به گزارش آنلاین، پروانه سفید آمریکایی (Hyphantria cunea Drury) که به آن پروانه درخت سفید نیز می گویند، آفت سنگی است که اولین بار در سال 1380 در گیلان مورد توجه قرار گرفت.
کانال تلگرامی برای چند ثانیه در خبر نوشت: طبق مطالب و اخبار همان سال این آفت با چوب از روسیه آمده و به دلیل نبود قرنطینه مناسب به راحتی وارد گیلان شده و به دلیل سازگاری در اقلیم شمالی به سرعت در اکثر نقاط گیلان به ویژه نواحی که دارای درختان توت فراوان است گسترش یافته و حتی به نوغانداری آسیب جدی وارد کرده است.
این حشره دارای دو نسل و در صورت وجود شرایط مناسب تا سه نسل لاروی می باشد. اواخر اردیبهشت تا اواخر ژوئن، اواخر آگوست تا اواخر سپتامبر.
این آفت یکی از مهم ترین آفات جنگل ها، باغ ها و مزارع در جهان محسوب می شود. به دلیل تمایل شدید آن به نور و گرما، اغلب در درختان کنار جاده ها و جنگل ها دیده می شود. میزبان این آفت 636 گونه گیاهی است که مهمترین آنها برگ توت است. گوجه سبز، گردو، کیوی، خرمالو، گلابی، سیب، درختان جنگلی پهن برگ مانند افرا سیاه، اورزو، ارس، نارون، گیلاس وحشی، صنوبر، چنار، توسکا، بید و گیاهان علفی و خوراکی مانند خیار. ذرت، لوبیا و گوجه فرنگی را می توان نام برد.
این آفت تقریباً در تمام روستاهایی که درخت وجود دارد نفوذ کرده است. پروانه سفید بومی آمریکای شمالی است و پس از جنگ جهانی دوم در سراسر اروپا گسترش یافته است.
این آفت در دو منطقه لشت نیشا و پره سر در استان گیلان شیوع یافته و تمامی درختان مذکور را بدون برگ بر جای گذاشته است. این حشره دارای دو نسل و در صورت وجود شرایط مناسب تا سه نسل لاروی می باشد. اواخر اردیبهشت تا اواخر ژوئن و اواخر آگوست تا اواخر سپتامبر. پس از تخم گذاری پروانه ها، لاروهای سن اول به صورت خوشه ای روی برگ ها ظاهر می شوند و شروع به تغذیه می کنند. میزان آسیب در سنین بالا معمولاً بیشتر از سنین جوانی است.
233217
khabaronline به نقل از رابو