اخبار اخبار سیاسی

مذاکره ایران و آمریکا از نگاه ولایتی /به هر تجاوز اسرائیل، قاطعانه برخورد می کنیم /اسرائیل می تواند جرقه ای به انبار باروت منطقه بزند

تبلیغات بنری


به گزارش -، علی اکبر ولایتی مشاور امور بین الملل رهبر انقلاب و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت و گو با روزنامه انگلیسی به موضوعات مهمی همچون حمله اسرائیل به ایران و تحولات منطقه پرداخت. فایننشال تایمز

مشروح این گفتگو را در ادامه می خوانید:

نظر شما درباره حمله اسرائیل به تاسیسات نظامی ایران چیست؟

ابتدا از تمامی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به ویژه ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که شجاعانه در مقابل متجاوزان ایستادگی کردند تشکر می کنم.

کاری که رژیم صهیونیستی کرد هیاهو بر سر هیچ بود. ایران مقاوم ترین کشور تاریخ است و مدافعان این کشور مردم عزیز ایران هستند. اگر بخواهیم آثار گستاخی صهیونیست ها را در بین مردم ببینیم کافی است به تمام شهرها و روستاها سری بزنیم و از مردم بپرسیم. بنابراین رژیم صهیونیستی حیثیت خود را زیر سوال برد و حتی مورد انتقاد حامیان خود قرار گرفت.

از دیدگاه ناظران، این اقدام علیه ایران، تنها کشور جهان که توانست گنبد آهنین رژیم صهیونیستی را بشکند، اهمیت واقعی نداشت.

ما هیچ جنگی را شروع نکردیم، اما …

* ایران چقدر نگران کشاندن به یک درگیری منطقه ای گسترده با اسرائیل است؟

رژیم صهیونیستی برای مقابله با ایران که یک قدرت منطقه‌ای و بین‌المللی است کوچک‌تر از آن است، اما به عنوان یک نیروی آتش‌زا می‌تواند خاورمیانه را که حساس‌ترین منطقه جهان است به آتش بکشد و انبار پودر را در منطقه و ایران کشوری است که می‌تواند از خود و دوستانش در مورد این آتش‌سوزی عمدی فاصله بگیرد و تنها گروهی که می‌تواند این رذیله‌های صهیونیست را به جای خود بنشاند، گروه مقاومت است.

ما در تاریخ هیچ جنگی را آغاز نکرده ایم و جنگ تحمیلی مصداق بارز آن است، اما با هر تجاوزی قاطعانه برخورد می کنیم که متجاوز را پشیمان کند.

*آیا آمریکا پیشنهادی برای کاهش تنش به ایران ارائه کرد؟

آمریکا در چندین زمینه نقش آفرینی می کند که یکی از آنها این است که رژیم صهیونیستی را تا دندان مسلح می کند، در مجامع بین المللی از آن حمایت می کند و هیچ اقدام جدی برای جلوگیری از جنایات این رژیم کودک کش انجام نمی دهد.

از طرفی کارگزاران رسمی آنها می گویند چه چیزی برای اسرائیل بهتر است و بعد بازنشستگان، دلالان و لابی های منطقه ای را فعال می کنند و ادعا می کنند که می خواهند از تشدید تنش جلوگیری کنند و ما معتقدیم حسن، ما هیچ قصدی برای آمریکا نداریم. . از این رو حمایت مستقیم و بی چون و چرا از اسرائیل از یک سو و دعوت به صلح از سوی میانجی های آن از سوی دیگر، دو روی یک سکه است.

کانال های ارتباطی با آمریکا همیشه وجود داشته است، اما…

* آیا ایران آماده از سرگیری مذاکرات با آمریکا برای کاهش تنش های منطقه ای و بحران هسته ای است؟

کانال های ارتباطی همیشه وجود داشته است، اما آمریکا نشان داده است که نمی خواهد تنش ها را کاهش دهد.

تجربه طولانی و تلخ ایران در مذاکره با آمریکا نشان از عدم اعتماد آنها به آن دارد. واضح ترین تجربه در این زمینه مربوط به برنامه جامع اقدام مشترک است که دولت اوباما همواره به طور مستقیم و غیرمستقیم از آن حمایت کرده است، اما در دوره رئیس جمهور بعدی ترامپ کاملاً منکر تفاهم شد و این تاریخ تلخ در روابط وجود دارد. بین ایران و ایران ایالات متحده یک بار مرحوم دکتر مصدق برای درخواست حمایت از آمریکا به واشنگتن سفر کرد و با هنری ترومن رئیس جمهور وقت آمریکا و دکتر آچسون وزیر امور خارجه دیدار کرد و از آنها خواست قول حمایت از ایران در ملی شدن صنعت نفت را بدهند. . آیزنهاور از حزب جمهوری خواه پس از روی کار آمدن، از وعده ها و توافقات دولت ملی ایران و آمریکا سرپیچی کرد و با انگلیس همکاری کرد و طرح آژاکس را برای سرنگونی دکتر مصدق در رأس این گروه آمریکایی طراحی کرد انگلیسی کرمیت روزولت (نوه روزولت) بود و او بود که محمدرضا را به سلطنت رساند و تمام تلاش ایران برای ملی کردن صنعت نفت را از بین برد.

چند ماه پس از سقوط مصدق، کنسرسیومی تشکیل دادند که در آن 40 درصد از سهام نفتی ایران در اختیار آمریکا، 40 درصد در اختیار انگلیس و 20 درصد در اختیار فرانسه، هلند و ایتالیا بود.
از طرف آمریکایی فردی به نام هوارد پیج نماینده شرکت نفت استاندارد اویل نیوجرسی در کنسرسیوم بود و از طرف ایرانی دکتر علی امینی که دست آمریکا بود و تا انقلاب اسلامی نماینده بود. نفت ایران به همین ترتیب غارت شد.

بنابراین با وجود فرصت های مختلف در زمان های مختلف، هیچ گاه به خوبی عمل نکردند و به تعهدات خود عمل نکردند.

* نتایج انتخابات آمریکا چه تاثیری بر سیاست منطقه ای و هسته ای ایران و احتمال از سرگیری مذاکرات هسته ای دارد؟

در این مورد، باید بگویم که «چیزی که آقای بایدن به آرامی می گوید، آقای ترامپ فریاد می زند». ما هر دو تجربه برخورد با آمریکا را داریم و سابقه خوبی در مذاکره با آمریکایی ها نداریم.

27211

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *