به گزارش خبرگزاری اخبار آنلاینپایگاه اطلاع رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛ صادق قطب زاده از نزدیکان امام در پاریس بود و دوازدهم بهمن در هواپیمای انقلاب همراه امام بود. پس از پیروزی انقلاب به عضویت شورای انقلاب درآمد و در دولت موقت مسئولیت صدا و سیما و سپس وزیر امور خارجه را بر عهده داشت. قطب زاده در فروردین 1361 به اتهام برنامه ریزی برای کودتا و اقدام به قتل امام خمینی (رضوان الله علیه) دستگیر شد. او متهم بود که قصد داشت با ریختن مواد منفجره در چاهی نزدیک منزل امام، امام را ترور کند.
یک سال پیش اتهاماتی در زمان ریاست وی بر صدا و سیما مطرح شد که یکی از آنها مربوط به سکونت وی در خانه منابع و دیگری به تجارت عتیقه جات و کالاهای گران قیمت بود. قطب زاده در این خصوص به اسدالله لاجوردی، مدعی العموم دادگاه انقلاب وقت دفاع کرد و از خود دفاع کرد. در سند شماره 4 مورخ 13 خرداد 1362 و با توجه به مدارک موجود در اختیار دادستانی انقلاب، ویولن های مذکور به خزانه مسترد نشده است. متن زیر دفاعیات مورخ 27 شهریور 1360 قطب زاده در آرشیو «مرکز اسناد انقلاب اسلامی» است.
سند شماره 1
به نام تعالی
در تاریخ 5/1360/18
برادر آقای لاجوردی دادستان دادگاههای انقلاب تهران
در یک گزارش صوتی آمده است که در بحث هایی که چند روز پیش در بیت امام امت در خصوص اینجانب صورت گرفت، جناب عالی به دو نکته اشاره کردند که در اینجا توضیحات لازم می آید:
1. با توجه به محل سکونت اینجانب معاون مبارزه با مواد مخدر دادستان انقلاب جناب آقای صدیقی قهاره در تاریخ 6/6/60 اینجانب را گرفت و در تاریخ 13/6/5 برای ایشان پاسخ نامه ارسال شد. با مدارک لازم و کافی و مشخص شد که محل سکونت فعلی من متعلق به آقای قاسم است، شاید اموال ایشان مصادره نشده باشد و اکنون یک نسخه از همان مدارکی را که ارسال شده است برای شما ارسال می کنم. به امام جماعت مسجد جامع. ملت و آقای قدوسی. متأسفانه پاسخ من را وارد دادسرا نکردند، لذا لازم است از وضعیت موجود آگاهی کامل داشته باشید تا گزارش دیگری غیر از صحت موضوع به دست شما نرسد.
2. اما در مورد دو دستگاه تلویزیون فیلون بعد از گذشت بیش از یک سال و نیم از فعالیتم در آن سازمان ادعای اقلام ارزشمندی در اختیار اینجانب را داشتند که لازم است توضیحاتی را بیان کنم.
ج: در مورد قیمت این چیزها: در مدتی که من در تلویزیون کار می کردم مواردی وجود داشت که برای اقلام به اصطلاح عتیقه قیمت های گزافی از جمله بسیاری از ظروف و به اصطلاح سفال های عتیقه پرداخت می شد که با توجه به هزینه های چند میلیون تومانی پرداخت می شد. به کارشناسان قبلاً با تزیینات تزئین شده و چند ماه در زیر خاک مدفون شده و سپس به عنوان آثار باستانی از زیر خاک بیرون آورده شده و جنس آن حداکثر دو هزار تومان تخمین زده شده است. دو میلیون تومان تلویزیون فروختند و شاید هم عده ای از این پاساژ منتفع شدند. خوشبختانه تعدادی از فروشندگان این اجناس تقلبی در ایران بودند و پول آنها پرداخت نشده بود، مسئولان تلویزیون در زمان تصدی اینجانب وارد عمل شدند و با حقایق و مدارک غیرقابل انکاری که ارائه شده بود، خسارات و مدارک لازم را به آنها اعطا کردند. موضوعی که حکایت از پس انداز میلیون ها تومانی از خزانه دولت دارد، انشاءالله در تلویزیون موجود است.
یک قسمت دیگر از همین نوع خرید از آمریکا بوده و متأسفانه هزینه آن به طور کامل پرداخت شده است. در میان آنها دو ویولن و چند آلات موسیقی به اصطلاح قدیمی وارد تهران شد و بقیه کالاها زیر نظر خریدارشان در واشنگتن بود. ما سعی کردیم از طریق سفارت ایران در واشنگتن موضوع را پیگیری کنیم تا متوجه شویم که آیا این اقلام واقعا قدیمی و دارای ارزش غیرعادی هستند یا خیر و پس از آن باید در مورد اقلام تصمیم مناسب اتخاذ شود. پس از بررسی های انجام شده، به سفارت ما در واشنگتن اطلاع داده شد که کوروش پروتستان بقیه اجناس را غارت کرده و اثری از وی نیست. حقیقت این است که در این زمان و بدون اینکه بتوانیم قیمت دستگاه ولون را ارزیابی کنیم، از طریق تلویزیون به وزارت امور خارجه رفتیم و موضوعی که پیگیر آن بودیم کاملاً مسکوت ماند و دیگر بحثی در مورد آن صورت نگرفت. این تاپیک تا چند وقت پیش
ب: ویولن کجاست؟
این دو ویولن در دفتر من در تلویزیون همراه با بسیاری از اقلام و چیزهای دیگر تا زمانی که به وزارت امور خارجه رفتم و این دو ویولن در بالای کمد در راهروی بین دفتر و اتاق خواب آن طرف قرار داشتند. هنوز موجود است
بعد از دوره آقایان موسوی خاوینی ها – حداد عادل – بهزاد نبوی – احمد عزیزی و ابراهیم برنده و بعد از آنها آقایان هادی – احمد غضنفرپور و حداد عادل و سپس فرهی و مبشر اسلامی و بعد از آن. او یک هیئت منتخب دادستان کل کشور و سپس کمیته سه نفره منتخب سه دستگاه و به انتخاب آقای لاریجانی به تعداد حدود 17 نفر مسئولیت صدا و سیما را بر عهده داشتند و در همان محل با دادستان مشغول به کار بودند. دفتر، پس لازم است همه بررسی شوند، شاید کسی ماجرا را بداند.
با توجه به مطالب فوق، آنچه مرا نگران می کند این است که به صراحت اعلام می کنم که ویولن های مورد بحث اصلاً در اختیار من نیستند و اطلاعی از آنها ندارم، به خصوص که یک سال و نیم از پایان تصدی من در تلویزیون می گذرد. امکان تایید من در اصل وجود ندارد و بعد از من برخی از افراد رسمی شده اند مرتباً تغییر می کنند.
ضمناً متذکر می شوم که در مورد آلات موسیقی چیزی نمی دانم و هرگز به آنها دست نزده ام، مخصوصاً اینکه معامله با آنها را حتی اگر ارثی باشد جایز نمی دانم.
امیدوارم توضیحات فوق مورد توجه قرار گیرد و اگر راهنمایی به ذهنتان رسید از ارائه آن دریغ نکنید و برای رفع این مشکل آماده هرگونه مساعدت هستم تا ملک بیت المال باشد آسیب نبیند
با احترام
صادق قطب زاده
ترجمه: امام امت
سند شماره 2
به نام تعالی
کلیه اموال صادق قطب زاده به شرح زیر بررسی شد:
1. نقد 20080 ریال
2. یک دستگاه ریش تراش برقی
3. دو لیوان
4. یک تسبیح نقره
5. تسبیح چوبی بلند
6. یک کمربند چرمی
7. یک عدد فندک گازی
8. یک عدد خودکار فلزی زرد
9. کوپن وانت بنزین شامل 22 صفحه
10. فندک یک عدد کپسول گاز
11. چوب سیگار تک فلزی
12. یک جفت دمپایی قرمز
13. پیراهن لباس
14. روپوش از پارچه کرم
15. شلوار، جوراب و زیرپیراهن
16. کیف دستی مشکی
17. اتوماتیک معمولی 4 عدد
18. یک قسمت
19. یک جفت قیچی
20. جعبه ادکلن یک تکه
21. ناخن گیر
با مقداری شامپو، خمیر دندان، مسواک، لباس هایی مانند لباس زیر و شلوار، کمپوت، صابون و سه جعبه کلینکس.
سند شماره 3
به نام تعالی
شورای عالی قضایی
عدالت در جمهوری اسلامی ایران
دادستانی انقلاب اسلامی ارتش
از دادگاه انقلاب نظامی شماره 25549 – 6080 ویژه
به دادستان انقلاب اسلامی مرکز تاریخ 24/6/6
موضوع: صادق قطب زاده
نامبرده به اتهام اجتماع و تبانی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران در شعبه اول دادگاه انقلاب محاکمه و به اعدام محکوم و رای شماره 2451/61-61.6.6 به تایید شورای عالی قضایی رسیده است. دستور اجرای فوری حکم را صادر کنید.
رئیس دادگاه انقلاب نظامی
محمد الریشهری
دست خط در حاشیه:
در ساعت 11/5 شب 24 خرداد 61 حکم در مجتمع زندان اولین اجرا شد.
61.6.25
سند شماره 4
برگه بازجویی و گزارش مجمع
جمهوری اسلامی ایران
دادسرای مرکزی انقلاب اسلامی
تاریخ 1362.3.4
جناب معاونت اقتصادی رئیس جمهور
در تاریخ 13 خرداد 1362، پرونده صادق قطب زاده در کلاس شماره 1362. پرونده در سال 60 در خصوص دو دستگاه از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تشکیل شد که توسط متهمان دریافت شد اما پس از اتمام کار به صدا و سیما مسترد نشد و ارزش آنها 456800 دلار است و سررسید است. وضعیتی که در آن زمان بوده است و بازیابی و اخذ وجه مذکور از آن اجرا نشده است و اکنون داده شده است به دلیل اینکه وی به دلیل توطئه کودتا اعدام شده است، لطفاً هر اقدامی را که لازم می دانید برای وصول حقوق اعلام کنید. خزانه.
62.3.4
ناصری
23259
