به گزارش «رابو» از این روزنامه مشهور انگلیسی، احتمال تضعیف ضمانتهای امنیتی با متحدان اروپایی و افزایش عوارض گمرکی توسط دولت جدید آمریکا، خشم دولت برلین را برانگیخت.
بر اساس مقاله این روزنامه با عنوان «آلمان منزوی از دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ می ترسد»، دیپلمات های وزارت خارجه آلمان در حال آماده شدن برای سناریویی هستند که بسیاری آن را برای مدت طولانی غیرقابل قبول می دانستند. بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، اتفاقی که به گفته نویسنده این مقاله، می تواند عواقب غیر قابل محاسبه ای برای آلمان و جایگاه آن در جهان داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، فایننشال تایمز در این مقاله نوشت: دولت برلین در واکنش به پیروزی احتمالی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر، با دفتر آمریکای شمالی وزارت خارجه آلمان همکاری کرد و برنامهریزی سیاست را شکل داد. دفتر مرکزی، دفتر هماهنگی همکاری های ترانس آتلانتیک و سفارت آلمان برای یک گروه بحران غیررسمی برای گفتگو در مورد پیامدهای این انتخابات.
گفته می شود آخرین تحول در دستور کار این گروه تصمیم دیروز یکشنبه است جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پس از هفته ها فشار و حمایت اعضای حزبش از انتخابات انصراف داد هریس کاملا بوده است.
مایکل لینک یکی از اعضای این گروه، بحران خروج بایدن را یک تغییر بالقوه بازی دانست و افزود: این موضوع رقابت برای ریاست جمهوری را دوباره باز می کند و پویایی زیادی به مبارزات انتخاباتی تزریق می کند.
اما بسیاری در آلمان به دلیل تغییر نتایج نظرسنجی به نفع ترامپ، به ویژه پس از عملکرد ضعیف بایدن در مناظره 27 ژوئن (7 ژوئیه) نمی دانند که نتایج این انتخابات به کجا ختم خواهد شد. این دیدگاهی است که به نظر نویسنده، باعث ناراحتی های زیادی در برلین شده است.
این روزنامه می افزاید آلمان در حال آماده شدن برای بازگشت ترامپ است که با سیاست اقتصادی حمایت گرایانه تر، شعار «اول آمریکا» و تهدید به اعمال 10 درصد عوارض گمرکی آسیب زیادی به اقتصاد صادرات محور آلمان وارد می کند. روی همه کالاها
نویسنده سپس به وضعیت آلمان در صحنه بین المللی اشاره می کند و می نویسد: آلمان اکنون به طور فزاینده ای در جهان منزوی شده است. زیرا در شرق با روسیه روبرو است که به گفته چندین مقام در برلین، ممکن است تا یک دهه آینده به یک کشور عضو ناتو حمله کند. از غرب با فرانسه روبرو می شود که پس از انتخابات زودهنگام پارلمانی شاهد شکست حزب میانه رو رئیس جمهور امانوئل ماکرون بود. اکنون، با توجه به احتمال بازگشت ترامپ به کاخ سفید، او ممکن است تمام ضمانت های امنیتی ناتو را از زمان تأسیس آن در سال 1949 کنار بگذارد.
کریستوف هوسگن، مشاور سیاست خارجی آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان، در همین زمینه به فایننشال تایمز گفت: “آلمان در خطر سقوط در فلج مرگبار است که باید به سرعت برطرف شود.”
او رئیس کنونی کنفرانس امنیتی مونیخ است. سپس ادامه داد: نمی توان از ترس و وحشت غافلگیر شد و منتظر بود ببینیم چه می شود باید به وظایف خود عمل کنیم.
آلمان از پذیرش احتمال بازگشت ترامپ خودداری کرد
کاترین کلاور اشبروک یکی از اعضای اندیشکده آلمانی Bertelsmann Stiftung در این زمینه توضیح داد: «برلین برای مدت طولانی این واقعیت را رد کرده است، اما در چند هفته گذشته آنها حتی شروع به ترسیم یک سناریو کرده اند که در آن ترامپ دموکراسی آمریکایی و تفکیک قوا را نابود می کند.»
در این میان، اگرچه برخی از شخصیت های سیاسی در برلین معتقدند که دولت ترامپ… سی. دکتر.. ونس معاون او وقفه شدیدی در سیاست خارجی بایدن ایجاد نخواهد کرد و به اتحادهای سنتی آمریکا متعهد خواهد ماند. اما اکثریت بر این باورند که در صورت روی کار آمدن ترامپ، توجه واشنگتن به آسیا به جای اروپا معطوف خواهد شد و آلمان نقش رهبری بیشتری در همسایگی خود خواهد داشت.
اشبروک همچنین از عملکرد اولاف شولتز به عنوان صدراعظم آلمان که اتحادی پر سر و صدا با سوسیال دموکرات ها، سبزها و لیبرال ها ایجاد کرده است، انتقاد کرد و افزود: علیرغم چالش های ژئوپلیتیک عظیمی که اروپا با آن مواجه است، دولت فعلی آلمان بیشتر بر حل آن متمرکز است. مشکلات و تلاش ها بر حفظ این اتحاد متمرکز است.»
آلمان، هدف اصلی انتقادات دولت قبلی ترامپ
این روزنامه با اشاره به دوره اول دولت ترامپ اشاره می کند که ریک گرنل که در آن زمان سفیر واشنگتن در برلین بود و اکنون یکی از کاندیداهای احتمالی وزیر خارجه در دولت بالقوه ترامپ محسوب می شود همواره به دلیل وابستگی به منابع انرژی روسیه مورد انتقاد قرار گرفته و عدم تخصیص 2 درصد از تولید ناخالص داخلی آن هدفی برای حمله خواهد بود.
ترامپ در دوران ریاست جمهوری خود تعرفه های تنبیهی سنگینی بر واردات فولاد و آلومینیوم از اتحادیه اروپا وضع کرد و تهدید کرد که تعرفه های بیشتری بر واردات خودرو اعمال خواهد کرد. این اقدامی است که به گفته ناظران، یک فاجعه برای صنعت خودروسازی آلمان خواهد بود.
آلمان و آمریکای ترامپ؛ چه کسی در حمایت از اوکراین رهبری خواهد کرد؟
با توجه به اظهارات مکرر ترامپ در مورد پایان دادن به کمک به اوکراین در صورت پیروزی در انتخابات، بسیاری از منتقدان شولز توانایی آلمان را برای ایفای نقش رهبری در حمایت از اوکراین در صورت بازگشت رئیس جمهور سابق به کاخ سفید زیر سوال می برند.
در این زمینه، هوسگن به فایننشال تایمز گفت: “من فکر می کنم آلمان شکست خورده و از توانایی خود استفاده نکرده است.” وی افزود: اگرچه این کشور آرام آرام به دومین تامین کننده بزرگ کمک های نظامی به اوکراین تبدیل شده است، اما رویکرد آن اغلب واکنشی بوده است. ببینید دولت برلین همیشه در مورد ارسال تجهیزات و تسلیحات به اوکراین نظر منفی داشت اما بعد نظرش عوض شد.
تلاش برلین برای جلب نظر جمهوری خواهان
گزارش ها حاکی از آن است که پس از پایان دوره اول ترامپ، دولت آلمان تلاش های زیادی برای رفع انتقادات و افزایش هزینه های دفاعی انجام داده است. علاوه بر رویکرد جدید در قبال چین، وزرای او همچنین تلاشهای متعددی را برای تقویت روابط با جمهوریخواهان مترقی انجام دادهاند که به گفته ناظران میتواند بر ترامپ تأثیر بگذارد. هدف این وزارتخانه تلاش برای یافتن منافع مشترک است.
با احتساب این اعداد، مایکل لینک گفته می شود که وی به عنوان یکی از اعضای کارگروه بحران وزارت خارجه آلمان که مسئول برقراری روابط ترانس آتلانتیک است، در دو سال گذشته به ایالت های تحت رهبری جمهوری خواهان سفر کرده و در آنجا با فرمانداران و سناتورهای آن حزب دیدار کرده است.
هیوسگن در این خصوص توضیح داد: تمرکز وی بر ایالت هایی مانند تگزاس و جورجیا بود که فرمانداران آن جمهوری خواهان حامی ترامپ هستند و شرکت های آلمانی سرمایه گذاری های کلانی در این دو ایالت انجام داده اند.
310310
khabaronline به نقل از رابو