به گزارش سایت رابو، مراسم تکریم و تقدیر از معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با حضور معاون اول رئیس جمهور در جایگاه معاون رئیس جمهور برگزار شد. در این مراسم ضمن قدردانی از زحمات روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان دولت سیزدهم، حسین افشین به عنوان معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان دولت چهاردهم معرفی شد.
محمدرضا عارف در این مراسم با اشاره به جایگاه کشور در حوزه فناوری های پیشرفته در دنیا، گفت: در گذشته برای ایجاد رشته در یک دانشگاه بزرگ گاهی با مشکل مواجه می شدیم. در استارتاپ ها عموماً اساتید را با ملایمت انتخاب می کردیم و حداقل نیازی نداشتیم امروز به جایی رسیده ایم که در زمره رقبای پیشرو در زمینه فناوری پیشرفته قرار داریماین نتیجه زحمات و تلاش های جوانان پرانرژی و پرشور کشور است که در این چهار دهه وضعیت علمی خوبی را برای کشور ایجاد کرده اند.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی دانشگاه، عارف با بیان اینکه شاخص های کمی و کیفی نیروی انسانی برای ما سرمایه کمی و معنوی به ارمغان آورد، خاطرنشان کرد: منابع داخلی و توانایی و انرژی بالای دانشگاه. . در تمام برنامه ریزی ها و تلاش ها باید از کیفیت و مزیت نسبی استفاده کرد.
وی با بیان اینکه تعهدات ملی ما یکی از امتیازات ماست، گفت: سند چشم انداز سرلوحه همه تعهدات ملی است. رتبه اول منطقه در همه زمینه ها میثاق ملی است و تا سال آینده به این نتیجه می رسیم که عقب افتاده ایم و باید جبران شود. محوریت دستیابی به سند چشم انداز طبیعتا بر عهده نماینده علمی است. قدم های اولیه برداشته شده و به جایی رسیده ایم که بدون تکیه بر نیروی علمی جوان نمی توانیم پیشرفت کنیم. زمانی که این سند تصویب شد در برخی شاخص ها رتبه اول یا دوم منطقه را داشتیم و در منطقه پویا زندگی می کنیم. شاخص هایی که ما در نظر می گیریم در 20 سال گذشته بسیار تغییر کرده است.
عارف تاکید کرد: معاونت علمی را در رقابت و دوستی با نهادهای دیگر نمی دانیم، بلکه معاون کارمندی است. دولت با خودش رقابت نمی کند. ممکن است بین دستگاه ها رقابت وجود داشته باشد که بد نیست، اما گاهی این رقابت ها تبدیل به اختلافاتی می شود که دولت و رئیس جمهور باید آن را حل کنند. اساسا مرجع حل اختلاف علمی بنگاه ها معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است. لطفا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را ماشینی ندانید. تمامی اختیارات و مسئولیت های رئیس جمهور در حوزه علم و فناوری باید در این معاونت مدیریت شود.
حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصادی دانش بنیان رئیس جمهور در مراسم معارفه رئیس جمهور گفت: من دوست و همکار دکتر دهقانی فیروزآبادی هستم و سخت ترین اتفاقی که در این انتخابات افتاد جایگزینی ایشان بود. مراسم برای او دکتر دهقانی دانا، باهوش و بی نهایت با اخلاق است.
افشین با اشاره به اینکه نماینده علمی هیچگاه چه در دوره دکتر ستاری و چه در دوران دکتر دهقانی وارد درگیری سیاسی نشد، افزود: هرکس در این سمت منصوب می شود باید همین اصل را حفظ کند. آقایان عارف و سهراب پور از جمله کسانی هستند که ایده معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان را پایه گذاری کردند که اکنون به بلوغ رسیده است.. خوشحالم که وقتی به بلوغ رسید سمت معاونت علمی را بر عهده می گیرم و اگر در دوران مسئولیتم پیشرفتی حاصل شد به همین دلیل است، اگر نه قطعاً من مقصر هستم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور خاطرنشان کرد: سیاستهای وی بر این است که معاونت علمی رئیسجمهور تا حد امکان در جایگاه خود قرار نگیرد و این مجموعه صرفاً کارمند اکوسیستم نوآوری کشور خواهند بود. :از اعتماد شما سپاسگزارم و امیدوارم لایق این اعتماد باشم. در جلسه ای که من در آن شرکت کردم، رئیس جمهور به من اطمینان داد که «من فراتر از معاونت علمی رئیس جمهور نگاه می کنم و معاون رئیس جمهور باید بال ادارات دولتی، مرکز تحقیقات دولت باشد و به دنبال فناوری باشد.»
5858
khabaronline به نقل از رابو