
از مهمترین خواصی که محققان برای سیر ذکر کرده اند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
سیر حاوی ترکیباتی با خواص دارویی قوی است.
سیر بسیار مغذی است اما کالری بسیار کمی دارد.
سیر می تواند به محافظت در برابر بیماری ها از جمله سرماخوردگی کمک کند.
ترکیبات فعال موجود در سیر می توانند فشار خون را کاهش دهند.
سیر سطح کلسترول را بهبود می بخشد که ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.
سیر حاوی آنتی اکسیدان هایی است که ممکن است به پیشگیری از بیماری آلزایمر و زوال عقل کمک کند.
سیر ممکن است به شما کمک کند عمر طولانی تری داشته باشید.
مکمل های سیر ممکن است عملکرد ورزشی شما را بهبود بخشد.
خوردن سیر ممکن است بدن را از شر فلزات سنگین خلاص کند.
سیر ممکن است سلامت استخوان ها را بهبود بخشد.
– سیرخام منبع خوبی از منگنز و ویتامین B6 است و همچنین حاوی کلسیم، مس، پتاسیم، فسفر، آهن و ویتامین B1 است.
سیر در انواع مختلف (خام، پخته و ترشی) مصرف می شود. Vesir در تمام اشکال آن به دلیل اندازه اش سرشار از مواد مغذی است، از جمله ویتامین های B و آنتی اکسیدان های ضد سرطان که می توانند طیف گسترده ای از مزایای سلامتی را ارائه دهند. اما ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد.
تقویت کننده سیستم ایمنی
برخی از مطالعات نشان داده اند که سیر ممکن است پاسخ ایمنی بدن را تقویت کند. اگرچه شواهد بیشتری لازم است. یک مطالعه 12 هفته ای روی انسان نشان داد که مصرف روزانه مکمل های سیر سرماخوردگی را تا 63 درصد در مقایسه با دارونما کاهش می دهد.
مطالعه دیگری نشان داد که عصاره سیر کهنه شده در دوزهای بالا (2.56 گرم در روز) روزهای بیماری ناشی از سرماخوردگی یا آنفولانزا را تا 61 درصد کاهش می دهد. مطالعه سوم شواهد را ناکافی نشان داد و گفت که به داده های بیشتری نیاز است.
کاهش فشار خون
مطالعات انسانی متعددی وجود دارد که نشان می دهد سیر می تواند تأثیر قابل توجهی بر فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون یا فشار خون بالا داشته باشد. در واقع، یک مطالعه نشان داد که 600 تا 1500 میلی گرم عصاره سیر کهنه شده به اندازه داروی فشار خون آتنولول در کاهش فشار خون طی 24 هفته موثر است. برای دریافت این فواید، باید روزانه مقدار بسیار زیادی سیر بخورید – حدود چهار حبه.
سطح کلسترول را بهبود می بخشد
خوردن سیر می تواند سطح کلسترول LDL یا “بد” و کلسترول کل را کاهش دهد. تحقیقات نشان داده است که مصرف مکمل های سیر ممکن است LDL و کلسترول تام را در افرادی که سطح کلسترول بالایی دارند 10 تا 15 درصد کاهش دهد. سیر ممکن است کلسترول را کاهش دهد. توجه زیادی به تأثیر مثبت بالقوه سیر بر سلامت قلب و عروق شده است.
علاوه بر این، سیر خام ممکن است از سرطان جلوگیری کند. موسسه تحقیقات سرطان آمریکا نشان می دهد که خوردن مقادیر زیاد سیر ممکن است خطر ابتلا به سرطان پانکراس، مری، پروستات و سینه را کاهش دهد. علاوه بر این، موسسه ملی سرطان می گوید تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد که هر چه مقدار سیر خام و پخته مصرف شده بیشتر باشد، خطر ابتلا به سرطان معده و روده بزرگ کاهش می یابد.
سم زدایی از فلزات سنگین
نشان داده شده است که ترکیبات گوگرد موجود در سیر به محافظت در برابر آسیب اندام ناشی از سمیت فلزات سنگین هنگام مصرف سیر در دوزهای بالا کمک می کند. مطالعهای که کارکنان یک کارخانه باتریسازی خودرو را – که در حین کار در معرض سطوح بالای سرب بودند – به مدت چهار هفته ردیابی کرد، نشان داد که خوردن سیر سطوح سرب خون را 19 درصد کاهش میدهد.
همچنین علائم مسمومیت مانند سردرد و فشار خون بالا را کاهش می دهد. کارمندان روزانه سه دوز سیر مصرف کردند که در کاهش علائم بهتر از D-penicillamin بود.
یک قاشق غذاخوری سیر خام حاوی:
کالری: 20
پروتئین: 5 گرم
کربوهیدرات 2 گرم
سدیم: 0 گرم
شکر: 0 گرم
خطرات احتمالی سیر تخمیر شده
اگرچه نادر است، اما برخی از افراد ممکن است واکنش های منفی به سیر یا سیر تخمیر شده داشته باشند. همچنین می تواند با برخی داروها تداخل منفی داشته باشد. قبل از افزودن سیر به رژیم غذایی یا مصرف مکمل های سیر، به خصوص در دوزهای بالا، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
– خطرات دارویی:
از آنجا که می تواند خون را رقیق کند، خوردن مقادیر زیاد سیر می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد. همچنین می تواند با سایر رقیق کننده های خون تداخل داشته باشد. سیر ممکن است با داروی ضد HIV ساکویناویر نیز تداخل داشته باشد.
– خطرات آلرژی:
در برخی از افراد، سیستم ایمنی به اشتباه سیر را به عنوان یک تهدید تشخیص می دهد و باعث واکنش آلرژیک می شود. علائم آلرژی به سیر عبارتند از:
– درماتیت
– مور مور شدن
– گرفتگی بینی یا آبریزش بینی
– خارش بینی
– عطسه کردن
– خارش یا آبریزش چشم
تنگی نفس یا خس خس سینه
– استفراغ و حالت تهوع
– گرفتگی معده
– اسهال
علائم می تواند از نظر شدت متفاوت باشد. بلافاصله پس از مصرف و تا چند ساعت پس از قرار گرفتن در معرض ظاهر می شود. اگر فکر می کنید به سیر حساسیت دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. آنها ممکن است شما را برای آزمایش به یک متخصص آلرژی ارجاع دهند.
توصیه:
افرادی که از داروهای ضد انعقاد استفاده می کنند باید مراقب باشند سیر نخورند و افرادی که تحت عمل جراحی قرار می گیرند باید ۷ تا ۱۰ روز قبل از عمل از خوردن سیر خودداری کنند، زیرا سیر دوره خونریزی را طولانی می کند.
1- سیر ترشی (تخمیر شده)
سیر تخمیر شده که به عنوان سیر سیاه نیز شناخته می شود، از سیر تازه تخمیر شده تهیه می شود و فرآیند تخمیر سیرا را قهوه ای تیره می کند و طعم شدید سیر خام را نرم می کند. سیر تخمیر شده شیرین است و بافتی جویدنی و ژله مانند دارد و فرآیند تخمیر نه تنها طعم سیر را تغییر می دهد، بلکه مواد معدنی و مواد مغذی آن را نیز تغییر می دهد.
سیر تخمیر شده فعالیت بیولوژیکی را افزایش می دهد. اجزای زیست فعال موجود در غذا به عملکرد بدن و ارتقای سلامتی بهتر کمک می کند.
مطالعات نشان می دهد که سیر سیاه عملکردهای مختلفی در بدن دارد، از جمله:
– آنتی اکسیدان ها
– ضد حساسیت
-ضد التهاب
-ضد سرطان
محتوای سیر سیاه به شرایط فرآیند تخمیر بستگی دارد.
مطالعات نشان می دهد که فرآیند تخمیر باعث افزایش میزان مواد مغذی در سیر و تسهیل جذب آنها در بدن می شود. مطالعات نشان می دهد که آنتی اکسیدان هایی مانند پلی فنول ها و فلاونوئیدها در روند پیری افزایش می یابد.
آنتی اکسیدان ها به جلوگیری از آسیب سلولی که می تواند باعث بیماری شود کمک می کند. از آنجایی که نمک در فرآیند تخمیر نقش دارد، اگر سیر تخمیر شده در خانه تهیه شود، حاوی درصد بیشتری سدیم نسبت به سیر خام معمولی است، زیرا یک مطالعه نشان داد که سیر تخمیر شده حاوی مقادیر بیشتری ریبوفلاوین، آلفا توکوفرول و اسیدهای آمینه است. مقدار ریبوفلاوین و همچنین حاوی مقدار کمتری تیامین و ویتامین C است.
2- سیر پخته شده:
متأسفانه پختن سیر میزان ویتامین آن را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. ویتامین های B و C موجود در سیر محلول در آب هستند، بنابراین به راحتی در هنگام تهیه غذا، به ویژه پخت و پز از بین می روند. زیرا جوشاندن ویتامین ها به خصوص ویتامین C را کاهش می دهد. مؤسسه ملی بهداشت پیشنهاد می کند که بخارپز کردن و کوتاه کردن زمان پخت ممکن است به حفظ ویتامین C موجود در سیر کمک کند. ویتامین K محلول در چربی است، بنابراین پخت و پز تاثیری بر آن نخواهد داشت.
به گفته کالج جامعه آستین، اگرچه این مواد معدنی زیست تخریب پذیر نیستند، سیر پخته شده ممکن است مقداری منگنز، کلسیم و سایر مواد معدنی را حذف کند. برای حفظ محتوای ویتامین سیر در دستور غذا، آن را در پایان فرآیند پخت به آن اضافه کنید تا از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض حرارت جلوگیری کنید.
بیشتر فواید سیر برای سلامتی را می توان به ترکیبی نسبت داد که مسئول بوی قوی آن است. به گفته موسسه لینوس پاولینگ، زمانی که سیر له می شود، له می شود، برش می شود یا جویده می شود، آنزیم های آلیناز فعال می شوند و از طریق یک سری تغییرات، یک ماده مغذی گیاهی گوگردی به نام آلیسین را تشکیل می دهند.
خواص آنتی اکسیدانی آلیسین در سیر به دلیل فواید بالقوه آن برای بیماری های التهابی مزمن و اثرات آن بر سیستم قلبی عروقی، همانطور که در بررسی سال 2013 در Herbal Research منتشر شده است، به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است. در طی مطالعهای که فعالیتهای بیولوژیکی سیر خام و گرم شده را ارزیابی میکرد، محققان دریافتند که سیر تازه و سیر حرارت دیده دارای اثرات ضد التهابی هستند.
با این حال، نتایج منتشر شده در سال 2013 نشان داد که سیر داغ کمتر موثر بوده و حاوی غلظت کمتری از آلیسین است. موسسه Linus Pauling گزارش می دهد که گرم کردن حبه های سیر به طور کامل یا بلافاصله پس از له کردن آنها می تواند آنزیم حساس (آلییناز) موجود در سیر را که مسئول تولید آلیسین است از بین ببرد.
با این حال، با له کردن سیر و گذاشتن آن به مدت 10 دقیقه قبل از پختن، می توان از مزایای سلامتی تا حدی محافظت کرد. این به آنزیم زمان می دهد تا آلیسین را آزاد کند و تشکیل دهد. با در نظر گرفتن اینکه آلیسین پس از تشکیل نسبتاً در برابر حرارت پایدار است.
jahannews به نقل از یستا