ایمان گدرزی; در پایان این فصل لیگ برتر پرتغال، علی علیپور، مهاجم 28 ساله ایرانی ژیل ویسنته پس از دو فصل بسیار ناموفق از این تیم پرتغالی جدا شد. از همان روزهای اول جدایی او از این تیم، گمانه زنی هایی درباره بازگشت او به پرسپولیس مطرح شد و رفته رفته این موضوع به واقعیت تبدیل شد. پس از جدایی این مهاجم، باشگاه پرسپولیس مذاکرات کوتاهی با وی انجام داد اما به دلیل صلاحیت وی برای خدمت سربازی، مذاکرات با وی متوقف شد. پس از حل مشکل سربازی این بازیکن، سرخ ها به طور رسمی مذاکرات خود را با مهاجم سابق خود از سر گرفتند. سرانجام پس از توافق طرفین، علی علیپور پس از 4 سال به پرسپولیس بازگشت تا در لیگ بیست و چهارم لباس این تیم را بر تن کند. علاوه بر علیپور، امین حضبوی نیز یکی از بازگشت کنندگان به لیگ امسال خواهد بود. مدافع جوان فصل گذشته باشگاه السد قطر که در میان هیاهوهای فراوان برای انتخاب پیراهن تیم ملی ایران از تیم ملی قطر جدا شد، پس از توافق با باشگاه فولاد مبارکه سپاهان با عقد قراردادی 3 فصلی به سپاهان پیوست. . یک تیم.
اما با نگاهی به پنج فصل گذشته متوجه میشویم که از آن دسته از رزمندگان پشیمان که پس از حضور در کشورهای مختلف به لیگ برتر بازگشتهاند کم نداشتهایم که در این گزارش به آن خواهیم پرداخت.
امید برجسته 2019 از شارلوا بلژیک به استقلال
ستاره جوان استقلال که از 19 سالگی چهره بوده است، در حدود 21 سالگی راهی لیگ بلژیک شد اما پس از مدت کوتاهی روی نیمکت، ترجیح داد بدون مبارزه برای حضور در لیگ برتر به استقلال برگردد. ترکیب اولیه بحث در مورد میزان تایید او در برنامه زنده مطرح شد. دوران حضور مجدد او در استقلال هم کوتاه بود و این سپاهان بود که برای درخشش در اصفهان آخرین حرفش را زد.
محمد نادری در سال 2019 از کورتریک بلژیک به پرسپولیس
محمد نادری در 21 سالگی با تاثیرگذاری برای تراکتورسازی راهی لیگ بلژیک شد اما در فوتبال ما چندان شناخته شده نبود. با مشکلاتی که پرسپولیس در خط دفاع با آن مواجه بود، امکان حضور او فراهم شد. او مدت کوتاهی برای پرسپولیس بازی کرد و عملکرد خوبی داشت، اما وقتی قرمزها برای فصل بعد پولی برای تایید او نپذیرفتند، راهی استقلال شد. او یک فصل در استقلال بازی کرد و گل های مهمی به ثمر رساند، اما بار دیگر به جمع الفیلق بازگشت و این بار در یک تیم ضعیف ترکیه ای. او با این تیم راهی لیگ پایین ترکیه شد. مسیری عجیب برای بازیکنی که به دنبال پیشرفت بود و حالا تمرین تراکتور را به پایان رسانده است. به امید خدا اگر النداری در این فصل در تراکتور تاثیرگذار باشد، وسوسه لژیونر شدن را نگیرد.
وحید امیری در سال 2019 از ترابزون اسپور ترکیه به پرسپولیس
امیری در جام جهانی درخشید، تیمش با پیکه فراموش نشدنی بود و با حسینی راهی لیگ ترکیه شد. او در آنجا یکی دو گل حساس به ثمر رساند اما زیاد بازی نکرد و در نهایت پس از یک فصل به پرسپولیس بازگشت. تنها تفاوت در این بازگشت این بود که قرارداد او گران نبود.
علیرضا حقیقی در سال 2019 از ساندسوال سوئد به بخش نساجی
حاجی سال ها در لژیون سرباز بود. با این تفاوت که نه در روسیه، نه پرتغال و نه در لیگ سوئد درخشید تا بالاخره قبول کرد بهترین راه برای ادامه فوتبال در لیگ خودمان است. حقیقی در بازگشت به لیگ هم با فراز و نشیب هایی مواجه شد اما نکته اینجاست که در لیگ ما تیم ها آنقدر خوب نیستند که برای یکی دو اشتباه نیمکت نشین شود. خلاصه برای برخی بازیکنان لیگ خوبی داریم.
فرشاد احمدزاده 2019 از اشلسویگ وروتسواو لهستان به پرسپولیس
احمدزاده در لیگ ما و در لیگ قهرمانان آسیا برای پرسپولیس برانکو درخشید اما با بسته شدن پنجره نقل و انتقالات این تیم به دلیل حواشی انتقال طارمی از ترکیه به پرسپولیس، احمدزاده به تنهایی از جمع سرخ پوشان جدا شد. اتفاقی که هواداران را راضی نکرد. او یک سال در آنجا بازی کرد و خیلی زودتر از حد انتظار به لیگ بازگشت. او ابتدا به پرسپولیس رفت و چند کارت قرمز گرفت که بعداً منجر به حذف او از لیست تیم شد و در فولاد و سپاهان با ثبات بهتری بازی کرد.
شهریار مگانلو در سال 2019 از سانتا کلارای پرتغال به پرسپولیس
پرسپولیس در اوج کرونا قرار بود در لیگ قهرمانان که به صورت متمرکز برگزار شد شرکت کند. این تیم راهی مقانلویی شد که پس از درخشش در پکان راهی لیگ پرتغال شده بود و تنها یک گل زده بود. مقانلو پس از کش و قوس های فراوان به پرسپولیس آمد و خوب از خود نشان داد اما این سپاهان بود که حاضر نشد تایید سنگین او را برای انتقال دائمی فشار دهد و نشان زرد را نیز به همراه داشت.
ردا شیخاری 2019 از روبین کازان روسیه به تراکتورسازی
ردا شخاری قرار بود یکی از بهترین استعدادهای فوتبال جهان باشد اما پس از شکست در انتقالش به لیگ بازگشت. او چند سالی معمولی به نظر می رسید تا اینکه با گل گهر درخشید و حالا برای سپاهان بازی می کند.
مهدی مهدیخانی در سال 2020 از وراژدین کرواسی به پرسپولیس
با محرومیت های زیاد عیسی و شرایط خاصی که پرسپولیس در آن سال داشت، صحبت هایی درباره حضور مهدیخانی بازیکن یحیی در «بدیدا» مطرح شد. او که در لیگ کرواسی نیمکت نشین بود سرانجام به پرسپولیس رسید اما نتوانست بدرخشد. او بعد از پرسپولیس در «هوادار» کیفیت پایینی ارائه کرد تا این سوال را مطرح کند که چگونه در لژیون سرباز شد؟
روز 2021 از ام صلال قطر تا استقلال
رزبی جاشمی قرار بود مدرن ترین مدافع میانی فوتبال ایران باشد، اما انتظارات کی روش از او هرگز محقق نشد. چون هر چه در هافبک دفاعی بازی می کرد بیشتر می درخشید و هر چه در قلب دفاع بازی می کرد به یک بازیکن معمولی تبدیل می شد. روزبه هم مدت ها به خصوص بعد از جام جهانی می خواست بازیکن الفیلق شود اما در نهایت راهی لیگ قطر شد و پس از مدت کوتاهی به استقلال بازگشت.
جعفر السلمانی در سال 2021 از پورتیموننسه پرتغال تا استقلال
جعفر سلمانی یکی از آن نقل و انتقالات عجیب فوتبالی است که به پرتغال داریم. او بدون درخشش زیادی به لیگ پرتغال رفت و در همان روزهایی که ذخیره بود به تیم ملی دعوت شد تا نشان دهد لژیونر بودن چقدر اهمیت دارد. بعد از استقلال.
رضا اسدی در سال 2021 از سنت پولتن اتریش به پرسپولیس
رضا اسدی با پیراهن سایپا می درخشد. او به لیگ اتریش رفت. او در آنجا مصدوم شد و وقتی نورالله از پرسپولیس رفت با هیاهوی زیادی به پرسپولیس آمد اما نتوانست رضایت کادرفنی و هواداران را جلب کند.
آریا برزیگر 2022 از ویتبسک بلاروس تا مسجد نفت سلیمان
او به عنوان یک پدیده ظاهر شد، او به پرسپولیس رفت و بدون انجام یک بازی به عضویت لژیون درآمد، البته در کشوری فوتبال پایین تر از فوتبال ما نیست، قطعا بالاتر نیست، سپس به نفت سلیمان رفت. مسجدی از بلاروس و یک گل زد و حالا در استقلال بازی می کند.
مهدی قائدی در سال 2022 از شباب الاهلی امارات به استقلال
ستاره تکنیکی آبی ها که همه فکر می کردند به لیگ معتبری می رود، لیگ امارات را ترک کرد اما موفقیت چندانی در بازگشت به استقلال با تعداد تایید عجیبی نداشت؛ چهره ای که هنوز از او به عنوان شگفتی دوران آگورلو یاد می شود. او یک فصل در استقلال ماند و دوباره لژیونر شد.
محمد محبی در سال 2022 از سانتا کلارا، پرتغال تا استقلال
زمانی که سپاهان به دنبال ماگانلو بود، محبی را به عنوان بخشی از قراردادش به سانتاکلارا داد و محبی فصل ناموفقی را در آنجا سپری کرد، اما حداقل همچنان برای سانتاکلارا سودآور بود زیرا استقلال برای انتقال قرضی او پول خوبی به تیم پرتغالی پرداخت کرد. وقتی از تصویب سال آزاد شد، دیگر برنگشت و دوباره به عضویت لژیون درآمد.
پیام نیازمندان سال 2022 پورتیموننسه پرتغال به سپاهان
از سپاهان راهی لیگ پرتغال شد و در دیداری عجیب 7 گل به ثمر رساند که 3 گل آن را طارمی مهاجم پورتو به ثمر رساند. او به سپاهان بازگشت و آنقدر خوب کار کرد که تیم اصفهانی مبلغ هنگفتی را بابت تایید او به پورتیموننسه پرداخت کرد که هنوز بحث آن ادامه دارد. درآمد دیگر پرتغالی ها از طریق بازیکن ایرانی شان است.
علیرضا بیرانوند در سال 2022 از بوآویستا پرتغال به پرسپولیس
علی بیرو بعد از جام جهانی در پرسپولیس ماند و به فینال آسیا رفت. سپس به آنتورپ پیوست. او در آنجا عملکرد ضعیفی داشت و مجبور شد از بلژیک به پرتغال برود تا بعد از نیمکت نشینی در یک کشور دیگر در سال قبل از جام جهانی برای بازی در تیم ملی به پرسپولیس بیاید. او همچنان معتقد است که پیشنهادهای خوبی از لیگ عربستان دارد، اما بهترین کار برایش این است که در لیگ ما بماند و رده ها را داغ نگه دارد.
مرتضی پورعلی غنجی در سال 2022 از شنژن چین به پرسپولیس
بورعلیجانجی برخلاف دژایی و شجاعی همچنان میتوانست در لژیونر باقی بماند، اما بازی در خارج از کشور برای او با مصدومیتهای زیادی برابری میکرد تا بتواند در سالی که میخواست در جام جهانی دیده شود، به پرسپولیس بیاید. شاید تیم چین مقابل تیم ما حرفی برای گفتن نداشته باشد اما لیگ آنها قطعا در سطح بالاتری قرار دارد و بورالیجانجی گواه آن است.
کافه رضایی، 2022، از Oudhurle Leuven، بلژیک تا Jarrar
کاوه رضایی در 30 سالگی به فوتبال ما بازگشت، سنی که هنوز هم می توانست به عضویت لژیونرهایی چون کریم انصاری فرد، حاج صفی و… برود. شاید اگر کافه در لیگ بلژیک بازی نمی کرد این همه بازی ملی انجام نمی داد چون در کل مربیان تیم ملی به خصوص کی روش روی بازیکنان لژیونر حساب دیگری باز می کردند.
علی قربانی در سال 2022 از آذربایجان به فولاد
علی قربانی حتی در تیم ملی آذربایجان هم بازی کرد که نشان می دهد فوتبال چقدر از ما عقب است و در کل نمی توان لژیونر بودن در چنین لیگی را جدی گرفت.
فرشید اسماعیلی در سال 2022 از العربی قطر به فولاد
فرشید اسماعیلی را با دربی می شناسیم چه گل زده باشد چه ضربه پنالتی، او یکی دیگر از بازیکنان الفیلق است که نتوانست در لیگ قطر ادامه دهد و به لیگ ما بازگشت.
مهرداد محمدی در سال 2023 از السیلیه قطر به استقلال
مهرداد محمدی در لیگ پرتغال درخشید اما مصدوم شد. پس از آن در لیگ قطر چندان موفق نبود تا امسال با حضورش در استقلال همه را شگفت زده کرد. چون تخت جمشید باستانی و احساساتی بود.
یونس دلفی در سال 2022 از گوریکا کروات به فولاد
یونس دلفی رکوردهای جالبی دارد، یکی از جوان ترین بازیکنان لیگ ما و یکی از جوان ترین اعضای لژیون ما است. اما متأسفانه با وجود اینکه به درخشش او تکیه کردیم، او به لیگ ما بازگشت و فعلاً موتورش کار نمی کند و می توان تاثیر چند سال لژیونر بودن را دید.
شهاب زاهدی در سال 2023 از آکادمی پوشکاش مجارستان به پرسپولیس
شهاب زاهدی از آن سربازانی بود که مدام بدشانسی می آورد. یک دوره به دلیل اتهام دوپینگ و سپس اتفاقی که در لیگ کره جنوبی برایش افتاد و در نهایت لیگ اوکراین به دلیل جنگ تعطیل شد تا او پس از یک سال بازی قرضی در مجارستان به پرسپولیس آمد. لیگ. شاید اگر لیگ اوکراین ایجاد می شد باز هم او را لژیونر می دانستند.
شجاع خلیل زاده در سال 2023 از الاهلی قطر به جرار
تیم الشجاع و حسین کنعانی ضعیف ترین خط دفاعی لیگ قطر را داشتند تا هر دو به لیگ ما برگردند. پرسپولیس از شجاع نخواست به تراکتور برود. شوگا دیر به عضویت لژیون درآمده و در خارج از لیگ ما چندان درخشیده نیست.
محمدحسین کنعانی زادکان در سال 2023 از الاهلی قطر به پرسپولیس
حسین کنعانی دو بار تجربه بازگشت به لیگ ما را دارد. او در جوانی مدتی لیگ پرتغال را امتحان کرد و سپس به میفان رفت. او این بار در اوج بلوغ و زمانی که در لیگ قطر مورد نظر نبود به پرسپولیس آمد.
خیلی از بازیکنان دیگر می توانستند به این لیست اضافه شوند که ما آنها را کنار گذاشته ایم. به هر حال مشخص است که انتخاب های نادرست، عدم تخصص، عدم حوصله، عدم تسلط بر زبان های خارجی، توصیه های نادرست و حتی رفتار اشتباه سرمربیان تیم ملی به خصوص کی روش که هر بازیکنی که به محض حضور در یک لیگ خارجی حتی اگر لیگ ضعیفی بود به تیم ملی راه پیدا کند که باعث شد خیلی از بازیکنان بدون کسب تجربه و افزایش توانایی ها و حتی گاهی لژیونر شوند و دست خالی به فوتبال ما برگردند. با کاهش قابل توجهی، به طوری که زمان و هزینه زیادی صرف تایید انتخاب های اشتباه آنها شد.
257251
khabaronline به نقل از رابو