اخبار اخبار تکنولوژی

مقابله با فناوری هیچ‌گاه نتیجه نداده / عدم درک برخی‌، مانع پیشرفت ما شد

تبلیغات بنری


تینا مزدکی: آقای محمد السهیری در دوره اول نماینده شورای اسلامی بود سپس در سال 1360 هجری شمسی ریاست وزارت نفت را بر عهده گرفت. وی در حدود 44 سالگی در دولت موسوی وزیر پست و تلگراف و تلفن (وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز) شد و این مسئولیت را در سه دولت بر عهده داشت. در دوران وزارت ایشان در سال ۱۳۷۲ تلفن همراه وارد ایران شد و خدمات اینترنتی تا حدودی در اختیار مردم قرار گرفت.

زهری دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق از دانشگاه تهران است.

توسعه ارتباطات آسان تر از استخراج نفت است

محمد السهیری در گفت و گو با اخبار آنلاین وی در خصوص نحوه ورودش به وزارت ارتباطات با توجه به سوابق خود گفت: پس از تغییراتی که در وزارت نفت رخ داد و تصمیم دولت مبنی بر فروش نفت به قیمتی بالاتر از زمان وزارتم، از من سوال شد. برای رفتن به بخشی که معتقد بودم می‌توانم در آن کار کنم، به دنبال رشته‌ای بودم که دولت نیاز به توجه و توسعه بیشتری دارد.

وی افزود: در آن زمان وزارت پست، تلگراف و تلفن، وزارتخانه‌ای بود که بودجه کمتری داشت و از شرایط نامناسبی رنج می‌برد بسیار ساده تر از استخراج نفت.»

فناوری های نوین مهم ترین اقدامات برای توسعه یک کشور هستند

آقای محمد السهیری با 12 سال وزارت، باسابقه ترین وزیر در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است. او ورود فناوری به زندگی روزمره مردم را بزرگترین تحول در دوران خدمت خود می داند و می گوید: «در دوران وزارتم تلاش کردیم فناوری را وارد زندگی مردم کنیم و امکاناتی را فراهم کنیم تا مردم بتوانند ابزار مناسبی برای آنها انتخاب کنند توسط مردم و ما تنها تسهیل کننده بودیم “حقوق مردم برای دسترسی به فناوری های جدید مهمترین کاری بود که برای توسعه کشور انجام دادیم.”

وی همچنین با اشاره به اینکه وزارت ارتباطات از ابتدا با چالش مواجه بود، گفت: بودجه کافی تخصیص داده نشد و مجبور شدیم از مردم هزینه ها را جمع آوری کنیم. اما ما این موضوع را به یک فرصت تبدیل کردیم تا مردم خودشان از طریق سرمایه‌گذاری جمعی بتوانند انتخاب کنند که از چه فناوری‌هایی استفاده کنند.»

محمد السهیری: پرداختن به فناوری های ارتباطی اصلاً سازنده نبوده است

وی با بیان اینکه با حمایت مردم و تلاش مستمر توانسته بر این موانع فائق آید، گفت: در نهایت فناوری هایی را معرفی کردیم که مردم واقعاً به آن نیاز داشتند و علیرغم تمرکز برجسته بر روی نکات منفی ابزارهای ارتباطی، سعی کردیم آنها را به مردم نشان دهیم مزایای فن آوری های جدید “

عدم درک برخی افراد مانع پیشرفت ما شده است

وی در خصوص گسترش تلفن همراه و مخابرات در دوران وزارت خود نیز گفت: گسترش تلفن همراه در زمان بنده بیشتر توسط مردم بود و مدیران و کارشناسان عزیز آن را معرفی و قابل استفاده کردند.

زهی در خصوص آینده ای که در آن زمان برای این فناوری در نظر داشت، گفت: فکر می کردم با ترکیب کد ملی و کد پستی و استفاده از توانایی پست بانک، مردم می توانند کارهای اداری خود را انجام دهند و بدون خروج خرید کنند. در مورد ماهواره، علي‌رغم مشكلات فراوان، برخي اجازه ندادند و فرصت تاريخي ما در زمينه فيبر نوري از دست رفت، گرچه اين پتانسيل را دارد كه به كانون اصلي اين موضوع تبديل شود در مورد پست و پست بانک نیز به دلیل اهمیت آن، زمان کافی برای اجرای برنامه‌ها نداشتیم و بعداً این پروژه‌ها را تحت عنوان دولت الکترونیک از دست دادم و فراتر از آن رفت.

هر چه بیشتر به متخصص جوان اعتماد کنیم، نتایج مثبت بیشتری به دست می آید

در ادامه این گفتگو از محمد الغریحی خواستم نظر خود را در خصوص اینترنت و فیلترینگ بیان کند که وی در پاسخ گفت: مقابله با فناوری های ارتباطی به هیچ وجه موفق نبوده است.

وی همچنین درباره معرفی ستار آل هاشمی به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به مجلس گفت: با آقای ستار آل هاشمی ملاقاتی نداشته ام اما طبق شنیده هایم ایشان دارای تحصیلات عالی و تجربیات مرتبط هستند و امیدوارم که ایشان باشند. در نقش جدید خود موفق خواهد بود.» یکی از مشکلات مدیران ارشد ما عدم شناخت کافی از ساختار دولت است. شنیدم در تنظیم ثبت نام اقدامات مثبتی انجام داده اند و امیدوارم در وزارت ارتباطات هم موفق باشند. هرچه بیشتر به متخصصان جوان اعتماد کنیم، نتایج مثبت بیشتری به دست خواهیم آورد.

58323

تبلیغات بنری

khabaronline به نقل از رابو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *