به گزارش سایت «رابو» از همشهری آنلاین، چنار معروف اوین یکی از نمادهای اصلی این محله به شمار می رود و سالمندان محله با این درخت فراموش نشدنی خاطراتی را به اشتراک می گذارند. از چنار کهنسال اوین فقط یک تنه خشک باقی مانده است اما همچنان بخشی از هویت این محله است.
سید مهدی عربی، استاد دانشگاه و پژوهشکده شمیران می گوید: این درخت به قدری بزرگ و پرقدرت بود که مشاغلی مانند یخ فروشی و کفش سازی در داخل آن انجام می شد و بسیاری از اهالی اوین زیر آن جمع می شدند. درخت به منظور تصمیم گیری در مورد رویدادها و رویدادهای مهم به همین دلیل است که منطقه ای که این درخت در آن واقع شده است به نام “بشنار” شناخته شده است بیش از 1200 سال است که چنار کهنسال در اوین به نوعی پایگاه اجتماعی این روستا بوده است، اما به دلیل اختلافات بین کشاورزان اوین و درباریان، در دوره پهلوی اول قطع شده است دوره، و گرمای پنهانی بر دل مردم اوین گذاشته می شود.
درخت چنار که در سال 1308 به دستور رضاشاه قطع شد از 13 درخت چنار اوین که از قضا شهرت و آوازه زیادی دارد و پیوند بین مردم اوین و این چنار ناگسستنی به نظر می رسد، قدمت بیشتری دارد. عربی می گوید: «اوین هنوز هم این درخت را نماد مقاومت در برابر ظلم و ستم حکومت پهلوی اول می دانند و به این ترتیب نام آن را حفظ کرده اند. بشنار، اما هر چقدر هم که بگردی، اثری از چنار در آن پیدا نمیشود، حدود یک قرن از قطع درخت چنار 1200 ساله اوین میگذرد، اما مردم اصرار دارند که این نام حفظ شود.» از این درخت، و بسیاری از اسناد باستانی به کلمه بسینار مرتبط است.
233233
khabaronline به نقل از رابو