به گزارش -، بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک (الکامپ) با شعار «الکامپ» دیروز 18 تیرماه 1403 هجری شمسی راه اندازی شد.همه ما برای اقتصاد دیجیتال با هم هستیماین نمایشگاه در فضایی بیش از پنجاه هزار متر مربع برگزار شد.
تفاوت اردوی امسال با سال های قبل
در بیست و هفتمین جلسه نمایشگاه الکامپ، یک سالن کامل در اختیار شرکت های ارائه دهنده خدمات امنیت سایبری قرار گرفت. اتفاق دیگری که چهار سال بعد در این نمایش افتاد بحث ایجاد بخش جدیدی به عنوان گفتگو بود که در آن بیش از نود سخنران مختلف سخنرانی می کردند. حضور پنجاه هیئت خارجی از دیگر تفاوت های نمایشگاه امسال با سال های گذشته بود.
افتتاحیه الکامپ امسال با سال های گذشته تفاوت اساسی داشت چرا که بدون برگزاری مراسم افتتاحیه و سخنرانی مسئولان دولتی و خصوصی در صنعت فافا آغاز به کار بود. عیسی زربور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از آغاز به کار نمایشگاه بین المللی الکامب امسال با برش روبان خبر داد و پس از برش روبان الکامب از غرفه های سالن 38، 35 و 27 بازدید کرد.
سرعت اینترنت فیبر نوری به 1000 مگابایت بر ثانیه رسیده است
زرپور در بازدید از غرفه ایرانسل گفت: فناوری فیبر نوری که در حال حاضر در کشور ما در حال توسعه است و امیدواریم تا یکی دو سال آینده امکان استفاده از آن برای همه مردم ایران فراهم شود، سرعتی معادل تقریباً 1000 مگابیت در ثانیه.
داوود زاریان معاون بازرگانی و خدمات مشتریان شرکت مخابرات ایران نیز با حضور در نمایشگاه الکامپ به متقاضیان اینترنت پرسرعت در ایران مژده داد و گفت: از روز گذشته خدمات پرسرعتی را به مشتریانی ارائه می کنیم که به خدمات پرسرعت نیاز داریم.
سرعت اینترنت در کشورهایی که رتبه اول را در جهان دارند پایین است
یکی از صحبت های وزیر ارتباطات با انتقادات زیادی همراه بود. عیسی زرپور در روز افتتاحیه با انتقاد از مقایسه وضعیت اینترنت ایران با کشورهای حاشیه خلیج فارس گفت: در هیچ کجای کره زمین اینترنت 6 و 7 گیگابایتی برای استفاده مردم نداریم و میانگین سرعت در این کشورها پایین است.
اما رابو بارها در قالب گزارش های متعدد خطر جایگاه ایران در بین کشورهای منطقه و جهان را در عرصه اینترنت به مسئولان گوشزد کرده است. بر اساس گزارش «همزیستی تهران و مشهد با پایتختهای جنگزده» که بر اساس گزارش اسپیدتست تهیه شده است، کشورهای حوزه خلیجفارس نه تنها پیشتازان سرعت در خاورمیانه هستند، بلکه در بین کشورها مقامهای برتر را نیز به خود اختصاص دادهاند. سراسر دنیا.
همانطور که در نمودار زیر نشان داده شده است، ایران در شرایطی که برای مبارزه با فقر، توسعه آموزش، ارتباطات، تجارت جهانی و بهبود تجارت به این ابزار بیش از پیش نیاز دارد، از رقابت اینترنتی در خاورمیانه کنار گذاشته شده است.
دخالت غیرعلمی و غیر کارشناسی بانک مرکزی ایجاد فعالان حوزه ارزهای دیجیتال است.
اولین میزگرد کریپتو الکامپ در روز افتتاحیه به کاربرد ارزهای دیجیتال پرداخت. فعالان حوزه ارزهای دیجیتال مداخله غیرعلمی و غیر کارشناسی بانک مرکزی و سیاست دلارزدایی را از چالشهای پیش روی کاربرد ارزهای دیجیتال در ایران عنوان کردند.
عباس آشتیانی، محقق بلاک چین و ارزهای دیجیتال، درباره چالشهای کاربردی بودن رمزارزها در ایران گفت: ارزهای دیجیتال باید مانند هر دارایی دیگری قابل استفاده باشند، اما در زمینه قابل استفاده کردن ارزهای دیجیتال ضعفهای عمدهای وجود دارد. یکی از این ضعف ها این است که دولت اعتراف می کند که ارزهای رمزپایه باعث تضعیف ریال می شوند. این اتفاق نتیجه عملکرد ضعیف برخی از موسسات است که معتقدند قانونی شدن ارزهای رمزپایه باعث تضعیف آنها می شود. اگر رمزارزها بتوانند تجارت الکترونیک را تسهیل کنند و نیاز کشور به ارزهای کوچک را برطرف کنند.
پشت صحنه توقف سرمایه گذاری در صنعت معدن
در روز اول نمایشگاه، دومین جلسه ارزهای دیجیتال الکامپ به موضوع مطالعه موردی صنعت استخراج ارزهای دیجیتال در ایران اختصاص داشت. فعالان صنعت معدن ارزهای دیجیتال مهم ترین چالش در این زمینه را علاوه بر تعاریف، نبود الزامات اجرایی برای سازمان هایی مانند وزارت نیرو و نفت، سمات و بانک مرکزی عنوان کردند.
علی بابک نیا، رئیس کارگروه ماینینگ انجمن بلاک چین درباره مسیری که ماینینگ در سال های گذشته طی کرده است، گفت: در سال ۲۰۱۸ اولین تصمیمی که در مقررات ارزهای دیجیتال اعلام شد، بحث رسمی شدن صنعت ماینینگ بود. اما متاسفانه به جای رونق و رشد سرمایه گذاری، شاهد توقف سرمایه گذاری بوده ایم. تعلل دستگاه های اجرایی، تعدد نهادهای تخصصی و نبود متولی قوی، همگی به ضعف صنعت ما کمک کرده است.
در خط خطی های فعالان بازی سازی
روز دوم الکامپ با میزگردی درباره بازی سازی در ایران همراه بود و موضوع مهاجرت نخبگان و بازی سازان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
گاهی اوقات سود یک اسباب بازی ساز در ایران تنها 20 تا 30 درصد است
فعالان عرصه بازیسازی تایید کردند که سود یک بازیساز در ایران از بازیاش گاهی از ۲۰ تا ۳۰ درصد فراتر نمیرود و میتوان حداقل سود حاصل از بازیسازی در کشور را عاملی برای مهاجرت دانست.
ناد علیزاده مدیر عامل استودیو تاد در خصوص مهاجرت نخبگان گفت: مهاجرت دلایل مختلفی دارد و معتقدم مهمترین عامل در کاهش این روند در بین نخبگان امید است. به نظر من اگر روزنه ای در ساختار سیاسی، فیلترینگ، مسائل اجتماعی و برخی بن بست های تکنولوژیک باز شود، مهاجرت کاهش می یابد.
در منطقه ویژه اقتصادی پیام 15 شرکت تولیدکننده تلفن همراه وجود دارد
در دومین روز از نمایشگاه بین المللی کمپ نشستی با موضوع حوزه های سرمایه گذاری با حضور معاون هواپیمایی و مدیر کل سرمایه گذاری این منطقه در فرودگاه بین المللی پیام برگزار شد. مجتبی حسین پور مدیر کل سرمایه گذاری منطقه ویژه اقتصادی پیام از فعالیت بیش از 15 شرکت تولیدکننده تلفن همراه در منطقه ویژه اقتصادی پیام خبر داد.
یک درصد از تولید ناخالص داخلی در اختیار منطقه ویژه اقتصادی پیمای قرار گرفت
مجتبی شمس نژاد معاون هوانوردی فرودگاه بین المللی پیام در این نشست گفت: پیام در تلاش است تا به قطب اقتصاد دیجیتال و مرکز داده در کشور تبدیل شود وجود گمرکات تخصصی یکی از مزیت های آن است.
ظریف: ما اجازه نمیدهیم اینترنت را فیلتر کنند و خودشان مدارهای فیلتر را بفروشند
در دومین روز از الکامپ، محمدجواد ظریف وزیر سابق امور خارجه نیز از این نمایشگاه بازدید کرد. ظریف در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر نارضایتی کاربران از وضعیت اینترنت، گفت: قبول نداریم که خودشان اینترنت را فیلتر کنند و مدار فیلتر بفروشند.
227227
khabaronline به نقل از رابو