اخبار اخبار سیاسی

ظریف زیر فشارِ سنگین «تندروها» و «مجاهدان شنبه» /هتاکی روزهای اخیر به «معتمد پزشکیان» بخاطر چیست؟

تبلیغات بنری


به گزارش -، چیدمان اعضای دولت یا اصطلاح ساده تر که تعطیلی هیات وزیران است، یکی از بحث های داغ این روزهای رسانه ها و سیاستمداران است. موضوع این است که همه افراد را بر اساس شبهات خود برای وزیر و معاون رئیس جمهور معرفی می کنند.

ظریف شانه به شانه پزشکیان/ 13 دقیقه طوفان در تلویزیون

این در حالی است که محمدجواد ظریف برجسته ترین فردی است که در روزهای قبل و بعد از انتخابات ریاست جمهوری در کنار مسعود مازیکیان ایستاده است. او قبل از انتخابات چندین سخنرانی برای کمپین پزشکی ایراد کرد. پزشکیان در کنار هم در کنفرانس ها شرکت کردند. شاید بتوان گفت مهمترین اقدامات ظریف در روزهای تبلیغات انتخاباتی نامزدها که از صدا و سیما پخش می شد، همراهی وی با پزشکیان بود. در میزگرد سیاست خارجی که به صورت زنده از تلویزیون پخش شد، 13 دقیقه پایانی آن برنامه در اختیار ظریف قرار گرفت. در آن دقایق، ظریف به 11 سال حملات و حملات رادیو، تلویزیون و تندروها پاسخ داد. این سخنرانی شیک 13 دقیقه ای اولین موج انتخاباتی را به نفع پزشکیان ایجاد کرد. همچنین به طرز ماهرانه ای امواج زیر را ایجاد کرد. او با سخنرانی هایی که در شهرهای مختلف ایراد کرد، موجی به نفع پزشکیان ایجاد کرد.

خشم افراط گرایان از “تبعیض مثبت”

این نقش آفرینی ظریف بود که باعث عصبانیت حزبی شد که در انتخابات شکست خورده بود پس از سخنان ظریف مبنی بر تبعیض مثبت به نفع زنان و اقلیت ها، نیروهای سایبری خود را متهم کردند و برای توهین و بدنامی به او فرستادند.

مورد دیگر شامل شعارهای توهین آمیزی بود که دیروز در نماز جمعه تهران علیه ظریف سر دادند. اینها نشانه هایی از خشم افراطی ها نسبت به ظریف است که این روزها به چشم می خورد.

شاید یکی دیگر از دلایل عصبانیت تندروها از ظریف این بود که تصور نمی کردند او پاشنه پای خود را در بیاورد و از شهری به شهر دیگر برای تبلیغ پزشکیان حرکت کند.

او در جریان انتخابات توانست تعداد زیادی مردد را که تکلیفشان برای رای دادن پشت سر پزشکیان مشخص نبود جمع کند. او واقعیت های سال های پایانی دولت حسن روحانی را در رأس روایات دستگاه تبلیغاتی اصولگرایان قرار داد و بخش زیادی از هزینه هایی که برای انتشار این روایت ها صرف شد را سوزاند.

مجاهدین روز شنبه رسیدند

اما وضعیت از فردای انتخابات تغییر کرده است. روز شنبه مجاهدین وارد صحنه شدند. آنها مهمانان عجیبی هستند که پس از پیروزی و از بین بردن خطرات حضور در میانه میدان وارد اردوی پیروز می شوند. کسانی که به آنها مجاهد جوانان می گویند; افرادی که پس از به دست آوردن سهم خود پیدا می شوند. و کسانی که برای یک کرسی در حکومت مبارزه می کنند. آنها محتوا را در فضای مجازی تولید و توزیع می کنند. شایعه پراکنی کردند. دارن دعوا میکنن بنابراین آنها می توانند سهمی از کیک قدرت پیدا کنند.

هیچ فرقی بین سهامداران، پزشکیان و روحانیون نیست. در هر انتخاباتی برای رسیدن به هدف خود رنگ نامزد پیروز را می پوشند. این ماجرا در انتخابات گذشته شکل گرفت. اونایی که دیر اومدن و میخوان زود برن!

برخی از آنها غنیمت را برای خود می خواهند. برخی از آنها برای مهندسی پس از انتخابات برای تشکیل دولت هستند. برخی آرزوهای بالاتری دارند. برای جمع آوری آرا و بردن نامزد.

سنگین براق

تنظیم دولت مهمترین اقدامی است که رئیس جمهور منتخب این روزها با آن روبروست. انتخاب نامزدهای نهایی وزرای دولتش به جواد ظریف سپرده شد. این موضوع باعث شد تا ظریف در معرض فشار احزاب غیر از تندروها قرار گیرد. به همین دلیل، آنها جنگجویان سبت، دزد و گاوصندوق هستند.

ظریف ریاست شورای راهبری را برای معرفی نامزدهای پیشنهادی وزیران برای دولت چهاردهم بر عهده دارد. تعداد اعضای این شورا علاوه بر ظریف 31 نفر است. این شورا وظیفه بررسی نامزدهای هر وزارتخانه را بر عهده دارد. این کاندیداها از طریق کمیته های تخصصی نیز متشکل از کارشناسان این حوزه به شورا معرفی می شوند.

یک موضع زیبا در برابر دزدان و سهامداران

حضور ظریف در این شورا و مقاومت او در برابر برخی فشارها نشان از فعال بودن مجاهدین شنبه دارد و می خواهند در دولت چهاردهم سهمی داشته باشند. بیانیه او در رسانه ملی مبنی بر اینکه «شیوخ و سیاستمداران حزبی نباید کمک بخواهند» به عنوان مهر تأییدی بر فعالیت های متقاضیان کمک بود.

اما سخنان دیروز مسعود مازیکیان تار و پود برخی حرکت ها را می لرزاند. وی افزود: اینکه برخی فکر می کنند به من دیکته می کنند اشتباه است، من شاخص هایی را تعیین کرده ام و بر اساس آن تصمیم می گیریم، زمانی که تصمیم به انجام کاری گرفتیم باید بر اساس این هدف صحبت و عمل کنیم و در به این ترتیب و در مجموع اگر کسی نمی‌خواهد کاری را انجام دهد، باید برود و این یک توافق دوجانبه است، با هم تصمیم می‌گیریم که انجام دهیم و اگر کسی موافقت نکرد، باید برود.»

2727

تبلیغات بنری

khabaronline به نقل از رابو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *