اخبار اخبار سیاسی

انصاری: سالانه قریب به ۲۱ میلیون تن پسماند عادی در کشور داریم

تبلیغات بنری


به گزارش خبرگزاری رابو، شیما انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست امروز سه شنبه در جلسه علنی شورای اسلامی شهر پس از قرائت گزارش کمیسیون کشاورزی در خصوص وضعیت مدیریت پسماند در کشور، اظهار داشت: پسماندها در سال 1380 در حال اجرا هستند. حدود 21 میلیون تن پسماند عادی، 150 هزار تن پسماند عفونی بیمارستانی، 35 میلیون تن پسماند صنعتی، 170 میلیون تن پسماند کشاورزی، هشت میلیون تن پسماند خطرناک و ویژه، 150 میلیون تن نخاله ساختمانی تولید می شود. میزان تصفیه زباله در کشور 7.4 درصد نسبت به میانگین جهانی 13.5 درصد است.

وی بیان کرد: میزان زباله 68.2 درصد نسبت به میانگین جهانی 36.6 درصد و حجم زباله که 13.3 درصد است پنج و نیم درصد است. بر اساس این مطالعه، تفاوت بین وضعیت فعلی و دستیابی به استاندارد متوسط ​​جهانی، پتانسیل اقتصادی معادل 10.2 میلیارد دلار در فرآوری و استخراج مواد حاصل را فراهم می کند. بر اساس گزارش سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، نه تنها این منافع بر اقتصاد کشور تاثیری ندارد، بلکه مدیریت نادرست پسماندهای شهری، دفن نامناسب، بازیافت صحیح و … حدود 87 هزار میلیارد تومان خسارت وارد می کند. کشور هر سال

انصاری تصریح کرد: نبود سیستم های مکانیزه حمل و نقل به این معناست که درصد زیادی از بودجه شهرداری به قسمت اول فرآیند تصفیه زباله یعنی جمع آوری زباله اختصاص می یابد که آن هم ناقص است. بر اساس آمار ارائه شده از سوی سازمان شهرها و روستاها، 75 درصد زباله های شهری تولیدی در جمهوری، 7 درصد در محل دفن بهداشتی و 93 درصد مابقی به صورت غیربهداشتی روی زمین دفع می شود. ظرفیت خطوط فرآوری زباله در جمهوری حدود 30 درصد زباله های تولیدی است.

وی گفت: شورای اسلامی شهر با تصویب قانون مدیریت پسماند در سال 1392 اولین گام را برای مدیریت هماهنگ و سیستماتیک پسماند برداشته است و با توجه به اینکه قانون مدیریت پسماند نهادهای کنترلی و اجرایی مدیریت پسماند را با شفافیت کامل اعلام کرده است. با گذشت بیش از دو دهه از تصویب قانون مدیریت پسماند، مشاهده می کنیم که مشکلات زیست محیطی ناشی از عدم مدیریت صحیح پسماند در کشور بوده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: اجرای قانون تشکیل 52 کارگروه ملی تصفیه پسماند و پیگیری تصویب آن، تصویب 20 قانون اجرایی، دستورالعمل و دستورالعمل در حوزه مدیریت پسماند. ، معرفی شرکت های بازیافت برای معافیت مالیاتی در قوانین بالادستی، تهیه گزارش های ملی مرتبط با کنوانسیون بازل و استکهلم و دریافت تسهیلات رایگان از دبیرخانه میناماتا برای اجرای برنامه جامع کاهش جیوه، استفاده از سیستم جامع مدیریت پسماند برای کنترل. حمل و نقل و حمل و نقل یکی از فعالیت های سازمان حفاظت محیط زیست است.

انصاری تاکید کرد: رویکرد اصلی اصلاح قانون مدیریت پسماند که در سال 1398 به شورای اسلامی ارائه شد، بازنگری در مسئولیت ها و وظایف و افزایش زمان اجرای این قانون است. علاوه بر لزوم تصویب این قانون، دولت نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه برای مدیریت پسماند، ایجاد سیستم نظارتی جامع، مشوق‌های مالیاتی برای بخش خصوصی و برنامه‌های آموزش عمومی است.

رئیس سازمان محیط زیست در پایان با تاکید بر اهمیت مبرم مدیریت پسماند برای سلامت جامعه، بار دیگر بر لزوم تصویب لایحه اصلاحات قانون مدیریت پسماند و درخواست همکاری مجلس در راستای تسریع تصویب و حمایت از سیاست

انتهای پیام/

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری borna

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *