
سنجش و ارزیابی قدرت نظامی ایران و اسرائیل ممکن است برای روشن کردن آینده مبهم آنها کافی باشد. در واقع کدام یک از این دو نسبت به دیگری قدرت نظامی و موقعیت استراتژیک برتری دارد؟ به گفته کارشناسان از جمله برنارد ارکید، دانشمند ایرانی-فرانسوی، حمله موشکی و پهپادی گسترده ایران به اسرائیل در شب شنبه 13 آوریل این واقعیت را ثابت کرد که ایران توانایی حمله از فاصله دور را دارد و می تواند کارهای بیشتری انجام دهد. از آن
ارسال 300 گلوله انفجاری به اسرائیل.
در آن شب ایران حمله گسترده ای به اسرائیل تحت عنوان «عملیات راستین» انجام داد و بیش از 300 موشک و پهپاد به سمت اسرائیل پرتاب کرد که بیشتر آنها پایگاه هوایی «نواتیم» را هدف قرار دادند. هواپیماهای اف-35 اسرائیل در آن پایگاه نگهداری می شوند. این حمله از چند جهت مهم بود. ایران برای اولین بار اسرائیل را هدف حمله موشکی و پهپادی قرار داده است.
فاصله هوایی مستقیم ایران و اسرائیل 1868 کیلومتر است. در عين حال، آن حمله نشان داد كه جنگ ايران و اسرائيل كه تاكنون نيابتي بود، به مرحله تبديل به جنگ مستقيم يا حضوري رسيده است.
نیروی موشکی ایران عنصر اصلی قدرت نظامی آن محسوب می شود. ایران به ساخت ده ها موشک کروز و بالستیک و همچنین پهپاد متوسل شده است. ایران مدعی است که موشک ها و پهپادهای پیشرفته تری دارد.
اسرائیل برای انهدام موشک ها و پهپادهای ایرانی، جدا از هواپیماهای پیشرفته خود و متحدانش، چندین لایه سیستم دفاعی زمین به هوا دارد. (اما) به گفته کارشناسان، اسرائیل در صورت حمله هماهنگ ایران و متحدانش از جمله حزب الله، حوثی ها و شبه نظامیانی که به دستورات ایران در سوریه و عراق گوش می دهند، از دو چیز می ترسد.
اول اینکه آنها صدها هزار موشک دارند و ردیابی آنها در همان زمان بسیار دشوار است. دوم، این کشور نگران این است که در دراز مدت با کمبود موشک های ضد موشکی مواجه شود.
jahannews به نقل از یستا