رسول سلیمانی: یکی از پیامدهای حمله موشکی دوم ایران به اسرائیل، تلاش این رژیم برای در اختیار قرار دادن سامانه دفاع ضد موشکی آمریکایی در اختیار ارتش اسرائیل بود. اسرائیل با برجسته کردن حمله ایران به اسراییل که با حدود 200 موشک انجام شد، سعی کرد از فرصتی که در انتخابات آمریکا در اختیار داشت، استفاده کند، جایی که دموکراتها با مشکلاتی روبرو هستند و تحت فشار صهیونیستهای مسیحی مقیم آمریکا هستند.
نتانیاهو با آگاهی از اوضاع خاورمیانه و تلاش های آمریکا برای کاهش تنش، با طرح موضوع حمله به تاسیسات هسته ای و نفتی ایران، سعی کرد بایدن را متقاعد کند که اگر این سامانه در اختیار اسرائیل قرار گیرد، به زیرساخت های ایران حمله نخواهد کرد. اما از سوی دیگر، آمریکا که نگاه بدبینانه ای به اسرائیل دارد، معتقد است در صورت تجهیز ارتش اسرائیل به این سامانه، نگرانی نتانیاهو از شدت پاسخ آتی ایران از بین می رود و این سامانه انگیزه های او را برای حمله تقویت می کند. ایران. زیرساخت های نفتی و هسته ای کندتر از قبل است زیرا با سامانه تاد، احتمال اصابت موشک های بالستیک ایران به اسرائیل کاهش می یابد.
در همان زمان، عباس عراقچی در یک پست انگلیسی زبان در کانال ایکس بدون ذکر نام سامانه ضد موشکی تاد نوشت که ایران هیچ خط قرمزی در «دفاع از مردم، منافع خود و اسرائیل» ندارد. اکنون با استقرار نیروهای خود برای بهره برداری از سامانه های موشکی آمریکایی در اسرائیل، جان سربازان خود را به خطر می اندازد.
در همین حال، رسانه های اسرائیلی به نقل از بنیاد دفاع از دموکراسی ها (FDD) گزارش دادند که لوید آستین وزیر دفاع آمریکا دستور استقرار سامانه دفاع ضد موشکی تاد در اسرائیل را صادر کرده است. اگرچه سامانه تاد به عنوان یک سامانه تکمیلی برای سامانه دفاع موشکی پاتریوت به شمار میرود، اما بهعنوان یک سامانه پدافند موشکی قادر است منطقه وسیعی را تحت پوشش قرار دهد و موشکهای بالستیک را در ارتفاعات بالا و حتی خارج از جو زمین هدف قرار دهد سامانه دفاع موشکی اسرائیل می تواند توانایی این سامانه را افزایش دهد. وال استریت ژورنال با اشاره به تصمیم واشنگتن برای ارسال این سامانه به اسرائیل، از امکان اعزام متخصصان آمریکایی به آمریکا برای نصب این سامانه خبر داد.
بر اساس بیانیه پنتاگون، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، پس از حملات بیسابقه ایران، مجوز ارسال سامانه دفاع ضد موشکی تاد و همراهی پرسنل آمریکایی به اسرائیل را برای تقویت پدافند هوایی اسرائیل صادر کرد. به گفته کارشناسان سیاسی، این سامانه دفاع ضد موشکی ابزاری برای تقویت سامانه های دفاعی اسرائیل در برابر موشک های بالستیک و حملات احتمالی ایران در آینده توصیف شده است. آمریکا پیش از این یک بار پس از حملات 7 اکتبر و یک بار در سال 2019 در یک رزمایش نظامی این سامانه دفاع ضد موشکی را به منطقه ارسال کرده بود.
در همین حال یوسی ملمان روزنامه نگار اسرائیلی با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی X مدعی شد که حمله برنامه ریزی شده اسرائیل به ایران تنها پس از استقرار کامل سامانه ضد موشکی تاد انجام خواهد شد. این روزنامه نگار همچنین تایید کرد که اگر اسرائیل متعهد به عدم حمله به سایت های هسته ای و نفتی نشود، آمریکا با استقرار این سامانه دفاع موشکی موافقت نخواهد کرد.
ناظران سیاسی بر این باورند که سامانه دفاعی اسرائیل ترکیبی از سامانه های مختلف با ارتفاعات عملیاتی متفاوت است. جنگنده های اسرائیلی و سامانه پدافند هوایی نیروی دریایی بخشی از ماموریت رهگیری و انهدام موشک ها را بر عهده می گیرند. در کنار آنها، سه سیستم دفاعی وجود دارد که هر کدام تا ارتفاع مشخصی را پوشش می دهند. بالاترین ارتفاع در سامانه های پدافندی مربوط به سامانه پیکان است که موشک های بالستیک را رهگیری می کند. در سطح بعدی، سامانههای «دیوید اسلینگ» و «پاتریوت آمریکا» قرار دارند که موشکهای بالستیک میانبرد و دوربرد را رهگیری میکنند. معروف ترین قسمت این سامانه سامانه گنبد آهنین است که نام آن بیشتر شنیده می شود و حتی گاهی به عنوان نام کل سامانه دفاعی اسرائیل نیز به کار می رود. دلیل اینکه نام گنبد آهنین را بیشتر می شنوید این است که نسبت به سایر سیستم ها عملیاتی تر است، زیرا سیستمی در برابر راکت ها و خمپاره های کوتاه برد است.
اما تاد سامانهای است که موشکهای بالستیک کوتاهبرد و میانبرد را در مرحله نهایی پرواز ساقط میکند. از فناوری ضربه و تخریب استفاده می کند تا انرژی جنبشی آن کلاهک موشک را از بین ببرد. برد آن 200 کیلومتر است و ارتفاع آن به 150 کیلومتر می رسد. تاد تنها سامانه دفاع موشکی ایالات متحده است که می تواند اهداف را در داخل و خارج از جو ساقط کند. ایالات متحده پیش از این به منظور احتیاط در برابر حملات احتمالی کره شمالی، آن را در گوام و هاوایی مستقر کرده بود و همچنین با فروش آن به عربستان سعودی در سال 2017 موافقت کرده بود.
تحلیلگران بر این باورند که تلاش اسرائیل برای ایجاد سامانه تاد به معنای قطعی بودن پاسخ ایران در صورت حمله اسرائیل به کشورمان است و بر خلاف اخبار منتشر شده از سوی رسانه های آمریکایی، به گفته وزیر دفاع، اسرائیل در حال سازماندهی حمله است. . این «کشنده، دقیق و شگفتانگیز» است و این گمانهزنی را تقویت میکند که استقرار سامانه تاد یا نشانهای از شدت حمله اسرائیل خواهد بود یا توافقی با آمریکا برای کاهش تنش و آمادگی خواهد بود. از نظر تاکتیکی برای حملات آینده
311213