اخبار اخبار جهان

سفیر چین: باید تلاش کرد برجام حفظ شود/ موضع ما درباره ایجاد کشور فلسطین شفاف است

تبلیغات بنری


به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران آنلاين، زونگ پيوو، سفير چين در ايران در ديدار با هيات رسانه اي ايراني كه اخيراً به استان چينهاي چين سفر كرده اند، گفت: بر اساس آمارهاي رسمي، در نيمه اول سال جاري اين كشور تولید ناخالص داخلی به 61.7 تریلیون دلار رسید که نسبت به سال قبل 5 درصد افزایش داشت و نهادهای بین المللی مانند صندوق بین المللی پول و بانک جهانی انتظارات خود را برای رشد چین افزایش داده و به چشم انداز اقتصادی چین اعتماد کردند.

وی با اشاره به سومین نشست عمومی بیستمین کمیته مرکزی حزب حاکم در چین گفت: این نشست با محوریت اصلاحات برگزار می شود تا بار دیگر سیگنال بالا نگه داشتن پرچم اصلاحات نشان داده شود. در واقع، این نشست در زمانی برگزار می شود که چین شرایط و محیط پیچیده بین المللی را پشت سر می گذارد و با وظایف طاقت فرسای اصلاحات و توسعه مواجه است.

این دیپلمات چینی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه کمیته حزب حاکم در چین بر اصلاحات و نوسازی به سبک چینی تاکید دارد، گفت: بیش از 300 اقدام مهم اصلاحی بررسی شده است که هدف همه آنها سازوکارهای سیستمی است تلاش برای رویارویی با مسائل جدید در چین نگرش جدیدی اتخاذ کنید و اقدامات اصلاحی جدید را دنبال کنید.

همانطور که سفیر چین در تهران بیان کرد: در این نشست ضمن ارائه گزارش مدرنیزاسیون به سبک چینی، تاکید شد که باید قاطعانه سیاست خارجی مستقل را دنبال کنیم، ساخت جامعه انسانی با آینده مشترک را ترویج دهیم و ارزش های مشترک را اجرا کنیم. . برای بشریت، توسعه ابتکار، و نگرانی برای امنیت و تمدن جهانی.

کونگ بیو همچنین خاطرنشان کرد که شی جین پینگ، رئیس جمهور چین بارها تاکید کرده است که درهای باز چین بسته نخواهد شد، بلکه روز به روز بیشتر و بیشتر باز خواهد شد. تا کنون، چین در حال ساخت یک مدل توسعه جدید است که می توان به آن برای گسترش دامنه باز کردن منافع اقتصادی جدید در سطح بالاتر اعتماد کرد. امیدواریم با افتتاح پروژه های بزرگ و مهمی چون «یک کمربند، یک جاده» مشترکاً آن را با کیفیت بالا بسازیم. به یک فرصت عالی برای جهان.

وی با اشاره به امضای سند همکاری مشترک ایران و چین در قالب مشارکت راهبردی همه جانبه، گفت: رئیس جمهور چین در پیام تبریکی که به مسعود پزشکیان، رئیس جمهور منتخب ایران فرستاد، به صراحت اعلام کرد که مایل به همکاری با ایران هستند. ایران. ایران و تعمیق مشارکت همه جانبه بین دو کشور. رئیس جمهور منتخب ایران در خوش آمدگویی به تشریح سیاست خارجی ایران پرداخت و تاکید کرد که دوستی سنتی ایران و چین را گرامی می دارد.

در ادامه این دیدار، این دیپلمات چینی در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه در راستای نقشه راه 25 ساله ایران و چین، پروژه های اولویت دار مورد انتظار شما با همکاری دولت جدید ایران مطابق با سیاست های مشخص شده است. ” با توجه به سیاست های کلی رژیم ایران و در مقاله ای که آقای مدزیگیان به آن اشاره کرد، شروع کنیم، آقای شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در پیام تبریک خود به آقای دکتر چه گفت؟ مدزیکیان خاطرنشان کرد که آنها آماده هستند تا با تلاش مشترک، توسعه روابط دو کشور را هدایت کنند.

وی با بیان اینکه برای اجرای این برنامه در آینده باید پروژه های موجود خود را به خوبی اجرا کنیم، گفت: باید در چارچوب طرح کمربند و جاده به همکاری ها ادامه دهیم. قطار چین به اروپا که وارد تهران هم می شود برای اولین بار حرکت کرده و این اولین بار است که امروز وارد تهران می شود.

سفیر جمهوری خلق چین نیز با ابراز امیدواری از تداوم این نوع همکاری ها و آغاز برخی همکاری ها گفت: به عنوان مثال از صادرات محصولات کشاورزی مرغوب از ایران به چین استقبال می کنیم. در نهایت امسال نیز کانال سبز را برای واردات محصولات کشاورزی ایران افتتاح کردیم.

ژونگ بی وو با اشاره به زمینه های جدید همکاری بین دو کشور افزود: می توانیم در زمینه انرژی های نو همکاری کنیم تا انگیزه ای برای توسعه همکاری های دو کشور ایجاد کنیم. در آینده نزدیک نقش مثبت این برنامه جامع 25 ساله مشخص خواهد شد.

این دیپلمات چینی گفت: با وجود روابط تجاری و اقتصادی ایران و چین، هنوز تا رسیدن به سطح ایده آل فاصله زیادی وجود دارد. چین برای چندین سال متوالی بزرگترین شریک تجاری ایران بوده و یکی از مهم ترین کشورهای صادراتی ایران به شمار می رود.

وی توضیح داد: این واقعیت وجود دارد که حجم مبادلات تجاری چین با ایران از حجم مبادلات تجاری ایران با همه کشورهای اروپایی بیشتر است. حضور ایران در نمایشگاه های چین نیز به رکورد بالایی می رسد و شرکت های بزرگ چینی در نمایشگاه های مختلف ایران از جمله نمایشگاه های نفت و لوازم یدکی خودرو حضور فعال دارند.

سفیر چین در ایران با بیان اینکه همکاری های تجاری دو کشور جای پیشرفت دارد، گفت: در سومین نشست حزب حاکم چین که در مورد نوسازی به سبک چینی است، معتقدم فرصت های بیشتری به دو طرف ارائه خواهد شد. توسعه همکاری بین دو کشور و توسعه چین یک نیروی محرکه جدید خواهد بود، زیرا دو کشور را برای همکاری ایجاد می کند.

کونگ بایو همچنین به نقش شرکت های خصوصی در افزایش همکاری ها اشاره کرد و گفت: چین از توسعه شرکت های خصوصی استقبال می کند و این شرکت ها می توانند بر روابط دو کشور تاثیرگذار باشند. در طول فرآیند مدرنیزاسیون چین، سیاست “درهای باز” چین بیشتر باز می شود و فرصت های بیشتری را برای روابط بین دو کشور فراهم می کند.

این دیپلمات چینی خاطرنشان کرد: شرکت های چینی خواهان سرمایه گذاری در ایران هستند اما خواهان فضای شفاف و با ثبات برای سرمایه گذاری هستند. حضور این شرکت ها در ایران نه تنها به نفع چین بلکه به نفع ایران است.

سفیر جمهوری خلق چین در ادامه پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در صورت روی کار آمدن ترامپ از نگاه چین، سرنوشت توافق 25 ساله چگونه خواهد بود، گفت: انتخابات آمریکا به مسائل داخلی آنها مربوط می شود. ما همیشه مخالف آن هستیم که برخی آمریکایی‌ها از روابط چین با ایران به عنوان بهانه‌ای در روند انتخابات استفاده کنند.

وی تصریح کرد: برنامه 25 ساله یک برنامه بلندمدت است و به نتایج خوبی رسیده ایم. در مواجهه با چالش های بیرونی باید اعتماد به نفس قوی داشته باشیم و طرح را اجرا کنیم. در عین حال باید بیشتر منتظر ماند و به اجرای برنامه ادامه داد. من معتقدم که با تلاش مشترک چین و دولت جدید در ایران، می‌توان چشم‌انداز روشنی برای این برنامه دید.

دیدار سفیر چین در تهران با خبرنگاران

پی وو در پاسخ به سوال ایسنا، با این رویکرد که برخی کشورها مدعی هستند برجام 2015 دیگر قابل اجرا نیست، بهتر است چین برجام 2015 را احیا کند یا اینکه توافقنامه جدیدی بنویسد . دستیابی به توافقی مانند برجام بسیار دشوار بود. طرف چینی معتقد است که برنامه جامع اقدام مشترک یکی از ارکان رژیم بین المللی منع اشاعه هسته ای است و باید برای حفاظت از این توافق تلاش کرد.

این دیپلمات چینی افزود: نیروهایی که این توافق را خنثی کردند باید اشتباه خود را جبران کنند و به راه راست بازگردند. یعنی این قرارداد باید درست و کامل انجام شود.

سفیر چین در ایران همچنین در پاسخ به سوالی درباره برنامه دولت چین برای اتخاذ موضع جدی تر در قبال جنایات غزه از جمله کاهش سطح روابط با رژیم صهیونیستی، گفت: در رابطه با موضوع فلسطین، طرف چینی مواضع خود را در صحنه های مختلف به صراحت اعلام کرده است. . این موضوع تا امروز ادامه دارد و برای این موضوع باید یک مسئله که تشکیل کشور مستقل فلسطین است حل شود.

وی افزود: در خصوص تشکیل کشور مستقل فلسطین، موضع چین روشن است و بر اساس قطعنامه های سازمان ملل به ویژه شورای امنیت باید کشوری با پایتختی بیت المقدس ایجاد شود. در حال حاضر مهم است که قطعنامه های شورای امنیت به سرعت و به طور جامع اجرا شود.

این دیپلمات چینی با بیان اینکه طرف چینی در این زمینه نقش سازنده ای ایفا می کند، تصریح کرد: قصد داریم با جامعه جهانی برای ایجاد صلح و اجرای تصمیمات همکاری کنیم. چین و ایران باید به تبادلات و هماهنگی بیشتر ادامه دهند.

کونگ پیوو همچنین خاطرنشان کرد: همکاری چین و ایران یک همکاری راهبردی است که فراتر از بستر اقتصادی است. ما یک مشارکت استراتژیک جامع داریم. من بسیار خوشحالم که همکاری های دو کشور در زمینه مسائل منطقه ای و بین المللی افزایش یافته و دو کشور می توانند در قالب سازمان های شانگهای و بریکس به همکاری های خود ادامه دهند.

به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست، فنگ چون، رایزن سیاسی سفارت چین در ایران نیز به سوالی درباره اظهارات انگلیس علیه ایران، چین، کره شمالی و روسیه پاسخ داد و گفت: فکر می کنم همه دوستان چین و ایران دریافته اند که کشورهای غربی برای حفظ سلطه خود در حال ترویج یکجانبه گرایی در سراسر جهان هستند. من شاهد ادامه گسترش ناتو به سمت شرق و ترویج بحران در اوکراین توسط آمریکا بودم. همه اینها برای حفظ هژمونی آمریکا و کشورهای غربی.

رایزن سیاسی سفارت چین در ایران با بیان اینکه کشورهای غربی از قدرت خود استفاده کردند و به همکاری چین با ایران، چین با روسیه و چین با دیگر کشورها آسیب زدند، گفت: دولت جدید انگلیس چهار کشور را شرور خطاب می کند. محور، اما این موضوع جدیدی نیست. آنها از کلمه “محور” استفاده می کنند و هر کسی که حقیقت را نمی داند فکر می کند که این چهار کشور مانند ایتالیا، آلمان و ژاپن در طول جنگ جهانی دوم هستند. چین با این اقدام مخالف است.

وی تاکید کرد: چین با استقرار نیروهای ناتو در منطقه آسیا و اقیانوسیه مخالف است. چین قاطعانه از حاکمیت و منافع خود دفاع می کند.

فنگ چون با اشاره به اینکه چین تمایل به دفع این گونه مداخلات خارجی و تقویت همکاری با کشورهایی مانند ایران و روسیه دارد، گفت: نکته مهمی در این روند وجود دارد و رسانه ها باید با هژمونی کشورهای غربی مبارزه کنند.

رایزن سیاسی سفارت چین همچنین در خصوص نظر چین درباره سیاست خارجی دولت جدید ایران که در مقاله رئیس جمهور منتخب منتشر شده است، اظهار داشت: طرف چینی پاسخ رسمی به مقاله آقای رئیس جمهور داد. در مورد موضع طرف چینی در قبال سیاست خارجی دولت جدید ایران باید بر نکاتی تاکید کنم. مهم نیست که اوضاع بین المللی چگونه تغییر کند، چین به روابط دو کشور از منظر استراتژیک می نگرد. دو کشور با روابط قدیمی و دوستانه وجود دارد. در حال حاضر، با توجه به این وضعیت آشفته ای که جامعه بین المللی در آن تجربه می کند، همکاری دو کشور فراتر از سطح دوجانبه است. همانطور که آقای پینگ در پیام تبریک خود اشاره کرد، سران دو کشور به دنبال توسعه عمیق تر روابط هستند. سفارت چین نیز اجماع های روسای جمهور دو کشور را به خوبی اجرا می کند تا روابط دو کشور توسعه یابد.

310310

تبلیغات بنری

khabaronline به نقل از رابو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *