به گزارش خبرگزاری الخبرآنلاین، دانشمندان دانشگاه منچستر اسرار جدیدی در زمینه طراحی ربات کشف کرده اند که ربات ها را قادر می سازد تا ارتفاع 120 متری بپرند. این یعنی بیشتر از بیگ بن!
با استفاده از ترکیبی از دانش ریاضی، شبیهسازیهای کامپیوتری و آزمایشها، محققان متوجه شدند که چگونه رباتی با اندازه، شکل و پیکربندی بهینه طراحی کنند تا بتواند از مرزها بپرد. در حال حاضر بالاترین طبقه بندی ثبت شده در این زمینه مربوط به ربات هایی است که می توانند تا ارتفاع 33 متری (معادل 110 برابر اندازه خود ربات) بپرند.
با این حال، در طراحی جدید محققان، ربات ها می توانند بیش از 120 متر بپرند. برای مقایسه، ارتفاع برج ساعت بیگ بن 93 متر است.
رباتها بهطور سنتی برای حرکت با چرخیدن روی چرخها یا استفاده از پاها برای راه رفتن طراحی شدهاند، اما پریدن راهی مؤثر برای حرکت در مکانهایی است که زمین بسیار ناهموار است، یا جایی که موانع زیادی وجود دارد، مانند غارها، جنگلها یا حتی سطح سیارات دیگر.”
چالش های حل شده در طراحی جدید ربات
او همچنین خاطرنشان می کند که تا کنون ربات هایی با قابلیت پرش وجود دارند، اما چالش های بزرگی در طراحی آنها وجود دارد. چالش اصلی محدود کردن میزان پرش است که با طراحی جدید بسیار بهبود یافته است و عملکرد ربات را افزایش می دهد.
به گفته محققان، در طرحهای قدیمیتر، ربات قبل از آزاد شدن کامل انرژی ذخیرهشده در بهار از زمین بلند میشد و در نتیجه پرشهای محدود و ناکارآمدی داشت. همچنین به گفته آنها، انرژی ربات به دلیل چرخش به جای حرکت مستقیم در این حالت از بین می رود.
در طراحی جدید، تلاش شد تا این حرکات ناخواسته حذف شود و در عین حال ربات قوی و قوی در ساختار خود باقی بماند. هدف بعدی آنها کنترل جهت پرش ها و یافتن راهی برای مهار انرژی جنبشی مربوط به فرود برای افزایش تعداد پرش هایی است که ربات می تواند انجام دهد. دانشمندان به کشف طرحهای مأموریت فضایی که میتواند حمل و نقل و استقرار ربات به ماه را تسهیل کند، ادامه خواهند داد.
نتیجه تحقیقات آنها در مجله منتشر شد مکانیسم و نظریه ماشین پرتاب میشود و میتواند زمینههایی از جمله اکتشاف سیارهای، نظارت بر فضای خطرناک یا غیرقابل دسترس و نجات را متحول کند.
227227
khabaronline به نقل از رابو