
ارزهای دیجیتال در سالهای اخیر در کشور ما با مشکلات زیادی از خرید و فروش گرفته تا مشکلات تحریمها برای محدود کردن استفاده از مبادلات ارزی و همچنین چالشهای استخراج قانونی و غیرقانونی مواجه بودهاند. اما شاید نوع جدیدتر حاشیه ها را بتوان در کلاهبرداری های ناشی از “کدهای غیرقانونی” به حساب آورد. چیزی مانند چاپ پول شخصی، فروش آن به تعداد زیادی از خریداران و در نهایت گذاشتن این پول در جیب آنها.
«توکن» ارز دیجیتال به راحتی قابل بلعیدن است!
به زبان ساده، توکن یک ارز دیجیتال است که بر اساس شبکه بلاک چین ایجاد می شود. ما وارد جزئیات نمیشویم، اما باید گفت: برخلاف توکنها، شبکههای بلاک چین زیاد نیستند. به گفته Digitalcurrency، ۷۰ درصد از ارزهای دیجیتالی که در حال حاضر تحت نامهای مختلف در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارند، در واقع توکنهایی هستند که از سایر شبکههای بلاک چین (مانند اتریوم، بایننس چین، IAS و تزوس) استفاده میکنند. نکته دیگر این است که ایجاد توکن در مقایسه با ساخت شبکه بلاک چین مشکل بزرگی برای فناوران نیست. توکن ها ممکن است بر اساس یک دارایی واقعی باشند، به عنوان مثال، ممکن است یک تابلوی نقاشی گران قیمت بر اساس آن باشد و با توزیع چندین ژتون، خریداران به طور مشترک قطعات کوچکی از آن نقاشی را خریداری کنند، اما گاهی اوقات ممکن است دارایی خاصی باشد که نه بنابراین، اینجا جایی است که بخشی از داستان کلاهبرداری اتفاق می افتد، و کلاهبرداران سعی می کنند توکن های بی ارزش (با انواع کلاهبرداری ها) را با پول واقعی مبادله کنند.
دستورات مهم رئیس قوه قضائیه در خصوص دعاوی متعدد مربوط به ارزهای دیجیتال
به موازات توسعه فضای ارزهای دیجیتال، افراد زیادی در کشورمان نیز مورد هدف کلاهبرداران قرار گرفته اند، به طوری که پرونده های زیادی در این زمینه تشکیل شده است و همین موضوع منجر به هشدار و دستور ویژه رئیس جمهور شده است. قوه قضاییه دیروز به گزارش میزان، وی با اشاره به بازدید اخیر خود از مجتمع قضایی تخصصی رسیدگی به جرایم اقتصادی تهران و مواجهه با چندین پرونده مرتبط با ارزهای رمزنگاری شده، گفت:
مقامات ذیربط باید توجه داشته باشند که مقوله ارزهای دیجیتال یک مقوله خطرناک است که می تواند توسط عناصر فاسد و متقلب مورد سوء استفاده قرار گیرد و احتمالاً به نحو مطلوب و مفیدی مورد استفاده قرار گیرد. اما در این مقوله با خلأ قانونی و کمبود اطلاعات و آگاهی مواجه هستیم، لذا از معاون اول قوه قضائیه تقاضا دارم جلساتی را با دستگاه های ذیربط از جمله بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و همچنین وزارتخانه برگزار کند. اقتصاد با همکاری قائم مقام قوه قضائیه {در حوزه های مربوط به وظایف دستگاه قضایی باید اقدامات و اقدامات مربوط به موضوع ارزهای رمزنگاری شده را انجام دهند تا از آسیب مردم و احتمالاً تأثیر منفی بر مسائل پولی در کشور جلوگیری شود. کشور به دلیل دسته بندی ارزهای رمزنگاری شده … فیلدها نیز بودند
3 مورد مهم مربوط به ارزهای دیجیتال
از جمله موارد تقلب در ارزهای دیجیتال می توان به سه مورد اشاره کرد: King Money، Cryptoland و Drake. شرایطی که در غیاب قانون خاصی در مورد استفاده از ارزهای رمزپایه به وجود آمد.
1- صرافی کریپتولند با بیش از 51 هزار شاکی خصوصی: به گزارش خبرگزاری یستا، در این راستا مدیرعامل صرافی ارزهای دیجیتال کریپتولند و مدیر و اپراتور برخی از کانال های تلگرامی و سایر بسترهای حوزه فضای مجازی با بهره برداری محدود. دانش افرادی که به آنها پناه برده اند، بازیکنان رمزارز توکن BRG را بدون پشتیبانی گسترده ایجاد کردند و آن را به عموم فروختند. در حالی که این توکن هیچ مجوزی از بانک مرکزی نداشت. در نهایت پرونده مبادله کریپتولند که شامل بیش از 51000 شاکی خصوصی بود طی چند سال رسیدگی شد و متهمان اصلی به 15 و 8 سال زندان و همچنین جریمه نقدی و جریمه نقدی در فرم به شاکیان پرداخت شدند. به ارز و ریال.
2- «کینگ مانی» با پنج هزار شاکی و کلاهبرداری بیش از 107 میلیون یورو: در پرونده ای دیگر، پرونده موسوم به کینگ مانی با حدود پنج هزار شاکی قابل رسیدگی ویژه قضایی است. در این پرونده که شامل هشت متهم اصلی می شود، کیفرخواست به اتهام «اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور» صادر شد. بر اساس اظهارات نماینده مدعی العموم، متهمان به مشارکت در شبکه کلاهبرداری اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق ایجاد ارز دیجیتال جعلی به نام کینگ مانی و توزیع ارز جعلی در بین مردم (پرونده مورد اختلاف) و ایجاد بی اعتباری متهم هستند. کارتی به نام Boost Card و اخذ حداقل 200 یورو برای دریافت این کارت جعلی برای خرید از فروشگاه های ادعایی که حضور خارجی برای عرضه کالا ندارند با ارائه کارت بوست.
3- ارز رمزنگاری شده «دریک» و کلاهبرداری 150 میلیارد تومانی: در مثال سوم، دو سال پیش، گروهی از کلاهبرداران با شرکت «آفرین ستاره بهارستان» که توکن دریک را به نام شرکت ساختگی Companypoll مدیریت میکند، ایجاد کردند. و از فروش یک ارز دیجیتال به نام «دریک» (جمهوری دموکراتیک کنگو) به مبلغ 150 میلیارد تومان کلاهبرداری کرد و توسط پلیس امنیت اقتصادی ناگا دستگیر شد. این پرونده شامل 36 شاکی و دو متهم است که اتهام اول اخلال در نظام اقتصادی کشور بدون قصد مقابله با کلاهبرداری است و اتهام دوم نماینده این حوزه است.
jahannews به نقل از یستا