اخبار اخبار فرهنگی

خانه سینما توجه سید عباس صالحی را به پاسخ‌های پزشکیان جلب کرد/ دولت ضامن پیشگیری از دخالت نهادهای غیرمسئول است/ اصرار بر مطالبات

تبلیغات بنری


به گزارش وبسایت رابو، خانه سینما به عنوان نماینده صنعت سینما در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری مطالبات، خواسته ها و نکاتی را مطرح کرد که کاندیداهای ریاست جمهوری در راستای ارتقای فعالیت های سینمایی و با در نظر گرفتن مادی و معنوی باید به آن توجه کنند. حقوق هنرمندان کرد و مسعود مازیکیان در دوران نامزدی ریاست جمهوری به همه این سوالات پاسخ داد.

*اشتغال در تولید و نمایش در فعالیت های هنری به ویژه هنر فیلمسازی را حق می دانید یا امتیاز؟ و ساختار حقوقی اداری و عملکرد دستگاه های اجرایی موجود کدام گزینه (حق یا امتیاز) را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب کرد؟ برنامه شما برای اصلاح ساختار و رویه های فعلی این دستگاه چیست؟

پاسخ رئیس جمهور منتخب مسعود پزشکیان :

قانون اساسی ما حق انتخاب شغل را به رسمیت می شناسد و یک امتیاز یا امتیاز نیست. وظیفه دولت در این زمینه ایجاد بسترهای لازم برای ایجاد فرصت های شغلی از طریق سرمایه های خصوصی است که در دو بخش سعی خواهیم کرد ساختارهای قانونی لازم را برای حمایت از حق انتخاب شغل ایجاد کنیم و شرایط مناسب را برای خصوصی سالم و مولد ایجاد کنیم. سرمایه بخشی برای ورود به عرصه فرهنگ تا آنجا که من می دانم و درک می کنم، متأسفانه، این «حق» هنوز هم امتیازی است که در بخشی از رویه ها و مقررات جاری توسط دولت اعطا می شود. برخی مقررات این حق را محدود می کند. آنها باید به جنبه مقررات محدودکننده فرانشیز نگاه کنند و هر جا این مشکلات وجود داشته باشد، اگر در روال باشد برطرف می شود و اگر در آیین نامه باشد اصلاح می شود.

* توصیه مشخص شما برای رفع موانع از سوی نهادها و افراد در اجرای برنامه های توسعه ای خود در حوزه هنر به ویژه هنر فیلمسازی چیست؟ شرایط سخت سانسور کنونی مانع از انعکاس چالش ها، تحولات و واقعیت جامعه در چارچوب سینما می شود که چه سازوکاری را برای ایجاد تحول و اصلاحات عقلانی (تحویل به اتحادیه ها) انتخاب می کنید؟

هیچ طرحی بدون نظام منسجم، نظام مند و مؤثر بین دولت و سینما به نتیجه نمی رسد. گفت و گو روشی است که می تواند دریچه های فرصت را برای صنعت سینمای ایران به سوی پیشرفت باز کند. دولت ضامن جلوگیری از دخالت نهادهای غیرمسئول و غیرقانونی است. اجرای برنامه‌های توسعه تنها از طریق تقویت نظام‌های صنفی و حرکت به سمت شکل‌گیری بازارهای مبتنی بر قانون با استانداردهای جهانی محقق می‌شود، از سوی دیگر، بازگردانی عقل سلیم سنتی به جای قوانین سخت‌گیرانه و بازگرداندن دولت به نقش اصلی خود در تسهیل امور راهبرد اصلی دولت در حوزه مدیریت سینمای کشور خواهد بود. گسترش سپهر تمدنی و فرهنگی ایران در گذشته امکان پذیر نیست و می توان با کمک هنرمندان و اهالی فرهنگ دریچه های عصر جدید را گشود. به نظر می رسد که با گذشت بیش از چهل و شش سال از انقلاب شکوهمند، همه ما باید از دوران برهان به دوران برهان می رفتیم. وضعیت حسابرسی در همه زمینه ها حکایتی دشوار است که نتیجه ای جز از دست دادن سرمایه مادی و معنوی ندارد و البته تقاضای راه حل کوتاه مدت غیرمنطقی است اما تشخیص قانونی این وظیفه و اختیارات دفتر است. حرفه ها، تغییر سازوکار کارشان و تغییر رفتار و رویکرد دلالان در این راستا مسیری است که دولت آینده با اصناف آغاز کرده و با رعایت حقوق مصرف کنندگان و رده بندی سنی سعی در نظارت بر پیشینه آن دارد. روشن است که پاسداری از مرزهای حوزه فرهنگی و هنری وظیفه مشترک همه ماست. این استراتژی مستلزم انجمن های تجاری قوی و ساختار پویا و انعطاف پذیر جامعه هنرمندان برای مقاومت در برابر اقدامات غیرقانونی سازه های غیرقانونی است.

* برنامه مشخص شما برای رونق اقتصاد هنر به ویژه هنر سینما چیست؟ برای ایجاد سهم تولیدات سینمایی ایران در بازار ایران و جهان چه برنامه ای را دنبال می کنید؟

اینکه نظام سیاسی در کشور با پرداختن مداوم به موضوع تولید، شکل طبیعی این صنعت را تغییر دهد، درست نیست. ایجاد بستر و فراهم آوردن امکانات برای این رونق وظیفه دولت است و ایجاد رونق وظیفه فعالان و صنعتگران است. حمایت از انتشار و عرضه محصولات فرهنگی و هنری از دیگر وظایف دولت است.

سینمای ایران برای ایجاد فضای ارتباطی و ارائه آثار حق دارد جشنواره بین المللی داشته باشد و در این راه باید از تجربیات موفق گذشته بهره برد.

*بیمه بیکاری هنرمندان که یکی از حقوق اولیه شهروندان مقرر در قانون برنامه چهارم است و تاکنون مورد بی توجهی قرار گرفته و متوقف شده است، در چه بازه زمانی اجرایی می شود؟

بیمه بیکاری از نظر قانونی تایید شده است. این یکی از رویه های ضروری و مهم است که نیازمند کار گسترده، کارشناسی و دقیق با مشورت و همکاری مستمر کارشناسان و مدیران با خانه سینما است.

*آیا طرح تأسیس و اداره سازمان صنفی سینما را که این سینما در زمستان 1387 تهیه و به مراجع ذیصلاح ارائه کرده است (موجود در سایت سینما) مطالعه کرده اید؟ چگونه سعی می کنید این درخواست مترقی را اجرا کنید؟

تا اینجا خیر، طرح اجرای آن را بررسی خواهیم کرد. اما با توجه به تحولات این 15 سوال در صنعت سینما، ورود فناوری های جدید به این صنعت و تحول اساسی فعالیت در این صنعت هنری، سینما نیازمند بازنگری و به روز رسانی این طرح است. یکی از اولویت‌های جدی دولت آینده، تشکیل کمیته مشترکی از بخش خصوصی، صنفی و مدیریت دولتی برای به‌روزرسانی این طرح، متناسب با شرایط اقتصاد خلاق و هوشمند امروز است.

*افراد یا افرادی که دوست دارید پست وزارت فرهنگ، ارشاد اسلامی و سینما را به عهده بگیرند چه کسانی هستند؟

من هنوز به لیست افراد خاصی نرسیده ام، اما معیارها و ویژگی های وزیر مناسب را که فعالان جامعه هنری و فرهنگی باید بپذیرند، ذکر می کنم و آن ها عبارتند از: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت من. از جمله فعالان این حوزه یک نفر است

او برای بهره مندی از نگاهی به روز به محیط فرهنگی و سازوکارهای آن انتخاب شده است و بررسی حکمرانی فرهنگی موضوع مورد علاقه او و سایر همکارانم در دولت خواهد بود.

در چارچوب قانون، اولویت با نوسازی و توسعه تجهیزات مراکز فرهنگی و هنری به‌ویژه شهرستان‌ها است. وزیر فرهنگ من موضوع فرهنگی را صرفاً به یک آمار غیرواقعی یا تبلیغاتی تقلیل نمی‌دهد، بلکه برای فعال‌سازی دیپلماسی فرهنگی تلاش می‌کند و به فعالان بخش خصوصی و سازمان‌ها فضای بیشتری برای تولید و ارائه محتوا می‌دهد.

تشکیل حکومت وحدت ملی

انتظار می رود با بیانات صریح و صریح جناب آقای دکتر مسعود مازیکیان رئیس جمهور محترم موارد ذیل در خصوص پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز موارد ذیل را مورد توجه قرار دهند: نمایندگان محترم مجلس برای تشکیل حکومت وحدت ملی و در صورت موافقت مجلس با وزیر پیشنهادی، این موارد باید در اسرع وقت در دستور کار وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گیرد.

لغو سانسور قبلی آنچه در این سال‌ها به ناحق بر سینماگران اعمال می‌شد و برنامه‌ریزی عاقلانه برای نظارت بعدی بر اساس اعتقاد رئیس‌جمهور ضروری است و منتظر ماندن فیلمسازان برای تحقق این وعده است.

– بازنگری در نظارت غیرمتمدنی فعلی (نظارت قبلی) و برنامه ریزی برای ایجاد ساز و کار تمدنی برای نظارت های بعدی از جمله اقدامات ضروری و ضروری در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

– سازوکار جلوگیری از تداخل و اغتشاش سایر نهادها از وظایف رئیس جمهور منتخب است و از این رو زمینه ساز تقویت نظام اتحادیه های فنی با پیش بینی حضور موثر نمایندگان آنها در تصمیم گیری و تصمیم گیری است. اختیارات مربوط به کار آنها

نقش دولت در عرصه هنر و سینما تسهیل وجود بخش خصوصی است و نه تنظیم شرایطی که سازنده را محدود می کند.

– ایجاد بستر رشد تولید و لزوم حمایت از عرضه محصولات سینمایی با ساماندهی آیین نامه های تعاونی اتحادیه ها و وزارتخانه های ذیربط که می تواند موجب رشد بازار جهانی سینما شود.

– برگزاری جشنواره فیلم در سطح بین المللی خاص

– اجرای حق قانونی اهالی سینما برای تامین بیمه بیکاری در چارچوب تعامل مشترک سینما و دولت از تعهدات وزارت فرهنگ و ارشاد است.

– امید زیادی برای مشارکت در تهیه پیش نویس قانون بیمه حقوقی سینماگران توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد.

– منتظر دعوت وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت مشارکت در بروزرسانی لایحه قانون نظام صنفی سینما (اجرای نظام صنفی هنری) به منظور تحقق نظام صنفی هنری و کاهش وظایف دولت.

اعلام آمادگی سینما برای شرکت در نقد و بررسی

خانه سینمای ایران در پایان آمادگی خود را برای مشارکت در بررسی و اصلاح مفاد فرهنگی و هنری قانون برنامه هفتم توسعه به‌ویژه ماده ۷۵ که بدون در نظر گرفتن ضوابط اساسی حقوق اساسی تهیه و تصویب شد، اعلام کرد نظرات این نهاد صنفی و نگاه سینمای ایران را می گیرد

5757

تبلیغات بنری

khabaronline به نقل از رابو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *