اخبار اخبار ورزشی

سنگین‌ترین وزنه‌ای که انسان می‌تواند بلند کند چقدر است؟

تبلیغات بنری


تینا مزدکی: هنگامی که ادی هال بریتانیایی در مسابقات جهانی ددلیفت در سال 2016 وزنه 500 کیلوگرمی را بلند کرد، با شکستن سد نیم تنی جهان را مبهوت کرد. سپس در سال 2020، اوتور جولیوس بیورنسون ایسلندی که قوی ترین مرد سریال بازی تاج و تخت بود نیز با بلند کردن وزنه 501 کیلوگرمی این رکورد را شکست. از سوی دیگر، گرگ ارنست در سال 1993 دو خودرو را به همراه راننده خود بلند کرد که مجموعاً 2422 کیلوگرم وزن داشتند. سنگین ترین وزنه ای که تا به حال توسط یک انسان برداشته شده است ثبت شده است.

با این قدرت شگفت انگیز، سوالی که به ذهن خطور می کند این است: سنگین ترین وزنه ای که یک فرد می تواند بلند کند چیست؟

کارشناسان بر این باورند که ورزشکاران ممکن است هنوز کمتر از حداکثر توانایی‌های عضلانی خود خودکار کنند و مشخص نیست که محدودیت‌های قدرت انسان چیست. با این حال، اندازه گیری حداکثر ظرفیت عضلانی یک فرد دشوار است.

این استاد علوم ورزشی می گوید قدرت عضلانی را می توان با استفاده از دستگاه الکترومیوگرافی (EMG) اندازه گیری کرد. الکترومیوگرافی (EMG) با ثبت فعالیت الکتریکی تولید شده در عضلات، یا توسط سلول های عصبی یا انقباض فیبرهای عضلانی کار می کند. چنین آزمایشاتی فقط در آزمایشگاه قابل انجام است و الکترومیوگرام (EMG) فقط گروهی از عضلات را تحت نظر دارد، بنابراین نمی تواند ظرفیت عضلانی بدن فرد را ارزیابی کند.

یک پروفسور فیزیوتراپی بالینی در دانشگاه کالیفرنیا، که چگونگی افزایش قدرت و توده عضلانی در افراد مسن را مطالعه می کند، می گوید: «تعریف این حد دشوار است شکستن رکورد خودت.»

از نظر فیزیکی، توانایی تحمل وزن به اکتین و میوزین بستگی دارد، دو پروتئینی که ماهیچه ها را قادر به انقباض می کنند. این پروتئین ها در انواع مختلف فیبرهای عضلانی، از جمله “فیبرهای عضلانی سریع انقباض” و “فیبرهای عضلانی کند انقباض” یافت می شوند. توده عضلانی فرد و نسبت این فیبرها به رژیم تمرینی او و همچنین عوامل بیولوژیکی مانند ژنتیک و جنسیت بستگی دارد. به طور کلی، هر چه توده عضلانی بیشتری داشته باشید، نیروی بیشتری می توانید تولید کنید.

وزنه برداران باتجربه با افزایش مداوم توده عضلانی خود را به حد مجاز می رسانند. با افزایش توده عضلانی، نیروی برگشت کاهش می یابد و در نهایت عضلات به حد خود می رسند و گاهی اوقات، تجمع توده عضلانی به تنهایی کافی نیست. گاهی اوقات افرادی که توده بدنی کمتری دارند وزن بیشتری نسبت به افراد با وزن بیشتر بلند می کنند.

بعد از جولیوس بیورنسون ایسلند

یکی از عواملی که وزنه برداران باید بر آن غلبه کنند، «مهار عصبی عضلانی» است، که محدودیتی را در نیرویی که عضلات می توانند با آن منقبض شوند برای کمک به جلوگیری از آسیب ایجاد می کند. مطالعات نشان می دهد که این حد را می توان با تمرینات مقاومتی افزایش داد.

یکی دیگر از قطعات این پازل این است که وزنه برداران علاوه بر تمرین بدنی، برای بلند کردن وزنه های سنگین باید بر چالش های ذهنی غلبه کنند. وی گفت: بهترین وزنه برداران کسانی هستند که بتوانند بر این مهارها غلبه کنند و خود را در شرایط روحی مناسب قرار دهند تا تمام فیبرهای عضلانی خود را به خدمت بگیرند.

این تأثیر در یک مطالعه در سال 2020 ثابت شد که محققان سعی کردند تعیین کنند که آیا تجسم مثبت (تکنیکی که شامل تمرین ذهنی است) بر تمرینات قدرتی تأثیر می گذارد. آنها 133 دانش آموز ورزشکار را به دو گروه تقسیم کردند. از گروه اول خواسته شد خود را تصور کنند که وزنه 110 پوندی را حداقل به مدت پنج دقیقه در روز بلند می کنند. گروه دوم اینطور فکر نمی کردند.

سه هفته بعد، ورزشکاران به آزمایشگاه بازگشتند. آنهایی که ذهنیت مثبت داشتند ظرفیت بلند کردن خود را حداقل 14.5 تا 6.8 کیلوگرم افزایش دادند، در حالی که گروه دوم فقط به طور متوسط ​​​​52.2 کیلوگرم ظرفیت بلند کردن خود را افزایش دادند. بنابراین می توان گفت که اگر ذهنیت درستی داشته باشید می توانید تا حدودی توانایی خود را افزایش دهید.

منبع: Life Science

227322

تبلیغات بنری

khabaronline به نقل از رابو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *