امیر مسعود عابدیندونالد ترامپ، نامزد ریاست جمهوری آمریکا، در رویکردی که «ادامه شیفتگی به گنبد آهنین اسرائیل» میخواند، بار دیگر متعهد شد که یک سامانه دفاع موشکی «گنبد آهنین» مشابه آنچه اسرائیل دارد، برای آمریکا بسازد.
اظهارات ترامپ در خصوص ساخت گنبد آهنین زمانی بیان شد که هفته گذشته پهپاد حوثی یمن به گنبد آهنین و سایر سامانه های دفاعی اسرائیل نفوذ کرد و به هدفی در تل آویو، پایتخت این کشور حمله کرد.
ترامپ در سخنرانی خود در کنوانسیون ملی جمهوری خواهان با اشاره به حمله هوایی ایران به اسرائیل در آوریل سال جاری گفت: اسرائیل دارای گنبد آهنین است. [به ادعای رژیم صهیونیستی] 342 موشک به سمت اسرائیل شلیک شد و تنها یک موشک رهگیری شد. چرا کشورهای دیگر باید این سیستم را داشته باشند و ما نه؟ ما یک گنبد آهنین بر فراز کشورمان خواهیم ساخت و مطمئن خواهیم شد که هیچ چیزی نمی تواند به مردم ما آسیب برساند.»
Iron Dome یک سیستم دفاع هوایی متحرک اسرائیلی است که توسط Rafale Advanced Defense Systems و Israel Aerospace Industries تولید شده است. با این حال، این پروژه بودجه هنگفتی از ایالات متحده دریافت کرد.
ارتش ایالات متحده سیستم رهگیر Iron Dome را در سال 2022 برای آماده سازی برای استقرار اولین سیستم دفاعی Iron Dome (IDDS-A) آزمایش کرد. طبق گزارش ها، این سیستم در حالی که در کنار سیستم های ایالات متحده کار می کرد، تمام تهدیدات را رهگیری کرد. در سال 2022، تفنگداران دریایی آمریکا موشک گنبد آهنین را با موفقیت آزمایش کردند.
با این حال، سخنان و ایده دونالد ترامپ درباره توسعه سراسری سامانه دفاع موشکی گنبد آهنین از سوی ناظران نظامی “وسواس و تهاجم” خوانده می شود.
علاوه بر ترامپ، کنوانسیون ملی جمهوری خواهان نیز می خواهند یک سامانه دفاع موشکی ملی مشابه سامانه گنبد آهنین در آمریکا بسازند.
تردید درباره تصمیم ترامپ درباره گنبد آهنین
سامانه گنبد آهنین اسرائیل به عنوان یکی از قدرتمندترین سامانه های پدافند هوایی در جهان شناخته می شود. این سامانه که در اصل برای مقابله با تهدیدات کوتاه برد گروه های مقاومت در غزه و جنوب لبنان طراحی شده بود، کارایی خود را با رهگیری هزاران موشک از زمان استقرار در سال 2011 به اثبات رسانده است.
به گفته وزارت دفاع اسرائیل، گنبد آهنین برای مقابله با چندین تهدید به طور همزمان طراحی شده است. این موشک دارای نرخ موفقیت چشمگیر 90 تا 96 درصد است که آن را به یک سیستم دفاعی موثر در برابر موشک ها و موشک های ورودی تبدیل می کند.
کارشناسان تقریباً به اتفاق آرا موافقند که ساخت سیستم گنبد آهنین در ایالات متحده منطقی نیست، زیرا این کشور توسط موشک های کوتاه برد مانند اسرائیل تهدید نمی شود. علاوه بر این، گنبد آهنین نمیتواند در برابر موشکهای بالستیک که تهدید بزرگتری برای قاره آمریکا هستند، محافظت کند.
گنبد آهنین آمریکا به صدها واحد دوربرد نیاز دارد تا به اندازه کافی کل ایالات متحده و مراکز عمده جمعیتی آن را پوشش دهد. حتی این سیستم دفاع مناسبی در برابر تهدیدات اولیه ای نیست که قلب آمریکا با آن مواجه است.
منبع: com.eurasiantimes
54322
khabaronline به نقل از رابو