اخبار اخبار اقتصادی

فرمانده اقتصادی ستاد پزشکیان کیست؟ / علی‌طیب‌نیا چگونه تورم را تک‌رقمی کرد؟

تبلیغات بنری


به گزارش -، علی طیب نیا فردی است که در دولت یازدهم وارد ساختمان قدیمی وزارت امور اقتصادی و دارایی در باب همایون شد و بر صندلی این وزارتخانه تکیه زد. وی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به عنوان مشاور عارف، نامزدی که در روزهای پایانی انتخابات به نفع حسن روحانی انصراف داد، در تلویزیون ظاهر شد.

طیب نیا در محیط دانشگاهی ایران به عنوان استاد دانشگاه شناخته می شد. استادی که پایان نامه اش در مورد تورم بود و چندین نظریه در مورد کاهش تورم ارائه کرد. وی پیش از تشکیل دولت یازدهم به تیم حسن روحانی پیوست و با تشکیل دولت یازدهم به عنوان وزیر امور اقتصادی و دارایی در دولت حضور داشت.

طیبیه قبل از وزارت چه می کرد؟

علی طیب نیا عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران است. طیب نیا در سال ۱۳۷۲ با پایان نامه «تورم ساختاری در ایران» از دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران دکترای تخصصی گرفت و در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران به تدریس ادامه داد.

وی از سال ۱۳۷۳ به عنوان دبیر کمیسیون اقتصادی دولت در کارهای اجرایی کلان اقتصاد ایران حضور داشت. تخصص او در زمینه های بخش دولتی، مالی، سیاست های پولی، سیاست های مالی و مالیاتی و برنامه ریزی اقتصادی است. طیب نیا تا سال 1383 به طور مستمر به عنوان دبیر و مشاور کمیته اقتصادی دولت فعالیت می کرد.

همزمان در سال 1376 هجری شمسی به عنوان معاون برنامه ریزی و بازنگری (امور اقتصادی) معاونت اجرایی وقت شروع به کار کرد و کلیه مسئولیت های اقتصادی معاونت اجرایی ریاست جمهوری را در ساعت 1386 به عهده گرفت. آن زمان که یکی از مهم ترین مسئولیت ها و یکی از مهم ترین این مسئولیت ها بود، دبیری ستاد بود و تنظیم بازار یکی از ارکان تصمیم گیری در حوزه اقتصادی بود که در آن تصمیم گیری می کرد تامین مایحتاج ضروری، کالاهای اساسی و مصرف روزانه مردم نیز می باشد. مانند تامین نیاز واحدهای تولید کننده کالا و مواد غذایی. در سال 1383 به عنوان معاون امور اقتصادی سازمان مدیریت و برنامه ریزی (سازمان برنامه و بودجه) بر مسئولیت اقتصادی در نهاد مدیریت کلان کشور تکیه زد.

چگونه به وزارت یازدهم رسیدید؟

طیب نیا خود در یک برنامه تلویزیونی از چگونگی تشکیل تیم اقتصادی دولت یازدهم به ریاست حسن روحانی خبر داد. وی در عین حال درباره ترکیب تیم اقتصادی هیات وزیران گفت: در دولت یازدهم هماهنگی و انسجام زمینه ساز تشکیل دولت بود. قبل از اعلام نتایج انتخابات، تیم کاری اقتصادی آقای روحانی در دفتر مرکز تحقیقات راهبردی با حضور حدود 15 نفر از کارشناسان از طیف‌های مختلف سیاسی کشور تشکیل و درباره منبع آن توافق کلی صورت گرفت. از مشکلات، این قرارداد زمینه ساز تشکیل ستاد اقتصادی دولت تدبیر و عمید شد. بدون انسجام و هماهنگی تیم اقتصادی، دولت موفق نخواهد شد. دولت یازدهم تیم اقتصادی منسجمی دارد.

طیب نیا در 53 سالگی ریاست وزارت امور اقتصادی و دارایی را برعهده گرفت و عنوان جوان ترین وزیر را به دست آورد. وی در جلسه رای اعتماد با کسب 274 رای مثبت در صدر فهرست وزرایی قرار گرفت که بیشترین آرای تاریخ جمهوری اسلامی را به خود اختصاص دادند.

خصوصی نیا ما را یاد چه دورانی از اقتصاد ایران می اندازد؟

وی در دوره چهار ساله وزارت خود به دستاوردهای قابل توجهی در زمینه کنترل تورم دست یافت. شخصی که رساله تورم خود را نوشت، در عمل نیز نشان داد که می تواند از آموزه های علمی خود استفاده کند. ایران در سال های گذشته همواره با تورم بالای 10 درصد توجیه می شد. در 45 سال گذشته، تورم در ایران تنها در عرض سه سال تک رقمی شده است. یک بار در سال 64 نرخ تورم به 6.4 درصد رسید و دو بار دیگر در دوران وزارت علی طیب نیا و در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی نرخ تورم تک رقمی شد.

دولت یازدهم پاستور اتفاقا در شرایطی آغاز به کار کرد که تورم به بحرانی جدی برای اقتصاد ایران تبدیل شده بود. نرخ تورم در ایران در سال 1392 به 7/34 درصد رسید. سال قبل از آن، در سال 2011، تورم بیش از 30 درصد برآورد شده بود. در سال اول تاسیس دولت یازدهم نرخ تورم به پانزده درصد کاهش یافت. سال بعد در سال 1393 نرخ تورم به حدود یازده درصد رسید اما در دو سال متوالی در سال های 1394 و 1395 نرخ تورم حدود 9 درصد برآورد شد که اتفاق بسیار مهمی برای اقتصاد ایران تلقی می شود. .

در شرایطی که نرخ تورم بالا در سال‌های اخیر اقتصاد ایران را آشفته کرده است، حضور علی طیب‌نیا مردی که دو سال متوالی توانست تورم را به رقم K برساند، با واکنش افکار عمومی همراه شد. . باید دید تبنیا دستورالعمل جدیدی برای تورم بلندمدت در ایران ارائه خواهد کرد یا خیر.

223223

تبلیغات بنری

khabaronline به نقل از رابو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *