اخبار اخبار تکنولوژی

تصویر روز ناسا: حدود ۶ میلیارد سال دیگر، خورشید این‌شکلی خواهد شد

تبلیغات بنری


به گزارش وبسایت رابو، این سحابی با مساحتی حدود 4 سال نوری، بقایای جو ستاره ای در حال انبساط، خورشید مانند و در حال مرگ است که وارد فضای بین ستاره ای شده است، زیرا کوره مرکزی ستاره بعد از میلیاردها سال سوخت هیدروژنی تمام می شود و سپس هلیوم مورد نیاز برای همجوشی هسته ای خالی می شود.

در نزدیکی مرکز سحابی سیاره ای، می توانید بقایای هسته ستاره داغ را مشاهده کنید که با وجود مرگ همجوشی هسته ای، هنوز بسیار داغ است و آبی می درخشد. البته ابعاد آن تقریباً به اندازه زمین است و به همین دلیل به آن کوتوله سفید می گوییم. جونز-امبرسون 1 یک پدیده گذرا در مقیاس کیهانی است و در چند هزار سال آینده ناپدید خواهد شد. اما کوتوله سفید مرکزی داغ آن میلیاردها سال طول می کشد تا خنک شود و در نهایت به یک کوتوله سیاه تبدیل شود.

عنوان

این سحابی سیاره ای که با نام PK 164 +31.1 نیز شناخته می شود، کم نور است و در پشت تلسکوپ به سختی دیده می شود. اما این نگاه عمیق که تولید آن بیش از 12 ساعت طول کشید، جزئیات شگفت انگیزی را آشکار می کند. در پس‌زمینه تصویر، ستارگان کهکشان ما، راه شیری و کهکشان‌های پس‌زمینه دور در کیهان را می‌بینید.

جالب است بدانید که ستاره ما، خورشید، تقریباً نیمی از عمر 10 میلیارد ساله خود را پشت سر گذاشته است و در حدود 5 میلیارد سال دیگر به غول سرخ تبدیل می شود که تا چند صد میلیون سال ادامه خواهد داشت، اما در نهایت لایه های بیرونی جو آن پراکنده می شود و سحابی سیاره ای ایجاد می کند. بیشتر جرم خورشید به صورت یک کوتوله سفید باقی خواهد ماند.

اعتبار تصویر و حق چاپ: تیم OURANOS (ژان باتیست اروکس، ژان کلود ماریو، ماتیو گنو و ماتیو تکه). برای مشاهده تصویر بزرگ اینجا کلیک کنید.

منبع: تصویر روز ناسا

5454

تبلیغات بنری

khabaronline به نقل از رابو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *