گزارش از خبرگزاری رابو. سید حسین حسینی رئیس دانشگاه تهران در مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره جوان متفکر و دانشمند طی سخنانی یکی از ویژگی های ستودنی این جشنواره را علاقه به علوم پایه برشمرد و گفت: حقیقت امر این است که رشته علوم پایه در کشور ما با مشکلات عدیده ای مواجه است، زیرا در سطح سیاست های کلی برای استفاده از این علم تدوین نشده است. در واقع بی توجهی به علوم پایه از نوعی نگاه اجتماعی و فرهنگی ناشی می شود که تاثیرات آن را می توان در انتخاب داوطلبان کنکور که تنها چند رشته علوم پایه را از بیش از یک رشته انتخاب می کنند، مشاهده کرد. یک میلیون و 200 هزار نامزد; در حالی که پیشرفت تکنولوژی در سرتاسر دنیا مدیون علوم پایه است، به همین دلیل سرمایه گذاری ویژه ای در این بخش صورت می گیرد.
استاد دانشگاه تهران با اشاره به وضعیت علوم پایه در دانشگاه تهران گفت: پژوهشگران علوم پایه با مشکلات زیادی مواجه هستند و خواستار حمایت بیشتر هستند. زمینه سازی برای پیشرفت این علوم بر عهده سیاست گذاران علمی و مدیران دانشگاه است زیرا پیشرفت و موفقیت در این زمینه موجب موفقیت در سایر زمینه ها خواهد شد.
الحسینی خاطرنشان کرد: نگاه ویژه جشنواره به حوزه علوم پایه باعث دلگرمی پژوهشگران جوان در این حوزه می شود و این مایه دلگرمی است. تردیدی نیست که جوانانی که امروز در این همایش مورد توجه و قدردانی قرار می گیرند، در آینده ای نه چندان دور از چهره های برجسته عرصه علم خواهند بود. اساساً برگزاری جشنواره ای به نام «اندیشمندان و دانش پژوهان جوان» می تواند الهام بخش جوانان کشور و منشأ تأثیرات مثبت فرهنگی باشد.
حسینی از دیگر جنبه های مثبت این جشنواره به مقوله کارآفرینی اشاره کرد و افزود: پیوند علوم پایه و کارآفرینی پیوندی مبارک و ارزشمند است. از این منظر چنین همایشی امید و انگیزه را در جوانان ایجاد می کند.
حسین سیمای صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز برگزاری این جشنواره و کار دانشگاه تهران را خدمتی به علم و فناوری عنوان کرد و گفت: این کار بسیار ستودنی است و می تواند الگوی خوبی برای تشویق جوانان باشد. . محققین.
محمود کمری، رئیس جشنواره و رئیس هیئت مدیره بنیاد انصار دانشگاه تهران نیز با اشاره به اینکه این جشنواره با حمایت وزارت علوم به یکی از جشنواره های مطرح کشور تبدیل شده است، گفت: توسعه علمی کشور باید سه مرحله را طی کنیم: یک مقاله پژوهشی، مرحله اول این است که به تنهایی مشکلی را حل نمی کند. مرحله بعدی نتیجه گیری از مقاله و رسیدن به یک دستاورد علمی است. مرحله سوم و اصلی مرحله تاثیر است که به معنای ساده سازی و بهبود کیفیت زندگی افراد است. امیدواریم این جشنواره فرصتی باشد تا جوانان و اندیشمندان جوان از مرحله اول به مرحله سوم برسند.
وی به پیشرفت جشنواره اشاره کرد و گفت: در این جشنواره 407 ایده در قسمت ایده های علمی دریافت شد و 17 تیم پس از طی مراحل داوری دقیق انتخاب شدند. در بخش کسب و کار 52 تیم شرکت کردند و 4 تیم انتخاب شدند.
ابراهیم جمیلی رئیس هیئت مدیره بنیاد علم و فناوری جمیلی هدف از برگزاری این جشنواره را پیوند علم با ثروت دانست و افزود: ما ایران را دوست داریم و باید ایران را برای خود و نسل های آینده بسازیم. از صاحبان ایده می خواهیم برای رفع مشکلات کشور راهکارهایی ارائه دهند تا کمبودها در حوزه تولید و موانع توسعه کشور برطرف شود.
آقایان محمودرضا اغمری رئیس دانشگاه شهید بهشتی و فاطمه مهاجرانی سخنگوی رسمی دولت نیز در این مراسم به اهمیت علوم پایه و ارزش و اعتبار جشنواره جوان اندیشمندان و دانشمندان اشاره کردند.
تجلیل از برگزیدگان و تقدیر از هیئت داوران جشنواره در بخش علمی و شرکت های کوچک از دیگر برنامه های این جشنواره بود.
جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با محوریت پژوهش های علوم پایه و با هدف حمایت از شرکت های فناوری محور از سال ۱۳۹۵ هر ساله با حمایت بنیاد علم و فناوری جمیلی در دانشگاه تهران برگزار می شود.
انتهای پیام/