اخبار اخبار تکنولوژی

بازگشت بینایی با پیوند سلول‌های بنیادی!

تبلیغات بنری


بورنا از انقلابی در معالجه نابینایی گزارش می دهد.

Zahra Vajdani: دفع ماکولا یا AMD مربوط به سن یکی از دلایل اصلی بینایی و نابینایی در افراد مسن است. این بیماری به دو نوع خشک و مرطوب تقسیم می شود ، که با رشد غیر طبیعی رگ های خونی در قسمت ماکولا ، مرکزی شبکیه همراه است و مسئولیت 1 ٪ از موارد نابینا مربوط به AMD را بر عهده دارد. درمانهای فعلی عمدتاً بر کنترل پیشرفت بیماری متمرکز شده و قادر به بازگرداندن بینایی از دست رفته نیستند. اما تحقیقات اخیر در زمینه سلولهای بنیادی قول روشهای جدیدی را برای ترمیم بافت های آسیب دیده و بازگرداندن بینایی به بیماران مبتلا به AMD مرطوب داده است.

تحقیقات جدید: پیوند سلول های بنیادی برای بازسازی شبکیه

یک رویکرد جدید برای درمان AMD مرطوب در مطالعه ای توسط یونگ لیو و همکارانش در بیمارستان دانشگاه پزشکی نظامی سوم چین مورد بررسی قرار گرفت و در 7 فوریه در مجله گزارش های سلولهای بنیادی منتشر شد. این روش شامل از بین بردن جراحی رگ های خونی غیر طبیعی و پیوند سلولهای شبکیه حاصل از سلولهای بنیادی برای جایگزینی بافتهای آسیب دیده است.

در این مطالعه بالینی ، 4 بیمار مبتلا به AMD مرطوب تحت عمل جراحی قرار گرفتند. ابتدا رگ های خونی غیر طبیعی به طور کامل از شبکیه خارج شدند ، و سپس سلولهای شبکیه به دست آمده از القاء سلولهای بنیادی القایی (IPSC) به ناحیه آسیب دیده پیوند شدند. نتایج نشان داد که در بیماران مبتلا به رگهای خونی غیر طبیعی به طور کامل از بین می رود ، ساختار شبکیه بهبود یافته و دید آنها در طی شش ماه پیگیری ثابت یا بهبود یافته است. با این حال ، بهبودی قابل توجهی در بیماران مبتلا به برداشتن رگ خونی ناقص مشاهده نشد.

زمینه تحقیق: استفاده از سلولهای بنیادی در درمان بیماری های چشم

استفاده از سلولهای بنیادی در درمان بیماری های چشم سالها تاریخ دارد. در سال 4 ، محققان ژاپنی به رهبری Kuhi Nahakida از دانشگاه اوزاکا ، با استفاده از القاء سلولهای بنیادی القایی (IPSC) ، موفق به بهبود دید در سه بیمار مبتلا به کمبود سلول های بنیادی LSCD (LSCD) شدند. در این روش ، سلولهای خونی از یک اهدا کننده سالم گرفته شده و به سلولهای بنیادی قدرتمند تبدیل می شوند. این سلول ها سپس به سلولهای اپیتلیال قرنیه متمایز شدند و به بیماران پیوند زدند. نتایج این مطالعه نشان داد که پس از دو سال ، هیچ یک از بیماران عوارض جانبی جدی ندارند و دید آنها بهبود یافته است.

چالش ها و موانع پیش رو

اگرچه نتایج این مطالعات امیدوار کننده است ، اما در جهت استفاده گسترده از این روش ها چالش های زیادی وجود دارد. یکی از مهمترین موانع پاسخ ایمنی بدن به سلولهای پیوند شده است. در برخی موارد ، سیستم ایمنی بدن ممکن است سلولهای پیوند شده را به عنوان عوامل بیگانه شناسایی و از بین ببرد. برای مقابله با این مشکل ، استفاده از داروهای سرکوب کننده ایمنی ضروری است که می تواند عوارض جانبی داشته باشد.

علاوه بر این ، هزینه بالای تولید و پیوند سلولهای بنیادی مانع دیگری است. فرایند تولید سلولهای بنیادی قدرت القایی و تمایز آنها با سلولهای شبکیه نیاز به تجهیزات پیشرفته و تخصص بالایی دارد که می تواند هزینه های درمانی را افزایش دهد.

بازگشت بینایی با پیوند سلول های بنیادی!

پیشرفت های دیگر در زمینه درمان AMD مرطوب

علاوه بر استفاده از سلولهای بنیادی ، تحقیقات دیگری در مورد درمان AMD مرطوب نیز وجود دارد. در ماه سپتامبر ، محققان دانشگاه لیون ، به سرپرستی Tibo Matisse ، دریافتند که داروهای مبتنی بر دوپامین که معمولاً در درمان بیماری پارکینسون مورد استفاده قرار می گیرند می توانند در جلوگیری از AMD مرطوب مؤثر باشند. این مطالعه نشان داد که بیماران مبتلا به استفاده از پارکینسون از لوودوپا کمتر از AMD مرطوب هستند و به تزریق داخل چشمی کمتری نیاز دارند. این یافته ها می تواند راه را برای توسعه روشهای درمانی جدید و درمانی در این زمینه هموار کند.

پیشرفت های اخیر در زمینه سلولهای بنیادی و تحقیقات مرتبط با آنها روشهای جدیدی را برای درمان لکه های زرد مرطوب و ترمیم بینایی به بیماران قول داده است. اگرچه در این راستا چالش ها و موانع زیادی وجود دارد ، اما نتایج امیدوارکننده تحقیقات فعلی امید به بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به این بیماری را افزایش می دهد. با ادامه تحقیق و توسعه فن آوری های مرتبط ، در آینده نه چندان دور ، این روش ها در درمان بیماری های چشم مورد استفاده قرار گرفته است.

پایان پیام/

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری borna

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *