به گزارش خبرگزاری رابو، شاعر «الدر بیزنی» پس از یک عمر سرودن شعر برای مردم در حوزه های مختلف از کلاسیک تا نیمه شعر، درگذشت و همچنان شعر برای سرودن داشت، به ویژه که در ده سال اخیر نسل جوان شعرهای او را دوست داشته است، مخصوصاً غزلیات محمدعلی بهمنی در محافل ادبی و شبکه های مجازی بسیار خوانده می شد.
مجموعه اشعار محمدعلی بهمنی شامل دوازده مجموعه شعر «باغ لعل» اولین مجموعه شعر این شاعر نامی است که در قالب نیمه شعر او سروده شده است.
محمدعلی بهمنی مؤسس «خطاب غزل» یا «شعر کلام» است که به آن شعرهای بین شعر نمایش و غزل گفته می شود. وی، عباس صدیقی و حسین منزوی از جمله شاعرانی بودند که به تحولات شعر مشروطه در محتوای غزل نگاهی جزئی داشتند و سعی در ایجاد خلاقیت در زمینه غزل داشتند و ثابت کردند که در شعر، در برای نوآوری و ایجاد تحول، لزوماً نباید قالب را شکست.
در واقع در نیمه راه شاعر شدن، برای بیان احساسات و اندیشه های خود، از قالب سنتی غزل فراتر رفت و با شکل جدید غزل، دست خود را برای بیان مسائل روز باز کرد. این یک رویکرد بود.
نقالی یکی از راه های جدید ایجاد فضایی بدیع برای غزل سرایی است و بهمنی نیز از این شیوه در غزل سرایی استفاده می کرد.
از اول سال تاسیس پرسید
و می خواستم دوران کودکی ام را تعریف کنم
نوشتم:
از بین همه بچه ها فقط مادر
به خاطر من و دلتنگی من کم است
با اون اخم گفت:
از جوانی!
با یک مکث
نوشتم:
آه که شیطان چقدر راحت مرا فریب داد
در آخرین روز مرداد ماه، محمدعلی بهمنی با سکته مغزی و خونریزی شدید در بیمارستان بستری شد و تحت عمل جراحی قرار گرفت. اخبت پس از گذراندن مراحل درمان و مبارزه با بیماری در بیمارستان تندیس درگذشت.
«باغ خاموش»، «در بی وزنی»، «گاهی دلم برای خودم تنگ می شود»، «این خانه واژه های آتشین دارد»، «شاعر شنیده می شود»، «چه چتری، رویایی که خیس نمی شود» و «من» هنوز زنده ام» و غزل «باورم» از دفتر شعر اوست.رابو خبر درگذشت این شاعر را به محافل ادبی کشور و خانواده وی تسلیت می گوید.
5757
khabaronline به نقل از رابو