اخبار اخبار عمومی

در آستانه تغییر مقیمی در دانشگاه تهران رقم خورد؛ بازنگری پرونده دانشجویان بعد از سه سال/ فشارهای سیاسی مانع تغییر رئیس دانشگاه تهران شده؟

تبلیغات بنری


تظاهرات گودرزی: در سه سال گذشته حوادثی رخ داده که باعث ناراحتی اساتید و دانشجویان دانشگاه تهران شده است. کارن آپرنیا، عضو هیئت علمی و استاد دانشکده مکانیک دانشگاه تهران به رابو گفت: این همان دانشکده ای است که چند روز پیش شایعه شد یکی از اعضای آن رئیس دانشگاه تهران شده است. اما بلافاصله ریاست ناصر سلطانی رد شد، بنابراین المقیمی همچنان عنوان مهم‌ترین دانشگاه را در اختیار داشت وعده مسعود پزشکیان، اما آیا باید منتظر ماند و دید که آیا وعده رئیس جمهور محقق می شود؟

فشار شدید بر وزارت علوم؛ آیا روسای جمهور نباید عوض شوند؟

چند روز پیش که خبر ریاست ناصر سلطانی بر دانشگاه تهران تکذیب شد، سوالات زیادی مطرح شد، از جمله اینکه آیا وزارت علوم برای عدم تغییر روسای دانشگاه ها به ویژه دانشگاه تهران تحت فشار است؟ محمد مهاجری، فعال سیاسی اجتماعی اصولگرا در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: آیا این خبر که فشار زیادی بر وزیر علوم برای عدم تغییر روسای دانشگاه ها وارد شده، صحت دارد؟ 1495 سال پیش که اولین دانشگاه ایرانی (جندی شاپور) در ایران تأسیس شد، هیچگاه رئیسی به اندازه آقای مقیمی رئیس فعلی دانشگاه تهران نداشتیم. آیا آنها برای حفظ او اصرار می کنند؟

کارن آپرینا، دبیر اتحادیه اساتید دانشگاه به رابو گفت: معمولاً این فشارها وجود دارد، وقتی دولت ها تغییر می کنند، فشارها از طرف های مختلف به وزارتخانه وارد می شود زیرا همه می خواهند فردی را که می خواهند به ریاست دانشگاه تحمیل کنند. بنابراین فشار بر وزارتخانه وجود دارد، دور از انتظار نیست.»

وی درباره تغییر روسای دانشگاه‌ها می‌گوید: «انتظار اینکه همه رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی در سراسر کشور تغییر کنند، درست نیست در مورد دانشگاه تهران، خیر، باید گفت که این دانشگاه یکی از مهم ترین مؤسسات علمی کشور در سه سال گذشته بوده است در تهران محدودیت و ممنوعیت وجود دارد.

لزوم تغییر کسانی که برای دانشگاه مشکل ایجاد می کنند

به نظر می رسد حسین سیمای الصراف، وزیر علوم، چند روز پیش عجله ای برای تغییر روسای دانشگاه ها ندارد 80 رؤسای دانشگاه ها و مؤسسات تغییر یافتند، اما اکنون برآوردی از تعداد آنها و اینکه اگر از جایی گزارش یا شکایتی به دست ما برسد، تغییر خواهند کرد. ما باید اقدام کنیم و البته اقدام ما سیستماتیک خواهد بود و کار ما بر اساس یک یا دو ایراد نخواهد بود و هیئت های بی طرف و کارشناسان را از داخل دانشگاه می فرستیم و گزارش می دهیم.

ایبرینیا درباره لزوم ایجاد تغییراتی در دانشگاه ها گفت: ما نمی توانیم با کسانی که خودشان این مشکلات را ایجاد کرده اند مشکل را حل کنیم. ” خوشبختانه رئیس جمهور در روز معارفه وزیر علوم خیلی صریح گفت که همه دانشجویان و اساتید اخراج شده به دانشگاه برگردند و وقتی نفر دوم کشور و اولین مجری کشور می گویند. چنین کلماتی را باید اجرا کنند. همان افرادی که مسئول اخراج اساتید از دانشگاه هستند یا محدودیت هایی برای آنها ایجاد کردند نمی توانند این ماجرا را تغییر دهند، چون با ایمان خود این مشکلات را برای اساتید ایجاد کردند، امروز باید دیگران جایگزین آنها شوند تا بتوانند آن را حل کنند. مشکلاتی که برخی از مسئولان با آن مواجه هستند».

وی ادامه می دهد: تغییر در راستای اصلاح امور خوب است، روحیه و نشاط جدیدی ایجاد می کند، تغییر در دانشگاه بزرگی مانند دانشگاه تهران باعث ایجاد موج جدیدی از نشاط در بین دانشجویان، اساتید، کارمندان و حتی در جامعه می شود. ” به طوری که همه احساس می کنند که تغییر در راه است و چیزهایی که از صحبت های رئیس جمهور به چشم می خورد این است که اگر بخواهیم همان ایده ها و نگرش های قبلی را داشته باشیم، شرایط بهتری ایجاد می شود. ماندن در دانشگاه همان پاسخ های قدیمی را به ما می دهد و مشکلات حل نمی شود.

دبیر کانون اساتید دانشگاه به رابو گفت: دانشگاه یک محیط علمی است که اگر بخواهیم بر مسائل امنیتی دانشگاه حاکم شود و به کارمندان، اساتید و دانشجویان فشار بیاوریم، باید تفکر کنترلی در آن وجود داشته باشد عملکرد صحیح دانشگاه را از دست می دهد و محیط باید آرام باشد سال تحصیلی جدید و پس از آن مانند گذشته با آن برخورد شود، همان بحران های قبلی را در دانشگاه و جامعه ایجاد می کند و مشکلات حل نشده باقی می ماند.

در آستانه تغییر محل سکونت در دانشگاه تهران؛ بررسی پرونده های دانشجویی پس از سه سال/ فشارهای سیاسی مانع از تغییر رئیس دانشگاه تهران شد؟

سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران

عود بحران با ادامه رویکرد/بررسی قبلی در پرونده ها پس از سه سال!

مقیمی رئیس فعلی دانشگاه تهران امروز خواستار رسیدگی مجدد به پرونده انضباطی دانشجویان شد. رئیس دانشگاه تهران به معاونت رئیس جمهور و رئیس سازمان خدمات دانشجویی دستور داد تا احکام انضباطی صادر شده در سه سال گذشته به دلایل مختلف برای تعداد معدودی از دانشجویان این دانشگاه مورد بررسی قرار گیرد.

این دستور رئیس دانشگاه تهران جای سوال دارد که چگونه می تواند بعد از سه سال موضوع انضباطی دانشجویی را به خاطر بیاورد و بخواهد تا یک هفته دیگر به آن رسیدگی شود، در حالی که در طول گذشته فرصتی برای بررسی و بازنگری این مسائل وجود نداشته است. سه سال؟

233233

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *