یک کارشناس حوزه اقتصاد دیجیتال و یکی از مبتکران صورتحساب الکترونیکی در کشور می گوید: تا زمانی که نهادهای بالادستی زنجیره تامین و ابزارهای تامین مالی را به صورت عمودی حمایت نکنند، همین روند کند را شاهد خواهیم بود.
با طرح این سوال: راه حل چیست؟ فردوس باقری با اشاره به مقاله فوق می افزاید: اگر بخواهیم به موضوع توسعه زنجیره تامین و ابزارهای تامین مالی زنجیره تامین در کشور – به ویژه – بپردازیم، ابزار باید بتواند این کار را انجام دهد. ارتقای زنجیره تامین با حمایت شرکت های مذکور.
باقری ادامه می دهد: در اعماق زنجیره تامین، شرکت های بزرگی که اساساً نهادها و هلدینگ های بزرگ را کنترل می کنند باید این ابزارها را بپذیرند.
وی در ادامه به راهکارها میپردازد و میگوید: با توجه به ماهیت معاملات در داخل کشور، دو موضوع بسیار مهم وجود دارد، پذیرش ابزارهای الکترونیکی مانند برات و سفته در بورس کالا، که خوشبختانه با توجه به اتفاقات اخیر، این امکان به دلیل عرضه موسسات رسمی در کشور از طریق بورس کالا است، در واقع شرکت های عضو بورس کالا و عرضه کنندگان یا خریدار این ابزار آشنا از آگاهی و آگاهی در معاملات برخوردارند.
خودشان می توانند از آن استفاده کنند.»
باقری در این خصوص می گوید: «این اتفاق عملاً به این معناست که اگر شرکتی در معامله ای ابزاری مانند سفته الکترونیکی یا سفته را به دست آورد، می تواند از ابزار اعتباری در قسمت معاملات بورس کالا استفاده کند و روال قبلی ندارد. این یک توانایی مهم است.»
این کارشناس در تشریح روند ایجاد شده می افزاید: رسیدن به این مرحله البته با توجه به محدودیت زمانی و شرایط موجود در معاملات بورس مانند زمان بندی تسویه، زمان زیادی طول کشید تا این ابزارها در بورس پذیرفته شوند. این امر نشان دهنده پیشرفت مهم بازار سهام، زیرساخت های بانکی و بانک مرکزی است، لذا جا دارد از زحمات همه دوستان برای این گام مهم در توسعه ابزارهای الکترونیکی قدردانی شود.
باقری به راهکار دوم میپردازد و ابعاد آن را توضیح میدهد و میگوید: «مشکل دوم تامین نهادهها، مواد اولیه یا قطعاتی است که در زنجیره تولید کالاها و محصولات از خارج از کشور عرضه میشود موضوع تامین ارز و پرداخت حوالههای نقدی برای آن بسیار حائز اهمیت است، زیرا باید چندین برابر این مبالغ را به عنوان پیشپرداخت به حسابهای بانکی واریز کرد که با تصویب جدید بانک مرکزی، عملا ابزارهای اعتباری در این زمینه پیدا شده است. ظرفیت انجام وظایف بیشتر در زنجیره تامین و می تواند به عنوان پیش پرداخت های مربوطه مورد استفاده قرار گیرد.
این کارشناس اقتصاد دیجیتال در پایان خاطرنشان می کند: اگر بخواهیم به اهمیت و کارکرد نقش زنجیره تامین پی ببریم، کافی است نگاهی به واردات قطعات جدا و مواد اولیه ضروری از خارج از کشور داشته باشیم. مثال.” در جریان ابزارهای اقتصاد دیجیتال بنبستهایی وجود دارد که امیدواریم حل شود.»
فردوس باقری همچنین می افزاید: علاوه بر این موارد، کار اساسی دیگری که انجام شده است، مانند پذیرش ابزار در سازمان امور مالیاتی و شرکت ملی گاز، در توسعه و فرهنگ پذیرش تأثیرگذار بوده و موجب صراحت می شود. این ابزارها و شرکتها تمایل دارند تا از صورتحسابها و اسناد پرداخت الکترونیکی با سهولت بیشتری استفاده کنند. این دولت است، دقیقاً جایی که شرکت ها می خواهند بدهی های خود را به دولت بپردازند. آن را بالا ببرید و سرعتش را افزایش دهید.»