اخبار اخبار اقتصادی

دو اولویت سرنوشت ساز اقتصادی دولت چهاردهم/ حق‌شناس : شرایط مهیا نیست پس توقع ایده‌آل را نداریم

تبلیغات بنری


به گزارش رابو، زمانی که مسعود مازیکیان در تبلیغات انتخاباتی خود از افزایش قیمت بنزین خودداری کرد و حتی ثبات آن را یکی از اهداف دولت خود قرار داد، به عنوان رئیس جمهور مخالف سیاست تعدیل معرفی شد. با این حال، معاون درمان وقت از تعدد نرخ ارز در کشور انتقاد کرد که تا حدودی با سیاست های تثبیت مغایرت داشت. این موضوع به بحث در مورد مدل حکومتی دولت فعلی دامن زده است.

هادی حقچانس کارشناس اقتصادی در این خصوص گفت: وزرای پیشنهادی دولت در حالی که به نرخ بالای تورم در کشور توجه دارند، به کاهش برخی نرخ های کلیدی و پایه مانند نرخ سود واقعی نیز توجه دارند. . یعنی چالش تورم را به گونه ای می بینند که به سایر بحران های کنونی مربوط می شود.

وی بر این باور است که برنامه ریزی برای کاهش تورم مهم ترین نکته ای است که باید به آن توجه شود و بنابراین واقعی سازی نرخ سود بانکی می تواند تا حدودی مشکلات را کاهش دهد.

نماینده دوره هفتم مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آنچه را که می توان ویژگی اساسی دولت چهاردهم دانست این است که در این دوره فقط به آرمان ها و آرمان ها توجه می شود، بلکه بر اساس آن ها ساخته می شود امکانات و راه حل هایی که اهداف آنها را مشخص می کند، هنوز هم همه دولتمردان معتقدند که بیکاری یک مشکل است و باید روند اشتغال را افزایش داد، اما می دانند که اشتغال باید با رشد تولید افزایش یابد دولت فعلی نیز تمایل به دستیابی به رشد اقتصادی بالا را دارد اما با اصلاح شاخص های پولی آن را مفیدتر و موثرتر می داند.

استاندار سابق گلستان با یادآوری وعده های دولت سیزدهم مبنی بر ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی یا ایجاد یک میلیون تومان فرصت شغلی، گفت: اگرچه زودتر از آنچه دولت سیزدهم انتظار داشت به پایان رسید، اما تجربه سه ساله جایی برای آن باقی نمی گذارد. در این مورد شک کنید.» حداقل در این دو حوزه شکست خوردند.

حق شناس با اشاره به اینکه مسئولان ارشد اقتصادی در دولت پزشکی نگران نوسانات نرخ ارز هستند و از رانت ارز چند نرخی آگاه هستند، افزود: دولت از وضعیت تورم راضی نیست اما نرخ سود نقدی غیررسمی است. تا دو برابر نرخ رسمی است. در این صورت اصرار بر حفظ نرخ رسمی تنها به توسعه بازار غیررسمی منجر می شود و همین موضوع واقعیت بخشیدن به نرخ سود بانکی را دو چندان می کند.

این مدرس دانشگاه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این روند چقدر برای کشور مفید است، گفت: مشکل امروز نیازهای واقعی کشور است که بتوانیم بر اساس آرمان های خود تصمیم بگیریم در این صورت، هر رویکردی که نگاهی ملموس به واقعیت‌های موجود نداشته باشد، «محکوم به شکست و آسیب به جان مردم است».

وی در خصوص پیشینه اجرای اصلاحات ضروری و اجتناب ناپذیر در کشور گفت: امروز نرخ تورم در افغانستان نزدیک به صفر درصد است بررسی ماهانه نرخ تورم در این همسایه شرقی نشان می دهد که تورم گاهی برای چند نفر منفی می شود مشکل این است که بانک مرکزی مستقل در این کشور موفق تر بود. وظیفه سیاست گذار پولی حفظ ارزش پول ملی و کنترل نرخ تورم است. بانک و سایر مؤسسات اقتصادی به اندازه کافی مستقل هستند.

حق‌شناس در خصوص اهمیت لغو یا خنثی‌سازی تحریم‌ها خاطرنشان کرد: تحریم‌ها اقدام سخت‌گیرانه‌ای از سوی آمریکا با هدف تشدید بحران‌های کشور است و این اقدام باعث گران‌تر شدن تجارت خارجی کشور و انحراف اقتصاد از حالت عادی می‌شود. به همین دلیل، هر اقدامی که موجب کاهش یا خنثی‌سازی تاثیر تحریم‌ها شود، به‌طور مستقیم و فوری باعث بهبود شاخص‌های اقتصادی کشور می‌شود، حرکت به سمت رفع تحریم‌ها می‌تواند اقدامات مؤثر و حمایتی دولت را تشدید کند.

وی گفت: فکر می کنم تیم اقتصادی فعلی توانسته رای اعتماد بگیرد. آنها ایده آل ها را ملاک برنامه ریزی خود قرار ندادند، بلکه بر اساس واقعیت های موجود، ابزارهای موجود و محدودیت های موجود، برنامه را ارائه کردند. به این ترتیب رویکرد دولت فعلی به جای «تطبیق» یا «تثبیت» واقع بینانه و مبتنی بر واقعیت های موجود در اقتصاد ایران است.

223223

تبلیغات بنری

khabaronline به نقل از رابو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *