به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رابو، آیین نامه اجرایی متناسب با حقوق مستمری بگیران به تصویب رسید.
خبرگزاری ایرنا در گزارشی نوشت: رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از تصویب آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان در دولت خبر داد.
داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی مستمری بگیران نوشت: طی روزهای آینده پس از صدور احکام نسبی، تسویه حساب نهایی انجام خواهد شد.
لازم به ذکر است بر اساس بند الحاقی ماده ۲۹ لایحه قانون برنامه هفتم توسعه به منظور تحقق عادلانه پرداخت حقوق کارکنان و بازنشستگان و همچنین تناسب حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و دستمزد جوایز مستمر مشمول کسر از افراد مشابه و در رده آنها می باشد. دولت تا پایان سال سوم متعهد به اجرای برنامه کاری لازم می باشد این افزایش از سال 1403 برای هر کدام معادل 40 درصد در سال اول و 30 درصد در سال های دوم و سوم خواهد بود و این تفاوت به 90 درصد می رسد. آیین نامه اجرایی این بند با تصمیم هیات وزیران تصویب می شود.
– تدوین آیین نامه تساوی حقوق بازنشستگان
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اعلام اینکه تدوین آیین نامه اجرایی تساوی حقوق بازنشستگان در مراحل پایانی خود قرار دارد، گفت: پس از تصویب این آیین نامه در دولت، اجرای آن آغاز می شود.
افزایش 20 درصدی حقوق بازنشستگان و بازنشستگان برای سال 1403 مصوب شد. در سال جدید برخی از صندوق ها از جمله صندوق بازنشستگی کشوری افزایش حقوق بازنشستگان را در حقوق فروردین ماه قرار دادند و بر اساس آن احکامی صادر شد اما طبق قانون میزان افزایش سالانه مستمری بازنشستگان حقوق و دستمزد مستمری بگیران تامین اجتماعی در حداقل و سایر سطوح است و پس از تصویب شورا و ابلاغ به وی اجرا می شود.
تعدیل حقوق بازنشستگان یکی از سیاست هایی است که در سال های اخیر برای بهبود معیشت این قشر مطرح شده است. در جریان تصویب بودجه 1403 این موضوع به یکی از موضوعات اصلی دولت و مجلس نمایندگان تبدیل شد. در نهایت مقرر شد با افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده، منابعی برای تعدیل حقوق بازنشستگان لشکری و بین المللی و صندوق های فولادی استفاده شود.
داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: آیین نامه اجرایی تساوی حقوق بازنشستگان توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و برنامه و سازمان تهیه شده است. پس از تصویب این نظام در شورای دولت، عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
بر اساس بند الحاقی ماده 29 لایحه قانون برنامه هفتم توسعه، به منظور تحقق عادلانه پرداخت حقوق کارکنان و بازنشستگان و همچنین تناسب حقوق بازنشستگان با 90 درصد حقوق جاری و پاداش موضوع با کسر کارمندان مشابه و برابر، دولت موظف است تا پایان سال سوم برنامه اقدامات لازم را انجام دهد. این افزایش از سال 1403 در سال اول معادل 40 درصد و در سال دوم و سوم 30 درصد مابه التفاوت تا 90 درصد خواهد بود. آیین نامه اجرایی این بند با تصمیم هیات وزیران تصویب می شود.
منابع حقوق برابر برای بازنشستگان در قانون بودجه آمده است
داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در نشست خبری ۲۱ خردادماه سال جاری در خصوص تساوی حقوق بازنشستگان گفت: در برنامه هفتم شاهد هستیم که ظرف سه سال اجرایی می شود. به طوری که درصد برنامه در سال اول اجرا (1403) 40 درصد و در دو سال بعد (1404 و 1405) هر سال 30 درصد است. منابع معادله حقوق بازنشستگان در قانون بودجه 1403 قید شده است.
معاون رئیس جمهور گفت: در خصوص صندوق های بازنشستگی بخش دولتی، قانون بودجه با همکاری مجلس نمایندگان منابع خود را به گونه ای دیده است که این پرداخت ها بدون مشکل قابل پرداخت است. به این ترتیب مالیات بر ارزش افزوده یک درصدی به میزان 50 هزار میلیارد تومان صرفه جویی شد. با صدور قانون بودجه در حال اصلاح احکام قانونی برای مستمری بگیران هستیم و مقدمات اجرای معادله حقوق بازنشستگان در حال انجام است و از ابتدای سال جاری برای حقوق بازنشستگان اجرایی و اعمال می شود. .
رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره همسان سازی حقوق مستمری بگیران تامین اجتماعی نیز گفت: پیش بینی می شود در قانون بودجه امسال دولت 130 هزار میلیارد تومان از بدهی های خود به تامین اجتماعی را برای این موضوع تا اتمام تسویه حساب پرداخت کند. ، اجرا انجام شده و جلساتی برگزار می شود و ما با تامین اجتماعی هستیم تا آخرین روش پرداخت را انجام دهیم.
جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان
افزایش 20 درصدی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران برای سال 1403 مصوب شد. در سال جدید برخی از صندوق ها از جمله صندوق بازنشستگی کشوری افزایش حقوق بازنشستگان را در حقوق فروردین ماه قرار دادند و بر اساس آن احکامی صادر شد اما طبق قانون میزان افزایش سالانه مستمری بازنشستگان حقوق و دستمزد مستمری بگیران تامین اجتماعی در حداقل و سایر سطوح است و پس از تصویب شورا و ابلاغ به وی اجرا می شود.
سختی زندگی بازنشستگان و فاصله زیاد حقوق و دستمزدشان بر کسی پوشیده نیست، فارغ از اینکه بازنشستگان از هر صندوق بازنشستگی هستند یا خیر. او به دلیل کهولت سن و افزایش هزینه های زندگی و درمان با مشکلات زیادی مواجه است.
انتظار و آرزوی بازنشستگان این است که افزایش و سطح حقوق آنها نزدیک به تورم در جامعه باشد تا بتوانند بار سنگین زندگی در دوران سالمندی را به دوش بکشند و از عهده مخارج و درمان سالمندی برآیند.
اگرچه دولت ها هر ساله با توجه به شرایط خاص اقتصادی و لوایح بودجه کشور تصمیماتی مبنی بر افزایش حقوق و مستمری بازنشستگان اتخاذ می کنند، اما بازنشستگان انتظار دارند تغییرات و افزایش حقوق بازنشستگان براساس ماده 96 قانون تامین اجتماعی باشد.
ماده 96 قانون تامین اجتماعی می گوید: «موسسه متعهد است با در نظر گرفتن افزایش هزینه، میزان کلیه مستمری های بازنشستگی و از کار افتادگی کلی و مجموع مستمری بازماندگان را در بازه های زمانی کمتر از یک بار در سال افزایش دهد. زندگی با تصویب هیأت وزیران.»
موضوع پرداخت مستمری و حقوق بازنشستگان یکی از مهم ترین وظایف سازمان ها و صندوق های بازنشستگی محسوب می شود که بخش بزرگی از منابع موسسات بیمه صرف مستمری بازنشستگان و بازنشستگان می شود و مهم ترین مطالبه آن ها این است. بازنشستگان حقوق خود را برای تامین زندگی خود تعدیل کنند.
حدود 5 تا 6 میلیون بازنشسته زن و مرد از خدمات 18 صندوق بیمه ای در کشور بهره مند می شوند و بهبود وضعیت معیشتی و معیشتی آنان نیازمند نگاه جدی دولت در حوزه سیاست های کلی و همسان سازی درآمد آنها با کارگران است. و عزم دولت برای ارتقای سطح درآمد بازنشستگان حاکی از آن است که میزان مستمری بازنشستگان و مستمری ها جوابگوی زندگی آنها در دوران پیری نیست.
تعدیل حقوق بازنشستگان یکی از سیاست هایی است که در سال های اخیر برای بهبود معیشت این قشر مطرح شده است. در جریان تصویب بودجه 1403 این موضوع به یکی از موضوعات اصلی دولت و مجلس نمایندگان تبدیل شد. در نهایت مقرر شد با افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده، منابعی صرف تعدیل حقوق بازنشستگان لشکری و بین المللی و صندوق های فولادی شود.
در ردیف (1) بند (الف) تبصره (15) لایحه قانونی 1403 مصوب مجلس نمایندگان برای حقوق رده های مختلف حقوق بگیران، حقوق بازنشستگان، خدماتی و کشوری ضریب تعیین شده است. و مشترکین خدمات ملی صندوق های بازنشستگی ارتش و سایر صندوق های بازنشستگی وابسته به دستگاه های اجرایی به میزان 20 درصد.
به استناد ردیف (3-2) بند (الف) تبصره (15) ماده یک لایحه قانونی فوق الذکر، حداقل حقوق بازنشستگان و مشمولان وظیفه مشمول صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تامین اجتماعی، نیروهای مسلح. نیروها و سایر وجوه وابسته به دستگاه های اجرایی مبلغ 90 میلیون ریال تعیین شده است.
البته بر این اساس حقوق بازنشستگان لشکری و بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری مجددا احیا می شود، اما این مصوبه شامل بازنشستگان تامین اجتماعی نمی شود زیرا نهاد بازنشستگی با بودجه کل کشور مرتبط است، اما تامین اجتماعی این سازمان را مد نظر قرار می دهد. مؤسسه عمومی و غیردولتی که منابع و مصارف آن خارج از بودجه سالانه است.
بر اساس بند بند 29 قانون برنامه هفتم، سازمان تامین اجتماعی کل کشور موظف است طی سه سال اول برنامه، مستمری بازنشستگان بدون حداقل دستمزد را با تصویب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تسویه کند. سال به طوری که در پایان سال سوم برنامه، نسبت مستمری بازنشستگی به حداقل دستمزد همان سال متناسب با 90 درصد نسبت اولین مستمری بازنشستگی به حداقل دستمزد در سال دریافت بازنشستگی برنامه ریزی شده
این تعدیل نسبی در سال اول 40 درصد و در سال دوم و سوم 30 درصد و تا 90 درصد است.
217
khabaronline به نقل از رابو