به گزارش خبرگزاری رابو به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی، پس از هر انتخابات، سیاستمداران و رجال پیشین به رئیس جمهور منتخب نامه می نویسند و رهنمودهایی را ارائه می کنند. برخی از این نامه ها بدون توجه به زمان، مکان و حتی نامه نویس می توانند دغدغه ها و مسائل امروز ما را بیان کنند و قابل استفاده باشند.
از جمله این نامهها، در مرکز اسناد انقلاب اسلامی، نامهای است که آیتالله منتظری سه روز پس از دوم خرداد خطاب به آقای محمد خاتمی، نخستوزیر دولت اصلاحات، نوشته است. آیت الله منتظری در این پیام خطاب به خاتمی، انتخاب وی را نه یک انتخابات عادی، بلکه یک انقلاب مردمی علیه وضعیت موجود توصیف کرد که پیامی روشن به همه مسئولان کشور دارد.
منتظری می نویسد مردم به شعارهای اصلی انقلاب یعنی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی وفادار می مانند. اما از وعده های توخالی، تبعیض ناعادلانه، سوء مدیریت، بازی های اداری جناحی، انحصارات جناحی، انگ بی مورد و طرد نیروهای ارزشی به بهانه های واهی، از کانون تملق و تعارف های رکیک، از ایجاد محدودیت های ناعادلانه و سلب آزادی های مشروع و اعلام شده در قانون اساسی از اسراف و تبذیر بیت المال، انجام کارهای تشریفاتی و پرهزینه و بی توجهی به … نیازهای اساسی جامعه رنج دیده را به سازش، عدالت و استفاده از نیروهای متعهد، متخصص و کارآمد توصیه می کند.
متن زیر این پیام برای اولین بار منتشر می شود:
به نام خدا
جناب آقای مصطفی حجت الاسلام والمسلمین آقای حاج سید محمد خاتمی ریاست محترم دامت الافاضات در راه محمد و آل محمد.
پس از عرض سلام و تبریک به مناسبت انتخاب شایسته جنابعالی از سوی مردم آگاه و متعهد ایران و تقدیر و تشکر از مردم عزیزی که با حضور در پای صندوق های رای و مشارکت در تعیین سرنوشت مردم خود رشد و آگاهی خود را به نمایش گذاشتند. . این کشور فراهم می کند:
هر چند ممکن است برخی از علاقه مندان به جنابعالی آنچه را که برای شما می نویسم نپسندند، اما به خاطر سابقه آشنایی من با شما و ارادت خاصی که نسبت به مرحوم پدرتان، مردی با فضیلت و پارسایی داشتید. آیت الله حاج سید روح الله خاتمی (رحمت الله علیه). پسرم، پس از انتخاب جنابعالی به عنوان رئیس جمهور ایران اسلامی و ضمن تبریک به جنابعالی و ملت عاقل ایران، موارد زیر را به اختصار یادآور می شوم:
1- می دانم که اکنون مسئولیت سنگینی بر دوش جنابعالی و مدیریت امور اجرایی کشور پهناور ایران در شرایط کنونی – آنچه از خرابه های فراوان جنگ تحمیلی باقی مانده است، مشکلات اقتصادی تورم و هستی از برنامه های نیمه تمام، توقع گروه های مختلف، وجود فشارهای بیرونی و احتمال ناآرامی های داخلی بسیار طاقت فرسا و سخت است، اما باید با صبر و حوصله کامل تصمیم به خدمت به اسلام، بندگان خدا، انقلاب و میهن بگیرید. . استقامت داشته باش، به خدا توکل کن و صبور باش، انشاالله که یار و پشتیبان تو باشد.
«مسیحیت را در نظر بگیرید، خداوند مرا یاری کند و کارم را ثبت کند، از رسول خدا صلی الله علیه و آله پرسیده شد: «آیا من محبوب ترین مردم نزد خدا هستم؟» فرمود: «الناس منفعت الناس» (الکافی 2/164). خداوند حضور شما را در هر شرایطی مفید و سودمند قرار دهد.
2- جناب رئیس جمهور به این انتخاب به عنوان یک مقام عالی نگاه نکنید، بلکه به عنوان یک مسئولیت سنگین و امانت الهی و عمومی به آن نگاه کنید. امیرالمؤمنین علیه السلام به والی آذربایجان نوشت:
این کار لعن و سوراخ صداقت است (نهج البلاغه، رساله 5).
انتخاب جنابعالی در شرایط کنونی که ایران تجربه می کند، یک انتخاب معمولی نبود، بلکه یک انقلاب مردمی علیه وضعیت موجود بود. اهمیت این مسئولیت و این انتظارات بر هیچکس پوشیده نیست، بلکه بر مردم آگاه و متعهدی که جنابعالی را با صدای بی نظیر خود به قدرت رساندند، پوشیده نیست.
حقیقت این است که برخی می خواهند وانمود کنند – خدای ناکرده – مردم از اسلام و انقلاب منحرف شده اند که اینطور نیست. مردم از اسلام و دین خسته نشده اند و آموزه های حیات بخش اسلام در اعماق قلب مردم نفوذ کرده است از وعده های توخالی، تبعیض ناعادلانه، سوء مدیریت و پارتی بازی های اداری، انحصارطلبی های جناحی، انگ بی مورد و طرد … نیروهای ارزشی به بهانه های واهی، از کانون تملق و چاپلوسی های مبتذل، از ایجاد محدودیت های ناموجه و نفی حقانیت و حقیقت. آزادی های مندرج در قانون اساسی، از اسراف، تبذیر بیت المال، انجام فعالیت های تشریفاتی و پرهزینه و بی توجهی به نیازهای اولیه جامعه دردمند.
3- استحکام و استقرار رژیم و دولت در گرو مشروعیت آن و اعتبار قانون اساسی و سایر قوانین مصوب آن دولت در همه زمینه ها و برای همه طبقات است و همه طبقات و افراد در برابر قانون مساوی هستند و اختیارات ملت، رئیس جمهور، سایر مسئولان و حتی رهبر انقلاب در قانون اساسی تعریف شده است. اصل 117 قانون اساسی می گوید: «رهبر در برابر قانون با همه افراد ملت برابر است» و اصل 110 وظایف و اختیارات او را مشخص می کند.
قانون اساسی به تصویب بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و مراجع عظام و علما رسید و اکثریت قاطع ملت آن را تأیید و رأی دادند و شما هم سوگند یاد خواهید کرد. برای حمایت از آن. برای حفظ حاکمیت اسلامی و رسیدن به ارزشهای انقلاب، قانون اساسی و قوانینی که بر اساس موازین اسلامی صادر میشود، بهجای تمرکز بر نظرات و خواستههای افراد و جناحها، باید بر اساس موازین و ارزشهای اسلامی باشد. حمایت اجرایی باید از سوی مردمی باشد که بالاتر از قانون هستند. کسانی که به مردم و رئیس جمهور حمله می کنند یا می خواهند نادیده بگیرند، در واقع به ثبات سیاسی کشور آسیب می رسانند. شخص یا اشخاص جزئی هستند و قانون امری کلی است و من و شما در منطق خوانده ایم که: جزا نه نی است و نه سود.
4- فدا كردن حقايق و حقايق و حقوق افراد و ملت در راه منافع موهوم و زودگذر كه اكنون به سنت و فرهنگ باطل تبديل شده است، علاوه بر مسئوليت الهي، مضر به استقرار نظام اسلامي است. . نامیدن گروهی از مردان و زنان جاهل به نام های فریبنده و حمله به افراد یا سازمان های مخلص و وفادار به اسلام و انقلاب، ثبات سیاسی کشور و حاکمیت قانون در آن را مخدوش می کند. در وصیت امیرالمومنین (علیه السلام) به امام حسن و امام حسین (علیه السلام) آمده است: «از تو و همه فرزندانم و اهل بیتم سؤال می کنم و کتابی در این باره نوشته ام. ترس از خدا.» و امورم را اداره کن و شخصیتم را اصلاح کن» (نهج البلاغه، رساله 47).
5- جناب رئیس جمهور، اگر می خواهید در این مسئولیتی که پذیرفته اید موفق شوید و افکار عمومی را با خود همراه کنید، چاره ای ندارید جز اینکه نیروهای وفادار، متعهد، مستقل، همکار و دلسوز را به کار بگیرید که در واقع متعهد به تصمیم هستند. . آرمان های انقلاب در گذشته و حال، تحت فشارها و جو معمول، متأسفانه تملق مردم و منصب طلبان بر شما تحمیل می شود، زمینه رشد آنها در شرایط فعلی و تنها شخص رئیس جمهور خواهد بود. بر شما تحمیل شده است. تغییر می کند و در این صورت جناب عالی اعتبار فعلی خود را از دست می دهید و یأس و بدبینی عمومی در بین رای دهندگان جناب عالی یعنی اکثریت قاطع مردم کشور حاکم خواهد شد.
6- جنابعالی از پیچیدگی ها و عواقب خطرناک تنگ نظری و انحصار به خوبی آگاه هستید و طعم تلخ آن را خود چشیده اید. حتی اگر جناح خاصی بیشتر به شما علاقه مند است و برای انتخاب شما تلاش کرده است، در تفویض مسئولیت ها و به کارگیری اختیارات فراتر از جناح ها فکر کنید و معیارهای انتخاب را بر اساس صلاحیت، تجربه، تعهد، تخصص، شایستگی و مشروعیت افراد قرار دهید. با سنت سربازان از جنگ خوب و ترور شخصیت های ارزشمند. اقتدار خردمند، متفکر و متعهد کشور سرمایه معنوی کشور است که باید برای اداره و سازندگی کشور با ابعاد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به کار گرفته شود و طرد و منزوی کردن نیروهای خیر ضروری است. نسبت به آنها و کشور بی انصافی است و در عین حال از هواداران خود بخواهید که به فکر انتقام و انتقام نباشند.
گذشت و تحمل عقاید و سلایق مختلف و تبیین سینه نشانه سخاوت انسان است و در کلام نهج البلاغه (حکمت 176) می خوانیم: رهبری بر سینه است و باز می خوانیم: «امر. خداوند سبحان بر کسی که عمل نمی کند و رهبری نمی کند، مستقر نیست.» (الحکمة 110) «حکم الله اجرا نمی شود مگر این که اغماض و تقلید و پیروی و تکمیل جاهلانه باشد».
7- مشکل تورم، عدم هماهنگی دخل و خرج ملت، تبعیض طبقاتی عمیق و بی نظمی وضعیت بهداشت و درمان از جمله مشکلات کنونی کشور است، هرچند ضروری است که اکثریت بودجه کشور تامین شود. به دولت بروید مصرف اولیه و ساخت زیرساخت، اما کمبود نیازهای زندگی فعلی مردم نیز باید برطرف شود. لازم به ذکر است که با وعده نمی توان از فرد گرسنه و بیمار پذیرایی کرد و بیمارستان های دولتی باید به انواع وسایل مورد نیاز و همه چیز مجهز باشند. اقشار محروم می توانند از آن استفاده کنند و هزینه های غیرضروری، تشریفات کاستی ها و نیازهای اولیه جامعه برطرف شود.
8- کشاورزی – علاوه بر اینکه مایه معیشت میلیون ها نفر از ساکنان کشور است – اساس استقلال اقتصادی کشور و بی نیازی آن است، بنابراین باید به گونه ای برنامه ریزی شود که کشاورزان محترم را تشویق کند و در دسترس همگان باشد. . باید در روستاها بمانند، جوانانشان را می بینیم که شهرها را سیل می کنند و روستاها خالی می شود. وقتی از مزایای بهداشت، درمان، تحصیل، یارانه و حتی حفر چاه محروم می شوند، مجبور می شوند مالیات زیادی بپردازند و کود و سم را با قیمت های بالا بخرند، بنابراین مجبور به ترک روستاها و دولت می شوند. . او مجبور است در حالی که دلارهای نفتی را برای آنها تهیه می کند، گوشت و غذا تهیه کند.
9- یکی از مسائلی که همه ملت ها مایلند به آن توجه کنند تامین حقوق و آزادی های ملت مقرر در قانون اساسی است. اولین شعارهای انقلاب این بود: استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی. و البته آزادی در چارچوب رعایت موازین اسلامی و حقوق یکدیگر، قانونا و قانون اساسی، بازرسی ممنوع، استراق سمع، استراق سمع و هر نوع نظارت ممنوع است. حیثیت و جان و مال افراد محترم است و هیچ شخصی را نمی توان دستگیر کرد مگر به موجب قانون و اعلام کتبی اتهام.
نشریات و مطبوعات باید در بیان مطالب خود آزاد باشند، مگر در مواردی که مخالف مذهب یا عفت عمومی است روزنامه ها در دنیای امروز زبان مردم هستند و اقشار مختلف می توانند از آن برای رساندن پیام خود به مسئولین استفاده کنند. مگر نه این است که آنها فقط یک بلندگوی دولت هستند که فقط اخبار تکراری را که مسئولان مطرح می کنند بنویسند.
تشکیل احزاب سیاسی باید آزادانه – البته در چارچوب موازین اسلامی – باشد تا مردم از هر قشری بتوانند با عضویت در آن، افکار و عقاید خود را تبیین کنند و در هر مبارزه و تقابل آراء مختلف، هر دو خودشان. و دولت می تواند برای کمک به آنها در مواقع حساس آگاهی و رشد سیاسی کسب کند و شناخت کاملی از شخصیت های ارزشمند سیاسی کسب کند تا در انتخاب نمایندگان یا رئیس جمهور آمادگی کامل داشته باشند تا در زمان انتخابات دستگیر نشوند. توسط گروه های خلق زمان و تبلیغات مبتذل آنها و بالاخره شرکت مردم در انتخابات آزاد منوط به آگاهی قبلی و آمادگی کامل است و راه این امر تشکیل احزاب سیاسی آزاد است.
10- در خاتمه از شما ای مردم متقی، متعهد، جدی و کوشا تقاضا دارم با توجه به توکل به خداوند متعال و تقلید از رسول اکرم(ص) و امیرالمؤمنین(ع) و ندای حضرتعالی. حضرت ولی عصر رحمه الله در اجرای احکام اسلام، قانون اساسی و قوانین مصوب و توفیق در سازندگی کشور در ابعاد سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی و توانمندی برای بهبود وضعیت میهن و انقلاب در برابر حفاظت از دشمنان خود تلاش کنید تا انسانیت خود را از دست ندهید. در نهج البلاغه می خوانیم: «ولایت الرجال» (حکمت/441).
بار دیگر می خوانیم: «خداوند متعال ائمه عدل را واجب کرده است که دو برابر کسانی که فقیر را فقیر نمی خوانند، ارزش قائل شوند» (خطبه 209).
درود و رحمت و برکات خداوند
19 محرم الحرام 1418 /
5/3/1376
قم، حسینعلی منتظری
29218
khabaronline به نقل از رابو