
وی افزود: 50 تا 70 درصد این واردات مربوط به عدس و نخود سیاه است. واردات در خانواده حبوبات کم است و بیش از 70 درصد این محصول در داخل تولید می شود.
لیبی چی ادامه داد: سالانه بین 950 هزار تن تا یک میلیون تن حبوبات وارد می کنیم و میزان تولید در 3 سال گذشته 650 هزار تا 700 هزار تن است.
وی گفت: در سال 1400 هجری قمری میزان واردات 199 هزار تن بوده است. این عدد در سال 1401 هجری شمسی به 243 هزار تن رسید و سال گذشته به دلیل کاهش حجم واردات تنها 188 هزار تن وارد کشور شد.
سید عبدی افتخاری دبیر انجمن با بیان اینکه کاهش واردات ناشی از کاهش تقاضا در بازار نبوده است، گفت: در سال 1402 هجری شمسی تخصیص ارز خوب نبود، در حالی که تعادل عرضه و تقاضا باعث شد. ثبات قیمت ها در بازار
وی افزود: ارز تخصیص یافته برای این ماده غذایی ارز نمائی است و تا سال 1402 هجری قمری ارز ترجیحی برای تامین بازار تخصیص داده نشد.
وی بیان کرد: قیمت این ارز بین 42 تا 49 هزار تومان است که منجر به افزایش 30 درصدی قیمت حبوبات در بازار شد. همچنین قیمت جهانی این محصولات در سال گذشته افزایش یافته است.
رئیس هیئت مدیره انجمن حبوبات اعلام کرد: پیش بینی می شود با ورود محصولات کانادایی به عنوان بزرگترین تولید کننده در روسیه، قیمت عدس سبز در روسیه در سال جاری بین 300 تا 400 دلار و بیش از آن کاهش یابد. جهان، قیمت آن بالا خواهد بود. قیمتی که در حال حاضر 1800 دلار است، 1300 دلار کاهش می یابد.
لیبی چه با اشاره به اینکه هر تغییر قیمتی در دنیا بعد از دو ماه در بازار ایران ظاهر می شود، گفت: اگر اتفاق خاصی در نیمه دوم سال رخ ندهد، امیدواریم قیمت حبوبات کاهش پیدا کند.
صادرات 91 هزار تن نخود از کشور
دبیر انجمن حبوبات ایران با اشاره به انبار حدود 5 هزار تنی حبوبات در گمرکات کشور گفت: طبق قانون، محصولات در معرض خطر پس از ورود به گمرکات کشور و ترخیص 100 درصدی نباید متوقف شوند. متاسفانه 10 درصد حبوبات وارداتی از دی ماه سال گذشته در گمرک مانده و فقط نخود 3 روز است. من قبلا مجوز گرفتم
وی با بیان اینکه هنوز مجوزی برای ترخیص عدس و حبوبات صادر نشده است، گفت: با توجه به گرمای زیاد و دمای بالای هوا پیش بینی می شود بخشی از محصولات این انبار از بین رفته و مابقی در وضعیت فرسودگی قرار دارد. . خطر فساد
دبیر انجمن حبوبات ایران با اشاره به حمایت تعرفه ای گفت: حبوبات از جمله اقلامی است که مالیات بر ارزش افزوده و عوارض گمرکی آن یک درصد است.
افتخاری در خصوص صادرات ایران گفت: در سال 1401 هجری شمسی به دلیل ممنوعیت صادرات تنها 8 هزار تن حبوبات از کشور صادر شد و در سال گذشته با رفع ممنوعیت این رقم به 91 هزار تن نخود پخته رسید.
دبیر انجمن حبوبات در پایان گفت: در حال حاضر تقریباً 900 هزار هکتار از اراضی ایران زیر کشت حبوبات است.
jahannews به نقل از یستا