اخبار اخبار عمومی

اینجا تاریخ خفته است/ میزبانی اجساد ۳۵۰۰ ساله از گردشگران + عکس

تبلیغات بنری


آژانس بارنا – سعیده اسدیان: اینجا محل موزه عصر آهن تبریز است، یکی از شگفت انگیزترین موزه های جهان که مردگان عصر آهن را در خود جای داده و اولین بار در حفاری های یک شرکت مهندسی کشف شد.

در اولین عملیات باستان شناسی در سال 1978م38 قبر با 39 جسد پیدا شد که در یکی از قبرها اسکلت های زن و مرد در کنار هم آمده و به همین دلیل تعداد قبرها از تعداد اجساد کمتر است. در سال 1358 تا 1361 چهار فصل کاوش در این گورستان انجام شد و 108 قبر تاریخی در این گورستان کشف شد.

با توجه به اینکه این گورستان در لایه 28 زمین شناسی کشف شده است، گمان می رود افرادی که اجساد آنها در این مکان کشف شده، بومیان و کشاورزانی بوده اند که در عصر آهن زندگی می کرده اند.

روش تدفین در عصر آهن به ما چه می گوید؟

دیوارهای ساده کاشی کاری شده و راه پله های چوبی معماری این موزه را از دیگر موزه ها متمایز می کند و من روی پل های چوبی می ایستم و به اسکلت هایی که روزگاری در عصر آهن می زیسته اند نگاه می کنم و در این فضای غارنشین وقت می گذرانم. قبر نوزادان کوچک و ساده است، قبر نوجوانان مربع است.

تاریخ اینجا می خوابد/ اجساد 3500 ساله گردشگران + عکس

دفن اجساد به شکل جنین و زاویه دفن به سمت خورشید نشان از ایمان و اعتقادات این مردم دارد، آنچه در بازدید از این موزه بیش از هر چیز جلب توجه می کند دفن افراد در کنار اشیا است.

علیریزو نوبری که چهار فصل کاوش را در این گورستان گذرانده است در گزارش خود اشاره کرد که کودکان با اسباب بازی ها، مردان جنگجو با سلاح های خود و زنان با زیور آلات خود به خاک سپرده می شوند و با توجه به اعتقادی که در مورد زنده شدن مردگان پس از مرگ داشتند، در کنار خود دیگ هایی از آب و مواد غذایی مانند گندم و گوشت به ویژه گوشت بز و گوسفند دفن می کردند تا پس از زنده شدن از آنها لذت ببرند.

تاریخ اینجا می خوابد/ اجساد 3500 ساله گردشگران + عکس

تاریخ اینجا می خوابد/ اجساد 3500 ساله گردشگران + عکس

به دنبال مجوز اکتشاف از پژوهشگاه میراث فرهنگی هستیم

بر اساس اطلاعات دریافتی، میانگین سن مرگ برای زنان 20 تا 40 سال و برای مردان 40 تا 60 سال بود. بر اساس تحقیقات پزشکیان باستان شناس، علت جوانی زنان در هنگام مرگ ابتلای آنان به بیماری های مختلف زمان خود بوده و بزرگی بیش از حد جمجمه کودکان نیز از علائم بیماری های دیگر آن دوران است. .

احد حمزه زاده مدیر کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی وی درباره توقف کاوش در موزه عصر آهن به خبرنگار رابو گفت: برای تثبیت آثار 2 میلیارد اعتبار در موزه عصر آهن برای قطعاتی که کاوش شد گذاشتیم. اکنون ما از پژوهشکده علمی میراث فرهنگی مجوز می گیریم تا کارهای کنده کاری را در آنجا انجام دهیم.

تاریخ اینجا می خوابد/ اجساد 3500 ساله گردشگران + عکستاریخ اینجا می خوابد/ اجساد 3500 ساله گردشگران + عکس

نظر پژوهشگاه علمی میراث فرهنگی درباره کاوش های جدید در موزه عصر آهن

این در حالی است مصطفی دو پهلوون، رئیس سابق مؤسسه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی وی درباره آزمون های مکرر در این گروه به خبرنگار رابو گفت: ما باید شرایط را بسنجیم تا ببینیم اکتشاف جدید چه مزایایی به همراه خواهد داشت. آیا شرایطی داریم که قبرهای جدید و بیشتری را که کشف می کنیم حفظ کنیم یا بهتر است همان طور که هستیم در خاک بمانیم؟

وی با اشاره به اینکه قبور سایت موزه عصر آهن افتتاح شده و کارهای DNA، مرمت و حفاظت در آن انجام شده است، گفت: حتی این سایت موزه نیز موضوع مقالات و جزوه های زیادی بوده است، قطعا اگر بتوانیم از این گرانبها محافظت کنیم. . میراث چند صد سال بعد با پیشرفت علم اطلاعات بهتر و جالب تری در مورد این گورها به دست خواهد آمد.

تاریخ اینجا می خوابد/ اجساد 3500 ساله گردشگران + عکس
تاریخ اینجا می خوابد/ اجساد 3500 ساله گردشگران + عکس

ده پهلوان تاکید کرد: باید بدانیم آیا سوال جدیدی در این کاوش ها وجود دارد یا خیر؟ در غیاب پرسش مهمی برای رفع ابهام گذشته فرهنگی ایران، با کنکاشی جدید موافق نیستیم.حتی اگر کشور از نظر حفاظت از سایت ها در شرایط مساعدی بود، باید تا حد امکان کشف کنیم، نسل های آینده به این ذخایر نیاز خواهند داشت و مطمئناً تجهیزات و روش ها در چند صد سال آینده بهتر عمل خواهد کرد. نسبت به امروز و می تواند اطلاعات دقیق تری به مخاطب بدهد.

انتهای پیام/

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری borna

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *