اخبار اخبار سیاسی

فیاض زاهد: شاید پزشکیان در تعامل با مجلس و نهادهای امنیتی برخی گزینه ها را تغییر دهد /چرا افرادی از ستاد جلیلی در دولت پزشکیان باشند؟

تبلیغات بنری


به گزارش -، شورای راهبری یک پدیده نوظهور در دولت چهاردهم بود که مدتی بود نکات مثبت و منفی آن در انتهای ترازو قرار می گرفت و هر تحلیلگری از دید خود به این ابتکار می نگرد.

فایز زاهد یکی از اعضای این شورا است وی به خبرگزاری رابو گفت: در فضای سیاسی خالی از احزاب واقعی، شورای راهبری یک تجربه دموکراتیک بود که شروع خوبی به حساب می آمد.

طبیعتاً انتقادات وارده به شورای بخشنامه از دیدگاه الزاهد گم نشد. از حضور افرادی که بسته به زمان رنگشان تغییر می کند تا فشارهایی که ظریف در معرض آن قرار می گیرد و گاهی از جانب شخص پزشکیان.

الزاهد همچنین از تهدیدها و خطرات پیش روی رئیس جمهور جدید کشورمان، عدم تایید صلاحیت نهادهای امنیتی افراد پیشنهادی به دولت و البته عدم تغییر لیست توسط نمایندگان و مجلس صحبت کرد.

وی در گفت وگو با خبرگزاری الخبر آنلاین با فایز زاهد، یکی از اعضای کمیته راهبری دولت چهاردهم، گفت:

****

* استاد زاهد! از آنجایی که عضو شورای راهبری بودید، لطفاً ارزیابی خود را از ابتکار تشکیل این شورا و نقاط قوت و ضعف آن بیان کنید؟

من معتقدم این یکی از اقدامات اولیه آقای رئیس جمهور بدون توجه به اعضای این مجلس بود. تیمی از دوستان نزدیک رئیس جمهور اعم از شخصی و سیاسی که در تبلیغات انتخاباتی شرکت کرده بودند و همچنین نمایندگان برخی از اقلیت ها و گروه هایی که به نظر وی نقش عمده ای در مناسبات سیاسی کشور ندارند به این شورا اضافه شدند. و یک روند دموکراتیک آغاز شد.

این رویه که توسط شورای راهبری انجام می شود همان کاری است که احزاب در دنیا انجام می دهند و نامزدهای مورد نظر خود را برای مناصب مختلف به رئیس جمهور پیشنهاد می کنند.

البته چارچوب هایی هم مشخص شد تا افرادی که عضو شورا هستند، رهبرانی باشند که خودشان کاندیدای هیچ سمتی نیستند و سازوکاری هم وجود داشت که از طریق آن کمیته های تخصصی مربوط به انتخاب وزارتخانه ها تشکیل شد. آنها در 4-5 گروه کار کردند و وزارتخانه ها زیر نظر آنها قرار گرفت و رئیس کمیته انتخاب شد، سپس رئیس کمیته از افراد دعوت کرد که با عناصر متخصص در آن حوزه ها مشورت کنند بهترین دعوت نامه ها فرستاده شده یا بهترین تصمیم ها گرفته شده یا بهترین افراد معرفی شده اند، اما معنای مهم تری دارد و آن این است که عملی است.

اثرات رانت خواری و سوء استفاده کنندگان در جلسات کمیته های شورای راهبری

مردم می توانستند در شاخص هایی که در کمیته های زیر نظر شورای راهبری مشخص شده بود، رزومه داشته باشند و از طرفی می شد این فرصت را در اختیار افرادی قرار داد که هرگز دیده نمی شدند، اما نه به معنای توهین آمیز. افراد، مستاجران یا افرادی که در هر صف یک سبد دارند، نتوانستند خود را به جلسات کمیته برسانند.

مشکلات همیشه وجود داشت، اما مهمتر از همه این بود که رئیس جمهور این فرصت را به رفقا و دوستان خود داد تا نظرات پیشنهادی خود را در کمیته ها مطرح کنند و به شورای راهبری ارائه کنند و شورا در یک فضای کاملا دموکراتیک به ریاست دکتر دکتر ظریف و سایر اعضایی که شبانه روز کار می کردند.

پزشکیان از جاهای دیگر لیست دریافت کردند

از این رو آنها سنگ تمام گذاشتند و سعی کردند نظرات مثبت و منفی خود را در مورد نامزدها به صورت کاملا شفاف و منصفانه بیان کنند که پس از آن رای مخفی انجام شد و اسامی 3 تا 5 نفر به ظریف و سپس ظریف داده شد. . پزشکیان البته اینطور نیست که رئیس جمهور به دلیل اینکه از جاهای دیگر لیست دریافت می کرد، خود را به وفاداری به این لیست متعهد کرده باشد، اما یک اتفاق افتاد و آن اینکه ما چشم و گوش رئیس جمهور شدیم تا کاملش کن. تحلیل و شناسایی نیروهای متخصص بیشتر در کشور.

ثانیاً در این کشور بانک اطلاعات ارزشمندی در مورد افراد اعم از زن و مرد وجود دارد، اما این بدان معنا نیست که از این افراد در نشریات استفاده شود، بلکه معنای دیگری دارد که ما بانک اطلاعاتی خوبی از افراد مجرب داریم. او از سر گرفته می شود و ما یک تاریخ داریم که می توان آن را به رئیس جمهور و مرحله بعدی را به عارف و سپس به هیات وزیران ارجاع داد و می توانیم از آنها بهره مند شویم. بنابراین شورای راهبری یک تجربه منحصر به فرد بود، اما این بدان معنا نیست که کامل بود.

با افرادی روبرو هستیم که در مقر گلیلی بودند و بعد از پیروزی پزشکیان سبدهایی را در ردیف اول قرار دادند.

* مثلاً چه معایبی دارد؟

به نظر من بزرگ ترین مشکل این است که چون ساختار حزبی نداریم با افراد رنگارنگ و خوش خلق سر و کار داریم به طوری که در مرحله اول انتخابات ریاست جمهوری حزب در ستاد قالیباف بود اما در مرحله دوم. در مرحله با استفاده از قدرت به مقر جلیلی ضربه زدند و فردای پیروزی آقای مدزیکیان سبد خود را در کلاس اول گذاشت.

هیچ تلاشی برای برخورد با فرصت طلبان و استفاده از برخی رانت های قومی، سیاسی و مالی صورت نگرفت و معتقدم با مردم این منطقه صادق نبودند، اما می گویم که ما با پدیده هایی مواجه شدیم که ظریف و حتی در سطوحی بالاتر از آقای آقا بود. درآمد و درمان پزشکیان.

در واقع تلاش بر این بود که تخطی سیستماتیک صورت نگیرد و حقوقی تضییع نشود، اما به هر سیستمی می توان به طور قطع گفت که وظایف و وظایف خود را درست، کامل و بدون نقص انجام داده است.

*یعنی گاهی اوقات به ظریف فشار می آوردند که نام افراد را در لیست پیشنهادی شورای راهبری قرار دهد؟

این هم می تواند باشد. ما به ندرت چنین چیزی را در هیئت رئیسه شاهد بودیم، اما می شد در کمیته ها تلاش کرد، اما مسئولان کلیدی کمیته های مختلف و روسای کمیته ها سعی کردند محترمانه عمل کنند.

قبل از دوره احمدی نژاد از مردم خواسته می شد که وزیر شوند اما…

* فشارهایی که گفتید می آمد و حتی خود پزشکیان هم وارد می شدند، از چه افراد و گروه هایی؟

این یک پدیده منحصر به فرد نیست، وقتی شما در انتخابات پیروز می شوید و می خواهید دولت تشکیل دهید، آنها همیشه تشنه خدمت هستند (می خندد). بنابراین ربطی به این دولت ندارد. از زمان احمدی نژاد سنت هایی وجود داشت که در دولت های گذشته وجود نداشت، مثلاً به سراغ مردم می رفتند و می خواستند بیایند.

از آنجایی که از زمان احمدی نژاد به بعد شاهد نوعی انحطاط اخلاقی، سیاسی و اداری بوده ایم، روش هایی رواج پیدا کرده است که ممکن است با باورهای اخلاقی ما سازگاری نداشته باشد. مثلاً افرادی بودند که شایسته خدمت بودند، اما هرگز خود را در معرض این انتخاب قرار ندادند، بلکه افرادی بودند که از این فرصت ها استفاده کردند تا دیده شوند.

شورای راهبری به افراد بالای 60 سال با سابقه وزارت امتیاز نداد

* شورای راهبری شاخص هایی مانند بهره برداری از توانمندی های زنان، جوانان و اقلیت های قومی و زبانی را در نظر گرفت. با نگاهی به انتصابات در دولت، ارزیابی شما از فاصله شاخص ها با اتفاقات چیست؟

ما یک نکته را مد نظر داشتیم و آن این بود که آقای رئیس جمهور در تبلیغات انتخاباتی خود نسبت به توانمندی زنان ایرانی نسبت به برادران و خواهران اهل سنت تعهداتی داده بود که البته در شورای راهبری برای اعطای امتیازات ویژه به آنها بحث شد. .

این موضوع حتی در مورد سن افراد هم مطرح شد، یعنی اگر فردی بالای 60 سال بود اصلا امتیاز نمی گرفت یا اگر قبلا وزیر بود امتیاز نمی گرفت، یعنی ما می دادیم. این امکان وجود دارد که یک زن جوان، باتجربه و کارآمد در سبد مدیریتی کشور باشد و فرصت رشد داشته باشد.

حقیقت این است که همه انتصابات باید بر اساس شایستگی باشد. من تماس های زیادی از سوی روشنفکران، سیاستمداران و روزنامه نگاران دریافت کرده ام که می گویند صرف جایگاه های جداگانه به زنان و برادران و خواهران اهل سنت تبعیض علیه داشتن برابری در جامعه است. در کشورهای توسعه‌یافته، مردان بیشتر از زنان در موقعیت‌های شغلی قرار می‌گیرند.

اما در کشور خودمان می خواستیم این فرصت را به زنان ایرانی بدهیم که شایسته دیده شدن و تصدی پست های مهم هستند. زنان ایرانی به دلیل ماهیت زنانه، جزئیات محور و توجه به جزئیات هر اقدام، کمتر مرتکب سوء استفاده می شوند و گزارش های کمتری از اختلاس وجود دارد. زنان ایرانی در طول تاریخ همواره مورد بی مهری و بی مهری قرار گرفته اند و مهم ترین کاری که انقلاب اسلامی در سال 57 انجام داد ورود زنان به عرصه سیاست بود و ما این را مدیون امام (ره) هستیم.

افراد ایده آل ممکن است در مذاکرات پارلمانی کنار گذاشته شوند

در حوزه برادران و خواهران اهل سنت به نظر می رسد که ما یک بدهی اخلاقی، سیاسی و تاریخی نسبت به آنها داشتیم، بنابراین ما در شورای راهبری سعی کردیم با امتیازات محدودی که در نظر گرفته شد تا حدودی این امکان را جبران کنیم، اما به یاد داشته باشید وقتی این لیست ها به رئیس جمهور ارائه می شود و رئیس جمهور بعد از سبک و سنگین نام فردی را می گیرد همیشه این خطر و تهدید وجود دارد که نهادهای نظارتی و امنیتی با صلاحیت آن فرد موافقت نکنند و آن زمانی که رئیس جمهور مجبور به مذاکره در مقیاس بزرگتر می شود.

به عنوان مثال، اگر رئیس جمهور با مجلس نمایندگان سازش کند، ممکن است مجبور شود برخی از پیشنهادات مجلس را با افرادی جایگزین کند که از نظر او ایده آل تر هستند یا ممکن است مجبور شود در برخی از انتخاب های خود در برخورد با نهادهای امنیتی تجدید نظر کند. .

ما با ساختار واحد و همگنی مواجه نیستیم و این بدان معنا نیست که خودمان را گول بزنیم و بگوییم هر تصمیمی که در شورای راهبری گرفتیم قطعی و غیرقابل تغییر است، بلکه می دانیم که این نهاد شورای راهبری یک تجربه جدید و مشورتی بود. . رئیس جمهور حق دارد به هیچ یک از پیشنهاداتی که ارائه کردیم عمل نکند زیرا رئیس جمهور این مشروعیت را به گروه داده است و طبیعی است که ادامه همکاری یا پیشنهادات وی یا پذیرش آن پیشنهادها منوط به پذیرش آن است. خود رئیس جمهور

بی معنی است که فعال ترین عضو ستاد گالیله را در دولت قرار دهیم یا …

*الان که کار شورای راهبری تمام شده است، افرادی مثل آقای محمد فضیلی از فشار بر دولت می گویند چقدر فشار بر دولت خطرناک است؟ آیا مانع از تشکیل حکومت وحدت ملی می شود؟

در اینجا دو نکته وجود دارد. اولین نکته این است که وقتی رئیس جمهور پیروز می شود، طبیعتاً و منطقاً به این معناست که دولتی وجود دارد که باید در آن دولت بنشیند، حتی اگر شخص از نظر سیاسی در اردوگاه او نباشد و با چارچوب دیدگاه آن دولت موافق باشد. همه، وقتی رئیس جمهور می شوید و فعال ترین عضو کارکنان گالیله را در کابینه می گذارید، از نظر سیاسی حرفه ای نیست، اما می توانید افرادی را از جریان اصلی پیدا کنید.

به عنوان مثال ممکن است افرادی در ستاد انتخاباتی قالیباف باشند که نزدیک ترین رابطه را با رئیس جمهور در اداره کشور داشته باشند و مورد استثمار قرار گیرند.

خاتمی گفت: ای کاش از نظرات ناتیک نوری استفاده می کردم.

در سال 1355 یک روز از آقای خاتمی پرسیدم چه کاری می توانستید انجام دهید اما نکردید؟ حاج آقا فکر کرد و گفت: ای کاش از نظرات و پیشنهادات ناتک نوری و افرادی که در هیأت وزیران ارائه کرد، با توجه به رأی ایشان استفاده می کردم، این نظر بسیار قابل تامل و احترام است.

نکته دوم اینکه ما که در ستاد انتخاباتی آقای رئیس جمهور بودیم به این معنا نیست که اگر رئیس جمهور و دولت مطابق برنامه ها و شعارها و منافع ملی و سیاسی کشور عمل نکنند چشم خود را می بندیم. کشور. ما منتقد، مصلح و فاعل می مانیم، بنابراین به نظر من اگر امثال آقای الفضلی چیزی می گویند باید شنیده شود و گوش پزشکیان در برابر چنین انتقاداتی آسیب پذیر هستند.

27211

تبلیغات بنری

khabaronline به نقل از رابو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *