اخبار اخبار اقتصادی

استمرار حضور شرکت سهند صنعت رستاک در عرصه سرمایه گذاری صنایع زیرساختی کشور

تبلیغات بنری


بازدید اکبر بهنام جو از نیروگاه ماهان دو با ظرفیت 25 مگاوات که با سرمایه گذاری شرکت خصوصی سهند صنعت رستاک در شهرک صنعتی محمودآباد قم برای تامین برق این شهر که یکی از نیروگاه های بی نظیر محسوب می شود، احداث شده است. ویژگی های این پروژه که به پایداری بیشتر برق در واحدهای تولیدی این شهرک کمک کرده است.

وی که با حضور مدیران بخشداری در این نیروگاه حضور داشت، ابراز امیدواری کرد سهند صنعت روستک به سرمایه گذاری خود برای تامین برق سایر شهرهای صنعتی این استان ادامه دهد.

سهند صنعت رستاک سرمایه گذار نیروگاه ماهان 1 است که در آذرماه 1398 با سرمایه گذاری 100 درصد خصوصی در استان گلستان راه اندازی شد و امسال با راه اندازی نیروگاه جدید در استان قم، برق آن را تامین می کند در شهرک صنعتی محمودآباد قم واقع شده است.

مهندس سعید سلطانی رئیس هیأت مدیره شرکت سهند صنعت رستاک ضمن خیرمقدم به جناب استاندار و سایر فرمانداران، بازدید فرماندار محترم از این ایستگاه را در اولین روزهای تصدی مسئولیت خود برشمرد. با علامت مثبت، آغاز دوره جدیدی از توسعه در این فرمانداری را اعلام کرد و با ابراز خرسندی از پمپاژ ظرفیت تولید این نیروگاه در زمان مناسب به شبکه گفت: این نیروگاه با تلاش کارشناسان جوان داخلی و تلاش مدیران این شرکت با سرمایه گذاری تا سقف 10 میلیون یورو ارزی و 250 میلیارد تومان داخلی با ظرفیت اسمی تنها 28 مگاوات در کمتر از 14 ماه راه اندازی شد. که یک دستاورد جدید در صنعت ساخت و ساز، راه اندازی و بهره برداری است. وی با بیان اینکه این مدل تجهیزات در هیچ کشور آسیایی اعم از چین، امارات، ترکیه و سایر کشورها نصب و راه اندازی نشده است، تصریح کرد: به دلیل اینکه در دو سال گذشته در کشورهای اروپایی رونمایی و مورد استفاده قرار گرفته است و چند روز دیگر هستیم. پس از پایان عملیات آزمایشی این نیروگاه، چندین درخواست از شرکت های مستقر در کشورهای همسایه برای بازدید از این نیروگاه دریافت کرده ایم.

مهندس سهیل سلطانی مدیرعامل سهند صنعت رستاک که به نمایندگی از هیئت مدیره این شرکت مسئولیت اجرای این پروژه را بر عهده دارد، ساخت این نیروگاه با ویژگی های فنی منحصربفرد در این مدت کوتاه را مرهون سرمایه گذاری مناسب، دقیق دانست. برنامه ریزی و بکارگیری نیروهای موثر و رضایت از نتایج، ابراز امیدواری کرد: وزارت نیرو با توجه به مزیت های فراوان این نیروگاه ها و همچنین انجام دقیق تعهدات کتبی قبلی در قبال سرمایه گذاران خصوصی، سیاست های حمایتی بیشتری را در خصوص این صنعت برای رفع موانع و رفع مشکلات سرمایه گذاران این صنعت تدوین خواهد کرد.

وی با بیان اینکه با توجه به تجربه استفاده از نیروگاه ماهان 1 و تعامل با وزارت نیرو در چند سال گذشته، گفت: موانع گسترده توسعه این ایستگاه ها شامل قوانین سختگیرانه در معامله مستقیم بین خریداران و فروشندگان برق این ایستگاه ها از یک سو و عدم پرداخت قبوض برق فروخته شده به وزارت برق است. از سوی دیگر، انرژی را می توان مشاهده کرد، همانطور که وی عمده مشکلات و موانع پیش روی این نیروگاه ها و قطعی گاز این نیروگاه ها را در فصل زمستان (علیرغم راندمان بالای آنها نسبت به سایر نیروگاه های کشور) ذکر کرد. همچنین یکی از مهم ترین و سایر مشکلات است که از دیدگاه او هیچ منطقی در مورد آن وجود ندارد.

مهندس سهیل سلطانی با بیان اینکه در مراحل پایانی نیروگاه ماهان 1 و علیرغم درخواست های مکرر این شرکت از وزارت نیرو مبنی بر پرداخت مطالبات نیروگاه گلستان برای تکمیل نیروگاه قم، هیچ تمهیدات موثری در این زمینه انجام نشده است، گفت: در این راستا، ابراز امیدواری کرد که رویکرد وزارت نیرو با جدیت سرمایه گذاران واقعی در این صنعت تغییر کند.

تداوم حضور سهند صنعت رستاک در عرصه سرمایه گذاری در صنایع زیربنایی کشور

وی در پایان به تشریح مشکلات تامین ارز، انتقال پول و تامین تجهیزات در این پروژه، رفع این مشکلات و ساخت و بهره برداری به موقع از این نیروگاه تولید برق با توجه به تلاش مستمر جمعی این مجموعه تحت عنوان سرپرستی و مدیریت مهندس هادی رمضانی با معرفی عنوان مدیرعامل این شرکت از وی قدردانی کرد.

مهندس هادی رمضانی، کارشناس ارشد مهندسی برق، مدیرعامل سهند صنعت رستاک و مدیرعامل شرکت مدیریت پروژه نیروگاهی آریان نروی موبنا، این سرمایه گذاری را بر اساس دستورالعمل توسعه ژنراتورهای کوچک صادر شده در سال 1378 از سوی قائم مقام رئیسه وزارت نیرو انجام داده است. برق و انرژی بر اساس این دستورالعمل، بخش خصوصی می‌تواند با سرمایه‌گذاری در صنعت برق و در بخش نیروگاه‌های کوچک، در تامین برق کشور مشارکت کند و از مزایای فروش نیز بهره‌مند شود. برق به وزارت نیرو می رسد و از سال 1378 هجری شمسی به این قانون الحاق شده و به بخش خصوصی امکان سرمایه گذاری در نیروگاه های تولید برق را «جهش تولید با مشارکت مردم» می دهد، زیرا گروه های سرمایه گذاری کوچک و متوسط ​​به راحتی می توانند در این نوع سرمایه گذاری و در واقع در اینجا شاهد نوعی مشارکت مردمی هستیم چرا که دولت تنها به دلیل قانون مناسبی که این مشارکت را در نظر گرفته است، فضای مناسبی را فراهم می کند که این روش واقعا می تواند الگوی بسیار مناسبی برای جلب مشارکت های متنوع باشد. افراد در بخش های مختلف تولید وی گفت: ساخت نیروگاه‌هایی با قابلیت‌های مشابه این نیروگاه که به نیروگاه‌های کوچک یا تولید پراکنده شهرت دارد، مزایای مختلفی دارد که از جمله آنها می‌توان به کاهش تلفات در شبکه سراسری برق اشاره کرد نام این نیروگاه های تولید برق که این نیروگاه ها در مجاورت مصارف و با ابعادی سازگار با مصرف محلی ساخته می شوند که نیاز کمتری به شبکه های برتر انتقال و توزیع خواهند داشت و از آنجایی که ماهیت شبکه های انرژی با تلفات همراه است. بنابراین کاهش استفاده از این شبکه ها باعث کاهش تلفات شده و منجر به مصرف حداکثری انرژی تولید شده توسط مصرف کننده نهایی می شود و در نتیجه در صورت محبوبیت این نیروگاه ها. میانگین راندمان نیروگاه های کشور افزایش می یابد و این افزایش راندمان در واقع به معنای مصرف سوخت کمتر و انرژی الکتریکی بیشتر است.

تداوم حضور سهند صنعت رستاک در عرصه سرمایه گذاری در صنایع زیربنایی کشور

موضوع راندمان این نیروگاه ها را می توان از دریچه ای دیگر بررسی کرد. واقعیت این است که تجهیزات مورد استفاده در این نوع نیروگاه ها ذاتاً کارآمدتر از تجهیزات مورد استفاده در نیروگاه های بزرگ است و این موضوع علاوه بر پایین تر بودن. استفاده از شبکه (که در بالا ذکر شد) مزیت نسبی این نیروگاه ها را در مقایسه با سایر نیروگاه ها از نظر بازده نشان می دهد.

از دیگر مواردی که می توان به عنوان مزایای این نیروگاه ها نام برد، بحث بهبود پروفیل ولتاژ (یعنی داشتن ولتاژ مناسب با حداقل افت) در نزد مصرف کنندگان در نزدیکی این نیروگاه ها و مسائلی مانند دفاع منفی در اثر پراکندگی است. از جمله مزایای بارز این نیروگاه ها در برخی نقاط محدود است. همچنین استقرار این نیروگاه ها در شهرهای صنعتی از نظر فنی و قانونی باعث می شود که واحدهای مستقر در شهرک های صنعتی با حداقل قطعی برق (حتی در روزهای گرم و پرمصرف سال) مواجه شوند و قطعی برق صنعتی و واحدهای آن خسارات غیر قابل محاسبه ای را به بار می آورد که از نظر فنی و اقتصادی قابل رفع است، بنابراین این نیروگاه ها که می توانند در شهرهای صنعتی احداث شوند، می توانند یکی از راه حل های مناسب برای رفع این مشکل باشند. توجه ویژه به مسائل زیست محیطی (از جمله استفاده از روش های فوق مدرن برای کاهش آلودگی صوتی نیروگاه)، ارائه سیستم نظارت و کنترل کامل، سیستم های تزریق و تخلیه خودکار روغن و … از جمله ویژگی هایی است که این امر را موجب می شود. نیروگاه از واحدهای مشابه دیگر متمایز است.

در پایان ضمن تشکر از سرمایه گذاران خصوصی که سرمایه خود را برای تامین زیرساخت های کشور استفاده می کنند، تداوم حضور و سرمایه گذاری شرکت های بخش خصوصی از جمله سهند صنعت رستاک در صنعت برق منوط به تعامل صحیح و منطقی با این امر است. سرمایه گذاران ساخت و بهره برداری از نیروگاه کوچک محمودآباد قم توسط شرکت سهند ساخت رستاک در شرایط تحریم را الگویی مناسب برای تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم دانستند که نتیجه آن ساخت، توسعه و توسعه خواهد بود. توسعه بیشتر شهر ملت

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *