اخبار اخبار تکنولوژی

جنگنده JF-۱۷ تاندر؛ گل سرسبد نیروی هوایی پاکستان/ عکس

تبلیغات بنری


به گزارش خبرگزاری رابو و بر اساس گزارش گجت نیوز، اکثر مردم فکر می کنند PAF خیلی بزرگ است، در حالی که اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم باید برعکس ادعا کنیم. البته این کشور به جنگنده ها و هواپیماهای مهم و پیشرفته مجهز است اما در مقایسه با قدرت های بزرگی مانند آمریکا، روسیه و چین نیروی هوایی کوچک تری دارد.

پایگاه های هوایی این کشور مجهز به انواع جنگنده های مدرن مانند اف 16 آمریکایی و میراژ فرانسوی است و هواپیماهای جنگی مهم از آسمان این کشور به پرواز در می آیند. یکی از مهمترین جنگنده های پاکستان JF-17 Thunder است که جایگزین F-16 Fighting Falcon شد.

معرفی جنگنده JF-17 Thunder

جت جنگنده JF-17 Thunder توسط شرکت هواپیماسازی چنگدو چین (CAC) و شرکت هوانوردی پاکستان طراحی شده است. با وجود مشارکت و همکاری چین در ساخت این سلاح، ارتش آزادیبخش خلق از JF-17 Thunder استفاده نمی کند. اولین مدل از این پرنده باشکوه در 31 می 2003 تولید شد و از آن زمان تاکنون سالانه 25 فروند هواپیما تولید می شود که حداقل 138 نمونه تا سپتامبر 2024 تولید شده است.

از سال 2007 همزمان با پرواز موفقیت آمیز این جنگنده، نیروی هوایی پاکستان تصمیم خود را مبنی بر استفاده از تندر به عنوان هواپیمای جنگنده غالب این کشور اعلام کرد. این هواپیما از زمان معرفی تاکنون دستخوش تغییرات مختلفی شده و چندین بار مدرن شده است که حاصل آن تولد جنگنده ای به نام JF-17 Block III در سال 2023 بود که نه تنها پاکستان بلکه ناوگان هوایی سه کشور دیگر نیز مجهز شده است. با هواپیمای تندر JF-17، یعنی:

  • میانمار با 7 فروند هواپیمای JF-17B
  • نیجریه با سه هواپیما
  • آذربایجان با 8 فروند هواپیما

مشخصات تندر JF-17

جنگنده JF-17 یک هواپیمای جنگی نسل 4.5 است که می توان آن را با غول هایی مانند سوخو 30، میگ-35، اف-15، اف-16 و یوروفایتر تایفون مقایسه کرد. طول این جنگنده 14.3 متر، ارتفاع 4.5 متر و طول بال آن 9.4 متر است. حداکثر وزن برخاست آن 29762 پوند معادل 13.4 تن است و حداکثر سرعت آن به 1.6 ماخ (1974 کیلومتر در ساعت) می رسد.

حداکثر رانش این هواپیمای جنگنده 8.6 تن و نسبت رانش به وزن 1.07 برآورد شده است. JF-17 شعاع عملیاتی 1355 کیلومتری دارد و می توان آن را در هوا سوخت گیری کرد. از نظر تسلیحات مجهز به 8 سکو با حداکثر ظرفیت 3.4 تن است و می توان آن را دارای مهمات مختلف دانست.

موشک های هوا به هوا، سامانه های تسلیحاتی هدایت شونده لیزری، سلاح های ثابت و انواع دیگر بمب ها از مهم ترین مهمات این جنگنده است. به طور کلی، JF-17 Thunder به دلیل قدرت مانور بالا، سرعت قابل قبول و چابکی مثال زدنی می تواند محموله های مرگبار را حمل کند.

JF 17 Thunder و همچنین سیستم های تسلیحاتی پیشرفته، تجهیزات الکترونیکی و اویونیک این جنگنده آن را به یک هواپیمای مدرن و قدرتمند تبدیل می کند. سیستم راداری آن می تواند چندین هدف را به طور همزمان شناسایی و با اولویت به آنها حمله کند.

در داخل کابین نیز سیستم ضد پارگی، صفحه نمایش هوشمند برای خلبان، صفحه نمایش رنگی و سیستم ارتباطی با فناوری های بسیار پیشرفته وجود دارد. JF-17 یک جنگنده مدرن است که می تواند امنیت آسمان پاکستان را تضمین کند. این احتمال وجود دارد که این کشور محموله های صادراتی این هواپیمای جنگی را به کشورهایی مانند مصر، مالزی و سریلانکا ارسال کند.

جنگنده JF-17 Thunder; سرگرد نیروی هوایی پاکستان/عکس

جنگنده JF-17 مورد آزمایش قرار گرفت

گاهی اوقات ارتش های قدرتمند جهان از سلاح جدیدی مانند JF-17 Thunder رونمایی می کنند، اما ممکن است تا سال ها از آن در عملیات نظامی استفاده نکنند. نمونه بارز چنین حادثه ای زیردریایی موشک هسته ای کلاس اوهایو آمریکایی است که به ندرت مورد استفاده قرار می گیرد.

کشوری که ده ها یا صدها میلیون دلار برای ساخت یک سلاح جدید هزینه کرده است، اگر نتایج موفقیت آمیز آن را نبیند، ناامید و ناامید خواهد شد. البته این داستان در مورد تندر JF-17 صحت ندارد چرا که این هواپیما بارها خود را ثابت کرده و تست های خود را پشت سر گذاشته است.

پاکستان در سال 2014 در عملیات ضرب عضب شرکت کرد و تروریست ها را در مرز این کشور با افغانستان هدف قرار داد. همچنین در سال 2017، نیروی هوایی پاکستان با استفاده از JF-17 یک پهپاد ایرانی را که در حریم هوایی پاکستان در حال پرسه زدن بود، سرنگون کرد.

دو سال بعد، هواپیمای جنگی فوق در پاسخ به هند حمله کرد و متعاقباً موفق شد دو جنگنده هندی را ساقط کند. این اولین نبرد هوایی موفق JF-17 با هواپیمای دیگر بود. در سال جاری نیز پس از حمله کوتاه ایران به تروریست‌هایی که در پاکستان پناه گرفته بودند، جنگنده‌های تندر JF-17 توانستند برخی از اهداف را در نزدیکی مرز ایران رهگیری کنند.

227227

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *