اخبار اخبار اقتصادی

رونمایی از نسخه نجات طبقه متوسط در دولت چهاردهم/ حسینی‌هاشمی: دولت این حق را برای خود قایل است که از جیب بانک‌ها برداشت کند

تبلیغات بنری


فاطما نیکا قصد داشت: چند روزی از آغاز به کار دولت چهاردهم می گذرد و در هفته های آینده تکلیف وزرای دولت و اعضای هیات وزیران مشخص می شود. افرادی که سر کار می آیند احتمالاً سیاست های جدیدی خواهند داشت که ممکن است مشابه سیاست های سه سال گذشته نباشد.

اما مسعود مازیکیان و همراهانش روزهای سختی را پیش رو دارند و باید در حالی که کشور با چالش های زیادی مواجه است، ریاست دولت را بر عهده بگیرند. اما در این شرایط سخت، اینکه دکتر چه فردی را در حوزه اقتصاد برای کابینه دولت چهاردهم انتخاب می کند مهم است.

در همین راستا، بهاءالدین حسینی الهاشمی، مدیر سابق بانک در گفت و گو با خبرنگار رابو، نظر خود را در خصوص ویژگی های اعضای اقتصادی هیات وزیران اینگونه بیان کرد: عدم ارجاع تصمیمات به ذیربط. تیم های کاری و ارائه تصمیم مستقیم، مستلزم آگاهی کامل اعضای بالقوه شورای وزیران از مسائل اقتصادی، بازرگانی، مالی و غیره است.

حسینی الهاشمی همچنین در پاسخ به اسامی شنیده شده درباره کرسی های وزرا گفت: در میان این اسامی چهره های شناخته شده ای در امور اقتصادی وجود دارند که سوابق خوبی دارند. افراد دیگری هم هستند که در زمان مسئولیتشان موفق نشدند. برخی نیز قصد دارند به نمایندگی مجلس توجه کنند که با توجه به اینکه سیاستمداران و نمایندگان مجلس می توانند رهبران اقتصادی شایسته ای باشند، بعید است.

چگونه می توان طبقه متوسط ​​را نجات داد؟

این کارشناس اقتصادی همچنین کاهش تورم را مهمترین اولویت دولت چهاردهم برای نجات قشر متوسط ​​عنوان کرد و گفت: کاهش نقدینگی و تامین کسری بودجه به گونه ای که موجب تورم نشود نقش موثری در کنترل آن دارد. دولت باید کسری بودجه را از طریق درآمد یا مالیات تامین کند و چاپ اسکناس و سپرده های بانکی را عاملی برای صرفه جویی در هزینه های جاری خود بداند.

وی ادامه داد: اقتصاد باید خصوصی باشد و دولت فقط متولی سیاست گذاری باشد نه تجارت. در حال حاضر 70 درصد کل تولید ما در اختیار دولت و نهادهای عمومی است، اگر همه نهادها و نهادها حتی با حفظ وظایف خود خزانه واحدی تشکیل می دادند و منابع، هزینه ها، درآمدها و مدیریت آن قابل دسترسی بود. به همه. خلاص شدن از دست دولت

حسینی الهاشمی تاکید کرد: در این شرایط دولت می تواند مدیریت جامع و بهتری داشته باشد و انحصارها را از بین ببرد، زیرا انحصار و رانت عامل فساد و مانع رشد اقتصادی بخش خصوصی در همه جای دنیا است.

مقررات بانکی باید در اولویت باشد

این مدیر سابق بانکی با وجود اینکه نظام بانکی را زیانده دانسته، وظیفه اقتصادی دیگر دولت را اینگونه بیان کرد: سیستم بانکی ما بدهکار است، در واقع بانک ها سپرده های جدید را سود سپرده های قبلی می دانند.

حسینی هاشمی افزود: ساختار و تشکیلات بانکی بانک ها باید اصلاح شود تا برای فعالیت های بین المللی آماده شوند. تحریم های اعمال شده بر بخش بانکی مرتبط با گروه ویژه اقدام مالی و مبارزه با تامین مالی تروریسم نیز باید حل شود.

وی افزود: مشکل بعدی دولت که هدف کشور را تضعیف می کند بحث زیست محیطی است آن هم در شهرهای مرکزی ما که مدیریت آب با بحران مواجه است و ظهور صنایع آلاینده ای مانند فولاد و آلومینیوم باعث مشکلات زیست محیطی آن شده است. . او هست

دولت حق دارد از جیب بانک ها برداشت کند

مدیرعامل سابق یک بانک افزود: استقراض بانک مرکزی زمانی معنا پیدا می کند که دولت برنامه اقتصادی منسجم و فشرده ای داشته باشد، بدون کسری بودجه و بدون هزینه اضافی، در غیر این صورت تنها راه پیشروی دولت از طریق تلاطم مالی و استقراض است از بانک مرکزی و بانک ها است.

الحسینی در پایان گفت: استقراض از بانک مرکزی به لحاظ شعاری خوب است، اما در عمل زمانی اتفاق می افتد که دولتی داشته باشیم که توان مالی و بودجه خود را داشته باشد، یعنی پاسخگوی نیازها و منابع بودجه ای مالیاتی باشد. کارمزد و چیزهایی غیر از چاپ پولی که تهیه می کند و تا زمانی که عزل و نصب مسئولان بانک مرکزی با دولت باشد، دولت این حق را برای خود محفوظ می دارد که از جیب بانک ها پول دربیاورد.

223228

تبلیغات بنری

khabaronline به نقل از رابو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *