استفاده از رنگ های خوراکی مشابه زعفران مانند تارتازین بوده که به صورت قاچاق وارد بازار می شود.

از آنجایی که کیفیت رنگ زعفران درجه دو و سه پایین است، از رنگ مصنوعی تارتازین برای رنگرزی زعفران درجه دو و سه استفاده می شود و به جای زعفران درجه یک به فروش می رسد.

وی ادامه داد: بر این اساس با توجه به اینکه زعفران درجه دو و سه از کیفیت رنگ‌دهی پایینی برخوردار است، از رنگ مصنوعی تارتازین برای رنگرزی زعفران درجه دو و سه استفاده می‌شود و به جای زعفران درجه یک به فروش می‌رسد.

میرجهانیان با بیان اینکه حدود یک ماه و نیم پیش از کل شیرینی فروشی های اصفهان 200 واحد به صورت تصادفی انتخاب شد و با حضور رئیس اتاق اتحادیه، معاون بازرسی مراکز کیفری و بهداشتی، دو نمونه و دو نمونه انتخاب شد. کشیده شدند. از هسته کیک ها گرفته شد و حالت رنگ آن را با دستگاه مخصوص سنجیدند. نمونه آزمایشی هرگز از فراستینگ و رویه های شیرینی و کیک گرفته نمی شود.

وی با بیان اینکه اقداماتی از جمله هماهنگی با مراجع کیفری و قضایی و اتحادیه ها و آموزش های گسترده به اتحادیه ها و پیگیری در خصوص استفاده از رنگ های تقلبی انجام شده است، گفت: همچنین با سازمان مبارزه با قاچاق انسان در این امر دخیل است. موضوع. تارترازین از کشورهای همسایه قاچاق می شود و به صورت پودر کاینات زعفران نیز فعال است.

تلاش برای کنترل استفاده از رنگ های مصنوعی در اتحادیه ها

مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان تصریح کرد: سعی می کنیم با همکاری مراجع دولتی و اتحادیه های مرتبط با اتاق اصناف در قالب بازرسی مشترک بر رنگ مورد استفاده در واحدهای صنفی نظارت کنیم و هزینه پرداخت نمونه گیری توسط اتاق اصناف و اتحادیه ها انجام می شود.

وی ادامه داد: اقدام دیگر در این راستا تلاش برای عرضه زعفران با قیمت مناسب به عنوان جایگزین رنگ های مصنوعی است.

اقدام دیگر در این راستا تلاش برای عرضه زعفران با قیمت مناسب به عنوان جایگزین رنگ های مصنوعی است.

میرجهانیان خاطرنشان کرد: در همین راستا سازمان غذا و دارو به عنوان دارنده مجوز این کارخانه اعلام کرد که با توجه به محدودیت روزانه مصرف رنگ، اگر اتحادیه ای بخواهد از محصولات تولید شده با رنگ های مجاز استفاده کند، باید دارای کارمند فنی در آزمایشگاه زیرا اگر رنگ های مصنوعی بیش از حد مجاز برای بدن مصرف شود، باعث ایجاد مشکلاتی در دستگاه گوارش، کلیه ها و حتی خون می شود که می تواند خطرناک باشد.

رنگ های طبیعی فرموله شده توسط یک شرکت دانش بنیان

وی ادامه داد: خوشبختانه و در اقدامی عالی توسط وزارت بهداشت، غذا و دارو، یکی از شرکت های دانش بنیان اقدام به فرمولاسیون رنگ های طبیعی کرد که بر این اساس رنگ های طبیعی ارزان تر از قیمت زعفران اصل تولید شد که البته گرانتر از رنگ های اعلام نشده هستند و این نوع رنگ های مجاز وارد بازار شد.

استفاده از رنگ

مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان با تایید این موضوع که این نوع رنگ تولید شده کاملا بهداشتی بوده و نیازی به حضور مسئول فنی در هر واحد تجاری نخواهد بود و دارای تاییدیه وزارت بهداشت است. سلامتی. سازمان بهداشت و غذا و دارو.

میرجهانیان تاکید کرد: متأسفانه معمولاً در لایه رویی دسرهای تازه و تزئین آنها از رنگ های خوراکی غیرمجاز استفاده می شود، البته فروشندگان به مشتریان توصیه می کنند از لایه رویی کیک استفاده نکنند و در آینده به صورت سیستمی و منظم این موضوع را تنظیم خواهیم کرد. .

کنترل واحدهای خانگی که کیک و شیرینی تولید می کنند با کمک پلیس مناطق قبیله ای تحت اداره فدرال

وی خاطرنشان کرد: موضوع بسیار مهمی وجود دارد که از چشم مصرف کنندگان پنهان مانده است و آن استفاده از رنگ های غیرمجاز در واحدهای غیرمجاز شیرینی و پخت و پز خانگی یا فضاهای مجازی است که به فروش می رسد و نمونه هایی از محصولات آنها به تعیین میزان استفاده از رنگ های غیر مجاز در تهیه کیک و شیرینی. در این راستا با خدمات ثبت و مجازات و پلیس مناطق قبیله ای فدرال تماس گرفته شده است تا از فروش و تبلیغ آن تا حد امکان جلوگیری شود.

نکته جالب اینجاست که استفاده شماره یک از محصولات رنگی غیرمجاز مربوط به پولک و آب نبات است نه فروشگاه های آب نبات و چندین پرونده قضایی در رابطه با رنگ های خوراکی تایید نشده و غیرمجاز تشکیل شده است.

مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان افزود: نکته جالب اینجاست که اولین نکته استفاده از محصولات رنگی غیرمجاز مربوط به پولک و نبات است نه شیرینی فروشی که البته برنامه های آموزشی برای ذی ربط در نظر گرفته شده است. اتحادیه های کارگری در پرونده های حقوقی مرتبط با این موضوع از رنگ های غیرقابل خوردن و غیرمجاز استفاده شده است. همه طرف های ذینفع پای این کار ایستاده اند، زیرا برای سلامتی بسیار مهم است.

استفاده از رنگ

وی افزود: در این راستا معاونت وزارت بهداشت نمونه برداری و معاینات آزمایشگاهی از اتحادیه های کارگری در سال 1402 هجری شمسی و آموزش و پیگیری بین ادارات در مراکز قضایی، نهادهای کیفری، اتحادیه ها، اتاق های صنفی، مراکز بهداشتی درمانی استان ها، مراکز دولتی استان ها و فرمانداران. در صورتجلسات و مکاتبات مختلف این موضوع لحاظ شده بود نتیجه پرونده ای برای متخلفان به خصوص در استفاده از رنگ های غیرقانونی و خوراکی بود.

روی کیک را کاملا دور بریزید!

میرجهانیان تصریح کرد: همه این اقدامات وضعیت رضایت بخشی را ایجاد کرد، هرچند که کاملا رضایت بخش نبود، اما نسبت به سال های گذشته بهبود یافته است. نمی توان با اطمینان صددرصد گفت که در صنعت شیرینی سازی از رنگ های غیر خوراکی استفاده نمی شود، اما وضعیت بهتر است. از پارسال. جهت اطلاع عموم مردم این نکته را متذکر می شوم که در لایه رویی کیک و تریبل از رنگ های غیرمجاز استفاده شده است و در دل کیک کمتر.

میرجهانیان تاکید کرد: ما و مسئولان ذیربط در تلاش هستیم تا با نظارت و آموزش در صنف، استفاده از رنگ های غیرمجاز و غیرخوراکی را نه تنها در واحدهای تولیدی شیرینی، بلکه در تمامی واحدهایی که رنگ یکی از مواد اولیه تولید آنهاست کاهش دهیم. . اتحادیه ها

من باید بگویم با وجود تماس های متعدد در روزهای مختلف با رئیس سندیکای قنادان بعد از بیان موضوع مصاحبه، متأسفانه به دلیل اینکه در جلسات مکرر حضور داشت، نتوانست با او صحبت کند جناب آقای امینی در این زمینه آمادگی انعکاس سخنان مسئولان مربوطه در این زمینه را نداشتیم.

46

تبلیغات بنری

khabaronline به نقل از رابو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *