هفدهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دباش در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ویژه رسیدگی به جرایم بزرگ نظام اقتصادی به ریاست قاضی پسندید برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری رابو، بر اساس اعلام مراجع قضایی، هفدهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دباش در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ویژه رسیدگی به جرایم بزرگ و کلان نظام اقتصادی به ریاست قاضی پسندید برگزار شد. ، مستشاران دادگاه، نماینده دادستان، متهمان و وکلای مدافع آنها، بحث پرونده، نمایندگان سازمان های اعتماد و کنترل، نمایندگان بانک های شاکی، بانک مرکزی و گمرک در دو شیفت صبح و عصر انجام شد.
قاضی پسندید در ابتدای جلسه دادگاه گفت: در آخرین جلسه دادگاه برخی از متهمان این پرونده که از مدیران و کارمندان بانک صادرات بودند پس از تشریح اتهامات امروز به دفاع از خود و اظهارات دیگر متهمان پرداختند.
در جلسه صبح این دادگاه، 5 نفر از مدیران و کارکنان بانک صادرات به دستور قاضی روی صحنه حاضر شدند و پس از تشریح اتهامات مندرج در کیفرخواست، به دفاع پرداختند و مجموعه اقدامات انجام شده در پرداخت وجه را بیان کردند. پرداخت تسهیلات و تخصیص وام به گروه دباش که بر اساس کیفرخواست مربوط به تخلف از مقررات و قوانین بانکی است، توضیحاتی ارائه و به سوالات دادگاه پاسخ داد.
متهمان این پرونده نیز به دفاع از موکل خود پرداختند و توضیحات تکمیلی را به دادگاه ارائه کردند.
قاضی پسندید گفت: با توجه به اینکه در جلسه دادگاه مدیران و کارکنان بانک های متهم در کیفرخواست مکرراً اعلام می کنند که نظریه کارشناس را دریافت نکرده اند، دفتریاران دادگاه توجه داشته باشند که امروز اصل و اضافی نظريه در اين بانكها، نظريه كارشناس پرونده بانك صادرات و گردشگري موضوع اين پرونده به بانك، مأموران و كاركنان نامبرده در كيفرخواست ابلاغ شود. دفاعیه خود را در لایحه ارسال کنید بلافاصله دادگاه
در جلسه دادگاه بنا به دستور قاضی پسندیده، سه نفر از مدیران و کارکنان بانک صادرات در البرز، بانک ملت و تورسی و وکلای آنها به میدان آمدند و به دفاع از خود پرداختند.
قاضی در خصوص حجم نقل و انتقالات ارزی به شرکت های گروه دباش، کنترل سازوکارهای انطباق در شعب در تمامی موضوعات عملیات بانکی اعم از نقل و انتقال ارز و سایر موارد اعتباری و اسناد دریافتی از متهمان سوال پرسید.
قاضی پسندید گفت: دادگاه اصرار داشت که گروه دباش بدهی ریالی خود را پرداخت کرده و تعهدات ارزی خود را به سیستم بانکی تسویه کند و کالاهای مشمول حواله را وارد کند و یا در صورت عدم امکان واردات، وجه را به سامانه بانکی واریز کند. در مورد انتقال وجه اقدام خاصی صورت نگرفته و پیشنهادی به دادگاه داده نشده است و فقط برای مقدار چای و مقدار کمی تجهیزات. وارد کشور شده بود غیر از این مورد دیگری از سوی گمرک اعلام نشد.
وی افزود: در رابطه با ادعای ریالی متهمان ردیف اول پس از اطلاع از سوی دادگاه به همراه وکلای خود یک سری پلاک ثبتی را برای تسویه مطالبات و رسانه های مکشوفه به هر یک از بانک ها ارائه کردند. در پی این موضوع جلسه ای رسمی با مدیران و هیات مدیره بانک ها برگزار کردیم و از بانک ها خواستیم نظرات خود را به صورت مکتوب به دادگاه اعلام کنند اما با پیگیری هایی که انجام دادیم هنوز بسیاری از بانک ها پاسخی نداده اند. یکی از مشکلاتی که بانک ها داشتند این بود که این شماره های ثبتی اصلا به آنها معرفی نشد و فقط یک شماره اعلام شد.
قاضی پسندید به متهم ردیف اول گفت: به مدیران و عوامل خود بگویید برای هر ملک شناسنامه معتبر تهیه کنند و توضیحات لازم را در مورد آن ارائه دهند تا مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: بانک ها در پذیرش اموال پیشنهادی متهم مختار هستند، می توانند تسویه مطالبات خود را به صورت نقدی مطالبه کنند و یا سایر اموال متهم را که نقدینگی بیشتری دارند، مطالبه کنند. تا روز شنبه مدیران بانک ها نظر صریح در این خصوص اعلام می کنند تا تکلیف دادگاه مشخص شود.
انتهای پیام/