معاون آموزشی وزارت بهداشت تاجیکستان گفت: حدود 19 هزار تومان برای زیرساخت و 8.5 همات برای تجهیزات آموزشی نیاز داریم که در مجموع حدود 27 تا 30 هزار تومان است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری رابو، سیدجلیل حسینی معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز یکشنبه 18 دی ماه در نشست خبری با بیان اینکه معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آموزش پزشکی با فشار و مشکلاتی مواجه است که باعث بی انگیزگی معلمان و دانشجویان می شود. همچنین در راستای برنامه ریزی وزارت بهداشت و سیاست رئیس جمهور، تلاش می کنیم با رفع مشکلات دانشگاه ها و دانشجویان، فضایی شاد و نشاط آور برای اساتید و مشارکت آنان در برنامه ریزی مدیریت دانشگاه ها ایجاد کنیم. . .
وی با بیان اینکه گروه پزشکی دانشجویان در گذشته از نظر دانش و مهارت در منطقه بهترین بود، افزود: در سال 1400 شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه افزایش ظرفیت گروه پزشکی را تصویب کرد. 20 درصد و این تصمیم در سال 1401 به 20 درصد به ظرفیت گروه پزشکی اضافه شد. میزان افزایش ظرفیت در زمینه پزشکی به 74٪ و در زمینه دندانپزشکی – 76٪ رسید.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: این افزایش ظرفیت باعث بروز مشکلاتی در دانشگاه ها، کلاس های درس و خوابگاه ها شده است. در خوابگاه ها به جای 4 نفر حدود 10 نفر و در کلاس ها به جای 50 نفر حدود 200 نفر بودند.
معاون آموزشی گفت: با ظرفیت 8000 دانش آموز شروع کردیم و اکنون 15000 دانش آموز داریم که خوشبختانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تایید کرده است که افزایش ظرفیت تا سال 1404 متوقف می شود.
حسینی با اشاره به اینکه تصمیم افزایش ظرفیت با تامین زیرساخت ها و امکانات آموزشی توام بود، منابع تامین تسهیلات در سال های 1400 و 1401 و 1403 را کمتر از 10 درصد منابع مالی عنوان کرد. پیش بینی شده بود، هنوز محقق نشده است. حدود 19 هزار میلیارد تومان برای زیرساخت و 8.5 همت برای تجهیزات آموزشی نیاز داریم که برای آن حدود 27 تا 30 میلیارد تومان نیاز داریم.
وی ادامه داد: حدود 74 هزار دانشجوی پزشکی در دانشگاه داریم که در صورت احتساب افزایش 1404 نفری، حدود 90 هزار دانشجوی پزشکی خواهیم داشت. بر اساس آمار سازمان نظام پزشکی 30 هزار پزشک در هیچ مرکز درمانی کار نمی کنند. حدود 25000 تخت آموزشی، 2900 استاد علوم پایه و 2300 استاد بالینی برای هزینه نیازمندیم.
حسینی تصریح کرد: در صنعت تخصصی 12 درصد افزایش داشت و در صنایع کمکی نیز ظرفیت افزایش یافت. ظرفیت گروه های اطفال، داخلی، پزشکی قانونی، طب سالمندان، اورژانس و بیهوشی خالی ماند و پزشکیان برای تحصیل در این بخش ها اقدام نکردند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: فدراسیون جهانی آموزش پزشکی مدت تحصیل ما را به مدت ده سال تمدید کرد و به ما اجازه داد که آموزش پزشکی را در منطقه بررسی کنیم. همچنین امسال حقوق دستیاران تخصصی و فوق تخصص 30 درصد و حقوق وزارتخانه 100 درصد افزایش یافته است.
حسینی تصریح کرد: امسال 5 تا 10 نیروی متخصص در مناطقی که نیاز به پزشک دارند توزیع کرده ایم که حدود 300 نیروی مجرب در کشور توزیع شده است و بر اساس قانون جوانان در حال توزیع هستیم تعداد ناباروری را افزایش داده ایم. بورسیه تحصیلی برای مردان و زنان.
وی در ادامه گفت: دانشگاه صفین عراق در زمینه پزشکی با دانشگاه تهران همکاری می کند و در تلاش هستیم در غنا و گرجستان گروه های دانشگاهی ایجاد کنیم و حدود 10 هزار دانشجوی خارجی از 60 کشور جهان در 46 دانشگاه این کشور پذیرفته شده اند.
پایان