پزشکیان گشت ارشاد را برنمی‌تابد
اخبار اخبار عمومی

پزشکیان گشت ارشاد را برنمی‌تابد

تبلیغات بنری

راز برادران ناصری: اگرچه زنان از جمله موضوعاتی بودند که در همه دوره ها مورد توجه نامزدهای ریاست جمهوری قرار گرفت، اما در این دوره که چهاردهمین دوره انتخابات است، مسائل زنان بیش از هر زمان دیگری مورد توجه و توجه قرار گرفته است. موضوع حجاب و برخورد با زنان در سال های اخیر به ویژه حوادث سال 1401 هجری شمسی در مناظره ها و سخنرانی های انتخاباتی در کنار مسائلی مانند مذاکرات، تحریم ها، تورم و مشکلات اقتصادی به وضوح بیان شده است. به همین منظور به سراغ فاطمه راقی، معاون بانوان ستاد انتخاباتی مسعود مازیکیان رفتیم تا به طور اختصاصی درباره نظرات و برنامه های این کاندیدای انتخاباتی صحبت کنیم.

وی معتقد است: در مسائل سال 1401 اتفاقاتی برای زنان، دختران و نسل ز ما افتاد و افزود: ما برای این نسل برنامه داریم و مطمئنیم که آقای مزیکیان از موضوع گشت ارشاد غافل نخواهد شد. به دلیل قانونی بودن.»

آنچه در ادامه می خوانید گفتگویی است که هفته قبل از انتخابات ریاست جمهوری با نماینده زنان در ستاد انتخاباتی مسعود مازیکیان انجام شده است.

به نظر می رسد نگاه آقای مازیکیان در حوزه زنان کلی است، پس چرا به جزئیات مسائل زنان نمی پردازد؟

ما سعی می کنیم به جای او برویم. آقای بازیکیان مطالبی چون حق خواهی، عدالت خواهی، مبارزه با بی عدالتی، انصاف، عدالت و … را مطرح می کند و البته همه اینها را در سایه صداقت ایشان که از زمان مجلس ششم از ایشان می دانیم. وزیر بهداشت بود

با تمام توان در مورد مسائل اجتماعی موضع گرفته اند. خصوصاً در خصوص حوادث سال 1401 مباحثی را مطرح کردند و در چارچوب آن موضوعات، موضوعاتی را دنبال می کنیم که سال هاست زنان بدون توجه به گرایش های سیاسی، اصلاح طلبی و اصولگرایانه به دنبال آن بوده اند. موضوعاتی مانند حقوق خانوادگی و اجتماعی زنان، تبعیض و مواردی از این دست را پیگیری خواهیم کرد.

من با حمایت دو دولت اصلاح طلب، نمایندگان اصلاح طلب در دوره های مختلف مجلس و 31 حزب اصلاح طلب به ویژه حزب زنان اصلاح طلب به این عرصه آمدم. اصلاح کلیه قوانین تبعیض آمیز و سایر مطالبات زنان از جمله ارتقای جایگاه زنان، مشارکت در مدیریت عالی و داشتن سهم 30 درصدی از مدیریت سیاسی و دانشگاهی که انتظار داریم در برنامه ما است. در شماره 1401 اتفاقاتی برای زنان جوان، دختران ما و نسل Z رخ داد. ما برای این نسل برنامه داریم و مطمئنیم که آقای بازیکیان طبق قانون، موضوع گشت راهنمایی را نادیده نخواهند گرفت.

چرا آقای پزشکیان برنامه می زند و در مورد مسائل زنان صریح صحبت نمی کند؟

چند دهه از اول انقلاب می گذرد و ما همچنان برای حقوق اولیه خود مبارزه می کنیم و تامین نمی شود. این که همیشه یک دولت در سایه وجود داشته و دولت ها مجبور به اجرای ایده های خود بوده اند، آقای پیشیکیان در میانه نبرد انتخاباتی با رقبای خود است، بنابراین خیلی چیزها را نمی تواند بگوید. این ترس یا عوام فریبی نیست که همه چیز را آنطور که هست بیان نمی کند.

وقتی آقای بازیکیان در مورد مسائل مهم حوزه زنان مانند گشت ارشاد و برخورد قهرآمیز با زنان در کوچه و خیابان نظر روشنی نمی دهد، نظر ما در مورد مسئله زنان چیست؟

او بارها در سخنرانی های خود با حجاب اجباری و دوره ارشاد مخالفت کرده است.

آقای پزشکیان می گوید که با این تعاملات مخالف است. همه کاندیداها در سخنان خود می گویند به جای مشاوره باید کار فرهنگی کرد و با زنان برخورد خشونت آمیز نداشته باشد. صحبت های آقای بزکیان درباره مسائل زنان را شنیدیم و خیلی کلی صحبت کرد. آیا شما با این موافق هستید؟

بله، ایشان به عنوان مقدمه سخنان خود مطالبی را ذکر می کنند. می گفت من معجزه نمی کنم و قولی بیش از توانم نمی دهم. وی گفت که من در چارچوب سیاست های کلی نظام و برنامه هفتم توسعه کار می کنم و اگر این دو سند اجرایی شود بسیاری از مشکلات حل می شود. ما قبول داریم که مطالبات زنان بسیار بیشتر است، اما اگر مطالبات بیشتری را اعلام کنند، تندروها اجازه حضور در صحنه را به آنها نمی دهند. خیلی از بچه های خردسال و نسل جدید می گویند فقط اینها باید بروند. وقتی با آنها صحبت می کنیم از عزیزانم می پرسیم که اگر بروند کشور چگونه اداره می شود؟ آنها پاسخ می دهند که فقط این افراد باید بروند که کشور خود به خود اصلاح می شود. ما که 40 سال است در سیاست هستیم این را باور نداریم. بعضی ها اصلا گوش نمی دهند و به ما فحش می دهند که اصلاحات مثل اصلاحات دیگر است.

آقای پزشکیان آمد و می خواهد بگوید اینها شعارهای من است. او اصول کلی خود را بیان می کند و معتقدم تمامی مطالبات مربوط به حقوق زنان در چارچوب سخنان و شعارهای او با حمایت دو دولت، احزاب اصلاح طلب و نمایندگان زن مجلس قابل تحقق و پیگیری است. در واقع او به عنوان یک پزشک حاذق و با تجربه، اعتقادات قلبی خود را دارد و اینها دلایلی است که شورای نگهبان نمی تواند از او امتناع کند.

همچنین تندروهای دیگری را دیده ایم که می گویند ما نگران دین و ایمان مردم هستیم. آقای پزشکیان از این شعارها استفاده نمی کند. او افکار خود را به اشتراک می گذارد. ما هم می گوییم به زنان ظلم شده است و فرزندان ما خواهان زندگی جدید هستند.

این که شما می گویید یک تعمیم است!

نه، اینها کلی گویی نیست. امام خمینی به مقتضیات زمان و مکان می نگریست. رقبای آقای مازیکیان باید بگویند: آیا در برخورد با نسل جدید، دختر و زن، مقتضیات زمانه را می دانند؟ آنها هیچ ایده جدیدی در مورد زنان و جوانان ندارند. ما راه حل خشونت، انداختن دختران به گشت ارشاد و سلب حقوق بشر زنان را نمی پذیریم. ما معتقد به گفت وگو در چارچوب فرهنگ ایرانی و اسلامی هستیم.

فاطمه راقی: برنامه ویژه بانوان بدون شعار داریم

خانم راقی، شما را با وجود گرایش سیاسی، بیشتر به عنوان یک شاعر و فرهنگی می شناسند تا یک فعال حقوق زنان. شما اهل صلح و گفتگو هستید. آیا در زمان آقای خاتمی که فردی صلح طلب، اصلاح طلب و بسیار گشاده روی بود، وضعیت زنان تفاوتی ایجاد کرد؟

من یک فعال حقوق زنان هستم. فریادهایی را که در مجلس ششم در دفاع از حقوق خانم فاطمه حقیت جاو بلند کردم، به گوش جهانیان رسید. من در دو جلسه مجلس رئیس فراکسیون زنان بودم. از سال 1385 دبیرکل اولین حزب اصلاح طلب زنان فعال در سطح ملی بودم. از دهه 70 تاکنون مدیرعامل انجمن شاعران ایران و رئیس هیئت مدیره دفتر شعر جوان بوده‌ام. سوابق من روشن و به نفع زنان و دختران است.

من با تمام وجود درگیر مسائل زنان هستم. من همچنین از حمایت جمعی از اصلاح طلبان برخوردارم و مدتی نیز عضو هیئت مدیره مجمع اصلاح طلبان بوده ام. همین موضوع باعث شد که آقای مدشکیان من را به عنوان معاونت امور بانوان ستاد خود انتخاب کند.

بیایید در مورد یک مثال صحبت کنیم. فراکسیون زنان در مجلس تلاش های زیادی برای حل مشکل فرزند همسر انجام داد اما موفق نشد. ترکیب بخش اجرا در نظر گرفته نشده است. موضوع فرزندخواندگی، ازدواج با فرزندخوانده و موارد مشابه در اصلاحیه قانون خانواده حل نشد. فرض کنید آقای پزشکیان رای آورد و من معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده شوم. اولویت اول شما در خصوص مسائل زنان و سیاست گذاری در این حوزه چیست؟

ما در چارچوب فکری آقای کار خواهیم کرد. می گوید ما در چارچوب سیاست های کلی نظام و قانون هفتم توسعه کار می کنیم. ما مسائل زنان را در چارچوب این دو سند دنبال می کنیم. ما «منشور زنان» را در مقدمه مشارکت منتشر کردیم. شما افکار ما را می دانید. با این ایده ها به مجلس نمایندگان رفتیم و انشالله به دولت خواهیم رفت.

اما آیا می دانستید که ایده های آن بیانیه با خواسته های امروز زنان فاصله زیادی دارد؟

بله، به همین دلیل بر الزامات زمانی تاکید کردم. برخی از مردان از هر تغییری می ترسند و برخوردهای تندی با زنان و کودکان دارند و باید مقتضیات زمان را در نظر بگیرند. هرکسی که امور کشور و جامعه اسلامی را اداره می کند باید پدیده های جدید را برنامه ریزی کند.

اگر رای می دهید، اولویت اصلی شما در مورد زنان در دولت چیست؟

اگر موفق به پیروزی در انتخابات و تشکیل دولت شویم، من و سایر همکارانم مسائل حل نشده زیادی خواهیم داشت. اولویت اول ما تغییر قوانین تبعیض آمیز در قوانینی مانند قانون مدنی، قانون مجازات اسلامی و قانون کار است. بر اساس اصول قانون اساسی، اگر تبعیض علیه زنان وجود دارد، باید اصلاح شود. کار اصلی ما اینهاست. البته تا سالها بگذرد کنار نمی مانیم. در دولت لایحه هایی در مورد زنانی وجود دارد که سال ها زجر می کشند و بعد می گویند به جهنم می روند. به من به عنوان یک شاعر نگاه نکنید.

اتفاقا شاعر بودن ارزش دارد. شعرهایی از شاعران زن مثل پروین اعتصامی و فروغ فرخزاد داریم که بسیار تکان دهنده است.

ببینید، من هرگز هنرمند بودن را با شاعر بودن اشتباه نگرفتم. مهم نیست چه اتفاقی می افتد، من هرگز چیزهایی را که به آنها اعتقاد دارم از دست نمی دهم. شعرهای من اجتماعی است. شیرین ترین شعرها را می سرایم آنها زیباترین دختران روی زمین را کور کردند. من شعری در مورد آنها سرودم. هرجا می توانستم رفتم و گفتم و جیغ زدم. من معتقدم ما باید درون نظام کار کنیم و بچه های ما تحقیر نشوند و به خیابان بیفتند. مخالفان باید به خودشان رحم کنند زیرا خودشان را نابود کردند. این نوع بی احترامی به زن در این سال ها جایی در فرهنگ ایرانی و اسلامی ندارد. با درد بسیار سنگین و در دل می گوییم هرکسی حق دارد زندگی کند و روش زندگی خود را داشته باشد. به دخترم اجازه حجاب نمی دهند؟ اگر به پزشکان اجازه کار ندهند، ممکن است احتیاط هایی داشته باشند، اما اگر اجازه انجام کاری را ندهند، عرصه را رها می کنم و به شعر و هنر می پردازم.

فاطمه راقی: برنامه ویژه بانوان بدون شعار داریم

اگر مثلاً به خاطر حرف هایتان به آقای پزشکیان رای بدهید و ایشان رئیس جمهور شوند، شما هم مقام می گیرید، اما مانع کار شما می شوند و این حرف ها شعار می ماند و شما هم سراغ کارهای هنری خود می روید، چه می شود. بعد اتفاق بیفتد؟ اجازه نمی دهید ناامید شوم؟

نه، اتفاقاً می گویید من کار بزرگی انجام دادم و در یک لحظه حساس به وظیفه اجتماعی خود عمل کردم، اما متأسفانه مشکلات دوباره تکرار شد. باز هم همینطور خواهد بود. حداقل الان یک مقدار امیدی در بین مردم ایجاد شده است و بعد که می بینند این کارها کار نمی کند، متوجه مشکل می شوند. همین است، اگر باز هم ناامید شویم، خواهند دید که این همه مردم چه می خواهند و چرا پای صندوق های رای رفتند. آقای بازیکیان شعارهای تند زیادی نداد، صراحتاً می گوید من نمی توانم معجزه کنم، اما می بینیم که مردم از او و حرف هایش استقبال خوبی می کنند.

چرا در جلسات و میتینگ های انتخاباتی بر خلاف اهل سنت؟ 88 و 92 و 96 حضور زنان کم شده است؟

حضور زنان کاهش یافته است، اما نه چندان. زنان نسل ما بزرگتر هستند، حتماً رای می دهند، اما نمی توانند در این حوزه ها اجتماع کنند. دختران کوچک ما نیز احساس تحقیر و ناامیدی می کنند. از آنجایی که دولت ها می آیند و می روند و هیچ کدام از آنها کاری انجام نمی دهند، این مسائل گریبانگیر دختران هم شده است. ما باید با دختران و ژنرال Z صحبت کنیم تا بیرون بیایند و رای دهند. آنها باید متقاعد شوند، اگرچه متقاعد کردن آنها دشوار است. این نسل بسیار باهوش است و متقاعد کردن آن دشوار است. باید جدی گرفته شود. باید تلاش کنیم به آنها امید بدهیم تا به فکر خروج از ایران نباشند. دیگران باید از ایران بروند نه این بچه ها.

اگر بتوانید با یک جمله یک نفر را متقاعد کنید که به آقای پزشکیان رای دهد، آن چه بود؟

اگر نمی‌خواهید ایران را ترک کنید، اگر باور ندارید که خارجی‌ها ایران را اصلاح می‌کنند، اگر نمی‌خواهید تفکری که در سال‌های اخیر در ایران حاکم شده و نتیجه‌ای جز خشونت و مشکلاتی که می‌بینیم ندارد، پس رای دهید. برای پزشکان در مقایسه با سایر کاندیداها. نامزدهای دیگر در دولت ها نقش داشتند. آقای پیشیکیان در مجلس بود نه در دولت ها.

4747

تبلیغات بنری

khabaronline به نقل از رابو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *