تظاهرات گودرزی: عدم تمایل به ادامه تحصیل در دوره های دستیاری مدتی است که جامعه پزشکی را تحت تاثیر قرار داده است و این وضعیتی است که خیلی ها را نگران کرده است تا جایی که شاید به روزهایی نرسیم که پزشک یا حداقل پزشکان کم مهارت وجود نداشته باشد. به گفته عرفان امینی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیر بیست و هفتمین همایش سالانه انجمن اورولوژی ایران، خودکشی دستیاران از دیگر عواملی است که علاوه بر افزایش تمایل به مهاجرت، بر طبل نگرانی به صدا در آمده است. آنلاین: معتقدم در صورت عدم رسیدگی سریع به وضعیت فعلی، این احتمال وجود دارد که نظام پزشکی ایران با «افت بسیار چشمگیر» مواجه شود.
متن کامل گفت و گو با دکتر عرفان امینی در زیر آمده است.
دکتر، گزارش ها حاکی از آن است که پزشکان تمایلی به ادامه تحصیل در دوره دستیاری ندارند، چرا؟
بی رغبتی دستیاران پزشکی عوامل زیادی دارد، یادم می آید زمانی که رزیدنت بودم فضای علمی دستیاران بسیار قوی تر از امروز بود، شاید بخشی از آن به دلیل افزایش نرخ مهاجرت بعد از دوره GP باشد، شاید زیاد نباشد. افرادی که دارای مدرک تحصیلی بالا هستند، دیگر دوره های کارآموزی خود را در ایران آغاز می کنند، اما مهاجرت می کنند و دوره های خود را در کشورهای دیگر می گذرانند.
در مورد مسائل اقتصادی چطور؟
مسایل اقتصادی تاثیر چندانی بر عدم تمایل پزشکان برای ورود به دوره رزیدنتی ندارد. در مورد آینده او، انگیزه مردم برای کار، تلاش و حرکت در محدوده علم را کاهش می دهد.
متأسفانه فرهنگی که امروزه زیاد شده است جراحی زیبایی است، عمل هایی که تعاریف آن متفاوت و بالاتر از جراحی های تشخیصی و درمانی است و همین امر باعث شده دستیاران به سمت یادگیری تکنیک هایی جذب شوند که در آینده از نظر مالی برایشان مفید باشد. چنین شرایطی من را نگران می کند که اگر این روند متوقف نشود، در آینده پزشکان ضعیف تری از نظر علمی خواهیم داشت. باید کاری برای ایجاد انگیزه در دستیاران انجام شود، با تاکید بر اطمینان از اینکه مسائل اقتصادی در اولویت باقی بماند.
اخیراً اخباری مبنی بر خودکشی اهالی به دست ما رسیده است به نظر شما دلیل آن چیست؟
عوامل مختلفی در خودکشی بالقوه ساکنین وجود دارد. . توانایی خودکشی و تحمل این شرایط بحرانی ممکن است شامل عدم احترام، احساس بی عدالتی، مسائل اقتصادی و فشارهای کاری زیاد باشد. مجموعه این عوامل بر احتمال خودکشی آنها تأثیر می گذارد.
آیا این تحقیر مردم است؟ زیرا به نظر می رسد جامعه پزشکی جایگاه سابق خود را از دست داده است.
احساس شخصی من این است که آنچه در فضای مجازی وجود دارد با آنچه در واقعیت می بینم متفاوت است، انگار در فضای مجازی به پزشکان حمله می شود و نسل جوان پزشکان در فضای مجازی بیشتر تحت تأثیر این فضا قرار می گیرند. که بعدا وارد بازار کار می شوند و با جامعه بیمار ارتباط برقرار می کنند. من شخصا چنین احساسی ندارم و معتقدم بیمارانم به پزشکان اعتماد و قدردانی زیادی دارند و با تعامل با آنها احساس خوبی دارم. در مجموع تا حدی در جامعه نسبت به حرفه ها بی اعتمادی وجود داشته است، اما احساس می کنم هنوز پزشکان مورد اعتماد مردم هستند.
از عدم تمایل دستیاران صحبت کردید آیا ممکن است به دلیل کمبود روزی پزشک به ایران وارد کنیم؟
معتقدم در صورت عدم رسیدگی سریع به وضعیت فعلی، این احتمال وجود دارد که نظام پزشکی در ایران با افت بسیار چشمگیری مواجه شود و از سوی دیگر، وضعیت مانند گذشته نیست. پزشکان را از ایران بیاورید. در خارج از کشور چون تعرفه هایی که کار می کنند واقعا متفاوت است و به هیچ وجه حاضر نمی شوند برای یک سفر دو سه دلاری به ایران بیایند و خدمت کنند و من شک دارم که دولت بتواند بودجه های هنگفتی را که قبلاً انتظار می رفت تامین کند. آنها. بنابراین اگر خود ایرانی ها فکری به حال خود نکنند، پزشکی در معرض خطر بزرگی قرار می گیرد البته این عمل نباید با قوانین محدودکننده انجام شود، در واقع باید فضایی ایجاد شود که خود پزشکان تصمیم بگیرند که ایران را ترجیح دهند در هر جای دنیا و در ایران بمانند، نه اینکه به اعمال ممنوعیت یا محدودیت برای آنها ادامه دهند.
233233
khabaronline به نقل از رابو