رسول السلیمی: امیرحسین الثبیتی نماینده مجلس در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی برای دولت چهاردهم مجددا و پس از جلسات استماع سخنان موافق و مخالف درخواست تذکر مطابق ماده 75 آیین نامه مجلس نمایندگان خطاب به عباس عراقچی: مذاکرات برای احیای برنامه جامع اقدام مشترک (2013) با چه مجوزی آغاز شد؟ محمد باقر قالیباف رئیس مجلس در پاسخ از ثابتی خواست تذکر خود را بر اساس دستور جلسه ارائه کند. ثابتی در پاسخ گفت: شما موافق اصل 75 نبودید که من اخطار بدهم حالا من بر اساس ماده 22 تذکر می دهم. »
اما اشاره دائمی به هر مذاکره ای بود؟ پس از پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و خروج ترامپ از کاخ سفید، سلسله مذاکرات «غیر مستقیم» با آمریکا در مارس 2019 در وین آغاز شد که در شش مرحله ادامه یافت. این مذاکرات را عباس عراقچی هدایت می کرد که هدفش احیای حقوق ایران در برنامه جامع اقدام مشترک بود که ترامپ از آن خارج شد و تحریم های شدید مالی و نفتی علیه ایران که هدفش براندازی جمهوری اسلامی ایران بود، اعمال کرد.
اشاره این نماینده جبهه پایداری به سخنان عباس عراقچی در جلسه استماع نظرات موافقان و مخالفان وزیر امور خارجه بود. اما ثابتی چگونه از جایگاه رهبر انقلاب در سیاست خارجی که طبق قانون اساسی نقش تعیین کننده اولیه و نهایی را دارد و بر جزییات هر مذاکره نظارت دارد غافل شد و تصور کرد که شش مرحله مذاکره غیرمستقیم با آمریکا در حال انجام است. بدون اجازه رهبری اجرا شد؟
آنچه رهبر انقلاب در سخنرانی علنی خود در چهارم فروردین 1400 در میانه مذاکرات وین که در اسفند 1397 آغاز شد، درباره گزارش تیم مذاکره کننده هسته ای از مذاکرات انجام شده در آن روزها فرمودند:
در برنامههای عملیاتی خود نباید در مذاکرات هستهای دخالت کنید، وضعیت فعلی کشور را ببینید نتیجه، هر چه هست، کار خودت را بکن.» خوب، خوشبختانه وزیر محترم امور خارجه و مسئولان تیم مذاکره کننده گزارش های مفصل خود را به رئیس جمهور، به شورای عالی امنیت ملی ارائه می دهند. و مطلع می شوند، تصمیم می گیرند، فکر می کنند و جوانب موضوع را می سنجند.
مقام معظم رهبری بر انتقادات وارده به تیم مذاکره کننده هسته ای به ریاست عراقچی که در آن روزها زیر بار انتقادات بود، تاکید کردند. ” [البتّه] انتقاد از کار این مسئولان و اظهار نظر اشکالی ندارد، اما ابتدا باید مراقب بود که این اظهارنظرها و انتقادات بدبینانه نباشد.»
فشار رسانه ای آن روزها که مدام تیم مذاکره کننده را تخریب می کرد، واکنش رهبر انقلاب را نیز به دنبال داشت و در حمایت از تیم مذاکره کننده فرمودند. وی افزود: البته همیشه به مسئولان در همه دولتها تذکر دادم که نباید به نگاه کسانی که در جبهه حضور دارند و فعال هستند با بدبینی و سوءظن نگاه کرد. خب، مردم متدین، انقلابی، زحمتکش مشغول کار هستند، در کار هستند. اگر انتقادی هست، بگذارید خوش بینانه باشد نه بدبینانه. دوم: کسانی را که در این زمینه زحمت می کشند تضعیف نکنید. نباید امید مردم ضعیف شود، یعنی این گونه حرف نزنند [ناامید بشوند]”
اظهارات طبیطی در روزهای اخیر در شورای اسلامی با واکنش منفی اصولگرایان مواجه شد، در حالی که محور انتقادات وارده به نماینده جبهه پایداری، انتقادات غیرمستقیم رهبر انقلاب است. الثابتی در یک نمونه قابل توجه در سخنرانی علیه عباس عراقچی خطاب به نمایندگانی که توافق نامه رهبری با وزارت امور خارجه را برای عراقچی به عنوان دلیل محکمی بر توانایی وی در رهبری نظام دیپلماسی ارائه کردند، گفت: در مجلس برخی می گویند نافر گفت به عراقچی رای بده.
به نظر می رسد امیرحسین ثابتی با تخریب عراقچی و ارتقای او به رهبری انقلاب، به دنبال معرفی خود به عنوان نماینده منتقد وضع موجود است. تصاویری که از ابتدا با انتقاد جریان اصولگرا مواجه شد و هدف رهبری را برای صلح و جلوگیری از تنش در مجلس در دستور کار قرار داد.
311213
khabaronline به نقل از رابو