جواد مرشدی:احمد مدری ده روز پیش به طور رسمی کار خود را در وزارت تعاون، امور و رفاه اجتماعی آغاز کرد، البته این بار به عنوان نفر اول این وزارتخانه و وزیر منتخب رئیس جمهور و مجلس.
این کارشناس اقتصادی که در دولت های یازدهم و دوازدهم معاون رفاه اجتماعی این وزارتخانه بود به عنوان مشاور میزگردهای اقتصادی پزشکیان وی را همراهی می کرد.
مدری که آموزش و سلامت را به عنوان کالاهای عمومی معرفی کرد که باید خارج از سیستم بازار در اختیار شهروندان قرار گیرد، اکنون بر لزوم توانمندسازی دولت و جامعه تاکید می کند و می گوید ایران برای توسعه به «فعالان مدنی» نیاز دارد. آقای وزیر معتقد است که ایران باید از تجربیات همه کشورها بهره مند شود، اما چرخ خود را بسازد و «شراب کهنه را در جام نو بنوشد».
نایب رئیس سابق شورای تامین اجتماعی در گفت و گو با خبرگزاری «https://www.khabaronline.ir/news/1952946/khabaronline» تاکید کرد: برای توسعه نیازمند توانمندسازی دولت و جامعه هستیم. اولویت های وزارت تعاون و رفاه اجتماعی چیست؟
علی حیدری معتقد است: این توانمندسازی اجتماعی نهادها، خانوادهها و افراد میتواند مقدمه و شرط اساسی برای توانمندسازی جامعه و حاکمیت باشد، زیرا با مردم ذلیل نمیتوان کار توسعهای انجام داد.
توضیحات این کارشناس تامین اجتماعی را بخوانید:
بیش از یک هفته از آغاز رسمی کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت چهاردهم می گذرد، اولویت های پیش روی این وزارتخانه چیست؟
تقدیم به جناب آقای دکتر المیدانی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و متفکر، مقدمه ای با عنوان «از حکمرانی خوب تا قدرت بخشیدن به حکمرانی» در مورد ترجمه کتاب سه نفر از کارشناسان توسعه دانشگاه هاروارد با عنوان «توسعه به عنوان» دولت توانمند» نوشته جعفر خیرخان و مسعود درودی با همکاری «حاکمیت مرکز و توانمندسازی جامعه» و انتشارات روزبه ترجمه و منتشر شده است. تعدیل، و نهادهای خوب (اصلاحات بخش دولتی و حکمرانی خوب) و چهارمین و آخرین مدل توسعه، توانمندسازی دولت است نویسندگان بیان کردند که برنامه های توسعه ای که در اکثر کشورهای در حال توسعه به کار گرفته می شود و در دستیابی به توسعه پایدار، متوازن و همه جانبه به موفقیت کامل دست نیافته اند، تقلیدی از تجربیات جهان غرب بوده و سود چندانی ندارد و برای توسعه مناسب است. از این منظر نویسندگان کتاب و سازمانهای بینالمللی مانند بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول، نمایشنامهنویسان این جنبشهای نمایشی و سنتی را کارشناسان و بازیگران داخلی تشکیل میدهند و به نظر آنها این توصیهها نه تنها. موفق نشد، بلکه دولت را در کل تضعیف کرد.
دکتر مدری در گفت و گو با صدای ایران در این زمینه می گوید ایران باید از تجربیات همه کشورها بهره مند شود، اما کمد خود را بسازد و «شراب کهنه را در جامی نو بنوشد». او بر لزوم توانمندسازی دولت و جامعه تاکید می کند و می گوید ایران برای توسعه به “فعالان مدنی” نیاز داردارزیابی شما از این وضعیت چیست؟
یعنی فعالان چند سطحی که با حوصله، آرامش و اقدامات کوچک محیطی، شکاف ها و روزنه هایی ایجاد می کنند و از فرصت های سیاسی در زمان مناسب و به خوبی استفاده می کنند. نکته اصلی در این بحث از جناب دکتر مدری است که می توان آن را فعال چند وجهی دانست که حوزه های مختلف علمی، پژوهشی، اجرایی، تقنینی و عمرانی را تحت پوشش قرار داده و به عرصه اجرایی کشور رسیده است که توسعه باید هم دولت و هم جامعه را توانمند کند. کار و رفاه اجتماعی، این وزارتخانه باید بر «توانمندسازی بنگاه ها، خانواده ها و افراد» تمرکز کند.
مهمترین اولویتهای وزارتخانه در دوران دکتر المیدانی، تحول جامعهمحور و توانمندسازی نهادها، خانوادهها و افراد است که میتواند مقدمه و پیش نیازی برای توانمندسازی جامعه و توانمندسازی حاکمیت باشد، زیرا «کار عمرانی نمیتواند انجام شود. “با افراد تحقیر شده انجام شد.”
این چه نهادهایی هستند و لطفا نقش خانواده و افراد را در این زمینه توضیح دهید.
مؤسسات شامل مؤسسات فعال در حوزههای امدادی، حمایتی، بیمههای اجتماعی، تعاونیها، مؤسسات مرتبط با ساختار و تشکیلات سهجانبه روابط کار، سازمانهای مرتبط با ذینفعان و ذینفعان و ذینفعان در حوزههای تعاون، کار و مراقبت اجتماعی است.
خانواده هم از دیدگاه سرپرستان خانواده اعم از تعاونی ها، کارگران، بیمه شدگان و مستمری بگیران و سرپرستان خانواده های آسیب دیده و در معرض فقر و آسیب های اجتماعی، هسته مرکزی توانمندسازی جامعه محسوب می شود. . بیکاران، اخراجی ها و جویای کار.
افراد شامل همکاران، بیمه شدگان، مستمری بگیران، بازنشستگان و بازنشستگان هستند.
آیا فراتر از توانمندسازی نهادها، خانواده ها و افراد، اولویت های دیگری وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد؟
بله، افزایش مهارت در همه زمینه ها از دیگر اولویت های این وزارتخانه برای ارتقا، تمرکز و ایجاد نتایج مثبت از توانمندی ها و پتانسیل های تامین مالی خرد در قالب تعاونی ها، مهارت های توزیع ریسک در موسسات بیمه اجتماعی بر اساس تکثر، مهارت است. کاهش هزینه مبادلات اقتصادی بین عوامل اصلی تولید یعنی کارفرما (کارفرما، پیمانکار، مالک و مدیران شرکت ها و مشاغل) و کارفرما (کارگر، کارمند، مترجم آزاد، دورکار) بر اساس اصول کار شایسته و حقوق اساسی کار، مهارت های زندگی در بنگاه خانوادگی، توانبخشی اجتماعی مهارت ها و بازگشت افراد فقیر و محروم از نظر اجتماعی به خانواده، محیط کار و جامعه، ارتقای مهارت های قدرت طلبان برای ایجاد فرصت های اقتصادی و اجتماعی برابر، فنی و اجتماعی. مهارتهای حرفهای باید در ارتقای مهارتهای جویندگان کار بیکار و همچنین افراد بیکار در نظر گرفته شود تا توانایی استخدام مشاغل جدید را پیدا کنند.
نهادسازی و نظام سازی را نیز می توان اولویت بعدی وزارت تعاون و رفاه اجتماعی دانست که رفع خلأها و کمبودهای خدماتی، امدادی، حمایتی و بیمه ای به عنوان مثال در حوزه سالمندان و سالمندان است. مراقبت های طولانی مدت، بیمه های پایه اجتماعی و موسسات فعال در سطوح مازاد و تکمیلی بیمه های اجتماعی و بهزیستی کشور و امور خیریه موضوع بند 7 سیاست های عمومی تامین اجتماعی و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات اجتماعی. نظام تامین اجتماعی مطابق بند (2) سیاست های کلی تامین اجتماعی.
در نهایت، به نظر شما آیا این تغییرات اساسی رخ خواهد داد؟
با توجه به بینش، منش و رویکردی که از دکتر میدانی می شناسیم، می توان رویکرد را از نهادگرایی به رویکرد ذینفع محور تغییر داد، مردم را مبنای فرآیندها و سیستم های اجرایی و عملیاتی قرار داد، قدرت را واگذار کرد. انجام وظایف غیرضروری به نهادها و سازمان های مردم نهاد و توانمندی های افراد دیگر و جلب مشارکت نهادهای حاکم بر خارج از قدرت و جلب مشارکت نهادهای اجرایی و نهادهای وابسته به سایر نهادهای اجرایی برای ارتقای خدمات رسانی به افراد، گروه ها و اقشار هدف. و برای جلوگیری از تعارضات سازمانی. ایجاد اجماع حول محور حل مشکل جهت وزارتخانه های خود یعنی دانستن با مجموعه ای غنی از تجربیات در زمینه های علمی، پژوهشی، قانونگذاری، اجرایی و عملیاتی، نهادسازی و نظام سازی، این بار به عنوان اولین فردی که به دنبال ارائه این رویکردهای تحول آفرین و توسعه ای در سطح وزارتخانه و وظایف آن خواهد بود.
212
khabaronline به نقل از رابو