مدیر کل انرژی و امور مشتریان شرکت توانیر گفت: در سال 1402 هجری شمسی حدود 5700 پرونده حادثه ثبت شده در سامانه بیمه خسارت مشترکان توانیر داشتیم که پس از بررسی های انجام شده حدود 100 میلیارد تومان به حادثه دیدگان پرداخت شد و یا می باشد. به قربانیان پرداخت می شود. پرداخت می شود.
به گزارش خبرنگار برناف، عبدالامیر یاقوتی با بیان اینکه در قبوض برق دو نوع بیمه «خسارت مشترکین» و «بیمه عمومی» داریم، اظهار داشت: بیمه حوادث و خسارت مشترکان از سال 1389 در قبوض برق لحاظ شده است. و بر اساس آن آخرین اسناد قانون الحاقی شماره 2 سال 1375 مندرج در ماده 12; تائید شد که برای خسارات مالی و جانی ناشی از آتش سوزی، انفجار و مسمومیت ناشی از برق یا گاز غرامت پرداخت خواهد شد.
یاقوتی ادامه داد: اعداد در قبوض برق درج می شود که پس از دریافت و وصول به بیمه ارائه می شود تا از این محل به مشترکان خسارت پرداخت کند و در سال 1403 هجری شمسی بیمه دانا مسئولیت را بر عهده می گیرد. برای پرداخت غرامت خسارات
وی گفت: در سال 1402 هجری قمری مبلغ درج شده در قبض به ازای هر واحد مسکونی 200 تومان بوده و در سال 1403 شمسی این مبلغ به هر واحد مسکونی 300 تومان افزایش یافته و برای هر واحد تجاری 3 هزار تومان در نظر گرفته شده است.
به گفته مدیر کل انرژی و امور مشتریان توانیر: حدود 400 پرونده نقص مدارک داریم که پس از تکمیل آنها، برآورد اولیه نزدیک به 150 میلیارد تومان پرونده هایی است که در حال بررسی است و امیدواریم تمامی موارد پرداخت های 1403 تا پایان فوریه به روز می شوند.
– بازپرداخت وام 100 میلیون تومانی بیمه عمومی در حوادث طبیعی.
یاقوتی در خصوص درج بیمه عمومی در قبوض برق نیز گفت: بر اساس قانونی که منجر به تشکیل صندوق بیمه عمومی شد، این صندوق مسئولیت پوشش خسارات ناشی از بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله را برای مشترکان آسیب دیده خانگی بر عهده دارد. برای این بلایا 100 میلیون تومان کمک بلاعوض پیش بینی می شود.
وی ادامه داد: در این بین و بر اساس دستورالعمل اجرایی قانون لازم الاجرا از سال 1400، شرکت توانیر موظف است مبلغ مندرج در قبض برق را وصول و به خزانه عمومی ارسال کند تا به صندوق بیمه پرداخت کند.
یاقوتی خاطرنشان کرد: صندوق بیمه کل بر اساس اطلاعات درج شده در سایت خود تاکنون 4065 مورد خسارت پرداخت کرده است و طبق قانون در سال اول اجرای آن 10 درصد از مبلغ آن توسط صندوق پرداخت خواهد شد. . مشترکان و 90 درصد توسط دولت و این سهم در سال های آینده تغییر می کند و تا پایان 9 سال سهم مشترکان به 90 درصد و سهم دولت به 10 درصد کاهش می یابد.
وی افزود: پیش بینی می شود در سال 1403 هجری شمسی درآمد صندوق به 10 هزار میلیارد تومان برسد که از این میزان 3 هزار میلیارد تومان در قبوض برق و 7 هزار میلیارد تومان مشارکت دولت به صندوق است.
یاقوتی افزود: در این میان صنعت برق تنها موظف است برای هر شعبه از مشترکان 90 هزار تومان روی 6 قبض وصول کند و ظرف یک سال هر قبض شامل 15 هزار تومان است و از آنجا به خزانه داری واریز می کند. باید در صندوق بیمه عمومی واریز شود.