اخبار اخبار تکنولوژی

بزرگ‌ترین نیروی هوایی جهان/ تاج بر سر چین است یا آمریکا؟

تبلیغات بنری


تینا مزدکی: در حالی که کشورهای غربی تعداد تولیدات خود را فاش می کنند، کشوری مانند چین اطلاعاتی در مورد تولید خود منتشر نمی کند، بنابراین تخمین تعداد جنگنده هایی که چین تولید می کند دشوار است، اما تعداد جنگنده های ذکر شده در این مقاله تخمینی از چین است. جنگنده هایی که شامل هواپیمای JF-17 می شود که به طور معمول توسط پاکستان تولید نخواهد شد.

چین جدید

برای سال‌ها، جنگنده‌های چینی عمدتاً تحت مجوز شوروی تولید می‌شدند. به طوری که بیشتر نیروی هوایی چین به سوخو-27 فلانکر روسی متکی است. چین تا اواخر سال 2013 به تولید جنگنده Chengdu J-7 که کپی از MiG-21 شوروی بود ادامه داد. دیگر هواپیماهای قدیمی در چین کپی های شوروی هستند. به عنوان مثال، J-11 و J-16 نسخه های مجوزدار جنگنده Su-27 Flanker هستند. در همین حال، چین تعداد زیادی جنگنده Su-27 Flanker، Su-35 و Su-30 از روسیه خریداری کرده است.

اما در سال های اخیر، چین برنامه جنگنده J-10 Dragon و نسل پنجم J-20 Mighty Dragon را توسعه داده است. مهمتر از آن، در طول جنگ سرد و تا دهه 2000، چین قادر به توسعه و تولید موتورهای جت جنگنده پیشرفته خود نبود، اما به نظر می رسد این روند اکنون در حال تغییر است و چین در حال توسعه و تولید موتورهای جت خود است. اکنون می تواند موتورهای سری WS-10 و WS-15 را به عنوان موتورهای قابل اعتماد و قابل اعتماد برای هواپیماهای J-10C و J-20 خود تولید کند.

به گفته مجله نیروی هوایی و فضایی، چین سالانه تقریباً 100 جت جنگنده نسل پنجم Chengdu J-20 تولید می کند. بر اساس تولید 70 فروند J-20 در سال 2022، تخمین زده می شود که چین تا پایان سال 2023 تقریباً 100 فروند J-20 و در سال 2024 به راحتی 100 فروند را تولید کند.

این در حالی است که ایالات متحده سالانه 135 فروند F-35 تولید می کند و حدود 60 تا 70 فروند از این F-35 برای صادرات به متحدان و شرکا ارسال می شود. علاوه بر این، در حالی که F-35 و J-20 معمولاً به عنوان جنگنده های نسل پنجم شناخته می شوند، آنها یکسان نیستند و F-35 به طور قابل توجهی توانایی بیشتری دارد.

چین همچنین سالانه حدود 40 هواپیمای چنگدو J-10C (Firebird) تولید می کند. J-10 گاهی اوقات با F-15EX پایین تر مقایسه می شود. با این حال، در صدر فهرست تولید هواپیماهای جنگی چین بیش از 100 هواپیمای J-16 (Flanker-N) قرار دارند. این تعداد جنگنده، تعداد موجود در حال حاضر است. چین ممکن است تولید خود را افزایش دهد.

از سوی دیگر، چین در حال توسعه جنگنده چند منظوره نسل پنجم FC-31 است. این کشور همچنین J-15 و J-11 را بر اساس سوخو سوخو-27 Flanker شوروی تولید می کند که توسط نیروی دریایی استفاده می شود، اما مشخص نیست که چه تعداد از این جنگنده ها در حال تولید هستند.

ترس از سبقت گرفتن!

تعداد تولید هواپیماهای جنگنده چین در حال حاضر قابل توجه است و این نگرانی را در غرب ایجاد کرده است که بتواند از نیروی هوایی ایالات متحده پیشی بگیرد و به بزرگترین نیروی هوایی جهان تبدیل شود.

چین هنوز راه زیادی برای جایگزینی بسیاری از هواپیماهای قدیمی خود در پیش دارد، اما اگر نیروی دریایی و تفنگداران دریایی به این تعداد اضافه شوند، ایالات متحده هواپیماهای جنگی بیشتری خواهد داشت. اعتقاد بر این است که ترکیب نیروهای هوایی و دریایی چین شامل حدود 3150 جنگنده است. در حالی که نیروی هوایی آمریکا حدود 4000 هواپیما (به استثنای مربیان و پهپادها) دارد. البته این عدد برای آمریکا نیروی دریایی و تفنگداران دریایی را که حدود 3300 فروند هواپیما است در نظر نمی گیرد زیرا در این صورت تعداد جنگنده های آمریکا به بیش از 8000 هواپیما می رسد.

منبع: Simple Aviation

58323

تبلیغات بنری

khabaronline به نقل از رابو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *