به گزارش -، آیا با تایید پرونده FATF برای همیشه بسته می شود؟ سوالی که از زمان روی کار آمدن دولت چهاردهم به عنوان یک مطالبه مطرح شد و با خبر ارسال نامه رئیس جمهور در این خصوص به شورای تشخیص، موضوع به دستور کار ویژه دولت تبدیل شد.
اما آیا فضای مجمع تشخیص برای بازنگری و تصویب FATF آماده است؟ فرید موسوی یکی از چهره های اصلاح طلب مجلس در گفتگو با – گفت که با مجمع تشخیص مصلحت نظام موافق است و حتی احزاب مخالف نیز از این توافق راضی هستند.
علاءالدین بروجردی، عضو کمیسیون امنیت ملی شورای اسلامی در پاسخ به این موضوع به – مبهم گفت و ضمن تاکید بر اینکه تصمیم نهایی اعضای شورا هستند، نقش منطقه ای تحولات موثر باشد.
اما اسماعیل حسینی، عضو کمیسیون انرژی شورای اسلامی، در مورد تصویب یا عدم تصویب FATF پاسخ دیگری دارد و می گوید در صورت تصویب FATF، مجلس باید دوباره این لایحه را بررسی کند.
بروجردی: فکر می کنم در مورد FATF به جمع بندی برسیم
علاءالدین البروجردی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی شورای اسلامی است وی در گفتگو با – درباره اظهارات اخیر وزیر اقتصاد در خصوص تلاش دولت برای فراهم کردن زمینه برای اجرای کارگروه ویژه اقدام مالی، گفت: ماموریت موضوعاتی که از مجلس گذشت و به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت. مجتمع تشخیص مشخص است که باید تصمیم بگیرند و بر اساس این تصمیم باید مراحل زیر را طی کرد، بنابراین گردش کار کاملاً مشخص است، بنابراین منتظر هستیم تا ببینیم مجمع تشخیص مصلحت نظام چه تصمیمی می گیرد.
وی در پاسخ به این سوال که تا چه حد معتقدید فضای مجمع تشخیص مصلحت نظام از این خواسته دولت چهاردهم حمایت می کند، افزود: به هر حال این تصمیم با رای اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام مرتبط است. . البته پزشکیان به عنوان رئیس کشور که مسئولیت اداره کشور را بر عهده دارند، ذاتا دلسوز و به دنبال حل مشکلات هستند و باید پاسخگو باشند. بنابراین هر دو به وظیفه خود عمل می کنند و امیدواریم نتیجه تصمیم شورا به نفع منافع ملی کشور باشد.
البروجردی در پاسخ به اینکه اظهارات شما حاکی از امیدواری به تصویب FATF است، تصریح کرد: دست ما به عنوان مجلس نیست بلکه دست شوراست. من فکر می کنم با توجه به اینکه FATF فراز و نشیب های زیادی داشته است، باید آن را به جایی برسانند که راه حل پیدا شود.
این عضو شورای اسلامی همچنین با اشاره به ادامه مخالفت تندروها با FATF گفت: نمیدانم. در واقع، از آنجایی که تغییراتی که منطقه شاهد آن است، بی ثبات است، از جمله عواملی هستند که می توانند به عنوان یک متغیر تأثیرگذار باشند.
الحسینی: گروه ویژه اقدام مالی اولویت نیست
اما در حالی که بروجردی مدعی است دست مجلس در مورد FATF کوتاه است، اسماعیل حسینی، عضو کمیسیون انرژی شورای اسلامی ایران معتقد است که دست مجلس در موضوع FATF باز است.
اسماعیل الحسینی عضو کمیته انرژی شورای اسلامی وی در گفتگو با – ضمن ارزیابی فضای مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام برای تصویب FATF گفت: FATF باید دوباره به مجلس بیاید و درباره آن تصمیم گیری شود.
وی در پاسخ به احتمال بازگشت FATF از مجمع تشخیص مصلحت نظام به مجلس، افزود: این اتفاق باید بیفتد.
حسینی در پاسخ به این سوال که بازگشت FATF به مجلس چه اصل قانونی را پیشنهاد می کند، توضیح داد: چون این روند تکمیل شده است و اگر قرار است اتفاق جدیدی بیفتد باید دوباره از مجلس شروع شود.
این عضو شورای اسلامی در ارزیابی فضای مجلس برای اصلاح FATF گفت: من ندیدم که در این مورد بحث خاصی در مجلس وجود داشته باشد یعنی جزو اولویت ها ندیدم چون درگیر هستیم. در سایر موضوعات، بنابراین هنوز در مجلس بحث های زیادی در مورد این موضوع وجود دارد.
الحسینی در پاسخ به اینکه خیلی ها می گویند ما در حال اجرای الزامات FATF هستیم، به نظر شما تا چه حد تصویب FATF لازم و ضروری است؟ وی خاطرنشان کرد: به هر حال FATF مزایا و معایبی دارد بنابراین باید مجدداً به صورت تخصصی در کمیته مطرح شود و سپس به دادگاه رفته و در این مورد به جمع بندی برسیم.
وی در پاسخ به میزان موافقت شما با این اظهارات مبنی بر اینکه ما در حال حاضر به الزامات گروه ویژه اقدام مالی متعهد هستیم، اظهار داشت: این نکته را هر که بگوید باید پاسخ دهد.
27211
