مقصر عقب‌ماندن توسعه فیبر نوری در ایران کیست؟
اخبار اخبار تکنولوژی

مقصر عقب‌ماندن توسعه فیبر نوری در ایران کیست؟

تبلیغات بنری


فیبر نوری یک فناوری حیاتی برای جایگاه ایران در عرصه اینترنت در منطقه و کشورهای جهان است. ایجاد پوشش فیبر در چندین کشور خاورمیانه از جمله بحرین، عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی منجر به افزایش سرعت اینترنت ثابت و بهبود قابل توجهی در جایگاه آن در رتبه بندی جهانی شده است. ; حمایت دولت برای تسریع عرضه فیبر برای همگام شدن با تقاضا در ارائه خدمات داده و تضمین دسترسی جهانی به اینترنت پرسرعت عامل اصلی رشد این کشورها بوده است.

در کشور ما نیز با وجود شروع زودهنگام پروژه فیبر نوری، این روند ادامه پیدا نکرد و روز به روز از سرعت پیشرفت آن کاسته می شود. در اوایل دهه 1960، تحقیقاتی در زمینه فیبرهای نوری انجام شد. مجتمع فیبر نوری ایران در منطقه بونک تهران راه اندازی شد. سپس در سال 1346 کارخانه تولید فیبر نوری در یزد آغاز به کار کرد. در سال 1973 تولید فیبرهای نوری با ظرفیت 500 هزار کیلومتر آغاز شد.

شبکه زیرساختی در کشور با سرمایه‌گذاری‌های دولتی بیش از 70 هزار کیلومتر فیبر برای اتصال شهرهای مختلف به یکدیگر فراهم کرده است ، همچنان ادامه دارد. ساخته شده از تجهیزات قدیمی معروف به شبکه مسی. با وجود گستردگی گسترده، توانایی این شبکه برای انطباق با فناوری های جدید و استفاده از خدمات پهنای باند محدود است.

تجسم با استفاده از هوش مصنوعی انجام می شود

لازم به ذکر است بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی تا سال 1404 80 درصد خانوارها و 100 درصد مشاغل باید به پهنای باند ثابت با سرعت متوسط ​​25 مگابیت بر ثانیه دسترسی داشته باشند و 20 میلیون خانوار و پنج میلیون کسب و کار باید به اینترنت پهن باند ثابت دسترسی داشته باشند. باید به پهنای باند ثابت با سرعت متوسط ​​25 مگابیت در ثانیه دسترسی داشته باشید تا سال 1404 به اینترنت پهن باند دسترسی خواهید داشت. باند ثابت باید روی یک بستر فیبر نوری تشکیل شود.

شرکت مخابرات برای اجرای پروژه فیبر نوری نقدینگی کمی دارد

مجید دست فرد، مدیر گروه مهندسی، تحقیق و توسعه یک تولیدکننده تجهیزات غیرفعال مخابراتی در گفت و گو با رابو گفت: برخی از شرکت های تابعه مخابرات اجرای، نصب و سرویس خدمات فیبر نوری را آغاز کرده اند، زیرا شرکت مخابرات نقدینگی و نقدینگی کمتری دارد. معمولاً هیچ گونه فعالیت اقتصادی انجام نمی دهد.»

وی ادامه داد: امسال یکی از بهترین سال های فیبر نوری است، درخواست های زیادی دریافت کرده ایم و در دو شیفت مشغول به کار هستیم، حتی برخی اپراتورهای شبکه تلفن همراه در حال جایگزینی فیبر نوری با تجهیزات مسی هستند.

توسعه عقب مانده فیبر نوری در ایران بر عهده کیست؟

مشکلات اقتصادی گریبانگیر همه صنایع کشور شده است

یاسر باقری، مدیرکل تحقیقات اقتصادی و توسعه بازرگانی شرکت مخابرات ایران در گفت و گو با رابو، در پاسخ به صحبت هایی مبنی بر عدم سرمایه گذاری شرکت مخابرات در توسعه فیبرهای نوری، گفت: باید سازوکارهای اقتصادی به درستی تنظیم شود. صنعت باید به درستی ساماندهی شود و سیاست گذاری ها به درستی انجام شود تا این صنعت مانند سایر صنایع زیربنایی کشور به سمت سرمایه گذاری کشیده شود و اگر سیاست در شکل درستی باشد، سرمایه گذاران این کار را انجام خواهند داد. همچنین وارد این صنعت شود: «این صنعت باید جذابیت اقتصادی ایجاد کند و با ورود سرمایه، شرکت‌ها تأثیر آن را بر جایگاه خود در بازار سرمایه ببینند.»

باقری گفت: با مشکلات اقتصادی که صنایع کشور به ویژه صنعت مخابرات کشور از آن رنج می برند، به ویژه از آنجایی که صنعت مخابرات کشور یک صنعت زیرساختی است، شرکت مخابرات سالانه سرمایه گذاری های خود را دریافت کرده است و اگر اینطور نیست. بیش از 90 درصد از سهم “در فیبر نوری بازاری نداشت.”

شرکت مخابرات نیز باید شبکه سنتی را حفظ کند

وی افزود: زمانی که فناوری قدیمی دیگر صرفه اقتصادی ندارد، تجهیزات و فناوری تغییر می کند، البته ارتباطات باید شبکه سنتی تلفن ثابت را نیز حفظ کند که از نظر اقتصادی ارزش نگهداری ندارد.

این حجم کار شایسته مملکت نیست

مدیرکل بررسی‌های اقتصادی و توسعه تجارت شرکت مخابرات ایران گفت: این حجم از کار در خور کشور ایران نیست و باید خیلی جلوتر رفت. همانطور که شرکت مخابرات روزی تلاش کرد کشور را در رده هشت خط ثابت برتر قرار دهد، در زمینه فیبر نوری نیز این امکان وجود دارد، اما باید دست و پای این صنعت را باز کنیم. مشکل اصلی عدم سرمایه گذاری شرکت مخابرات در این زمینه نیست، بلکه مشکل تجارت مالی در این صنعت است. امیدواریم سیاستگذاران برای این مشکل برنامه ریزی کنند. تحریم ها همچنین واردات قطعات یدکی را با مشکل مواجه کرده است که در صورت چرخش صنعت می توان آن را حل کرد.

کار با دستور دادن پیش نمی رود

وی با اشاره به اینکه نباید شرکت مخابرات ایران را در روند کند ارائه خدمات در حوزه فیبر نوری مقصر دانست، ادامه داد: وی گفت: در یکی دو سال گذشته جهشی در وزارت امنیت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات رخ داده است، اما چشمه باید خودش بجوشد و خودجوشانی چشمه برای اقتصاد است. زمین برای رشد شما نمی توانید دستور دهید که گل از نقطه A به B حرکت کند، اما باید شرایط لازم برای رشد این گل را فراهم کنید که شرایط اقتصادی است.

باقری افزود: باید بتوانیم سرمایه های انسانی خود را برای ماندن و کار در این صنعت راضی کنیم و سرمایه داران را برای سرمایه گذاری در این صنعت راضی کنیم، این کار به صورت دستوری پیش نمی رود. ما باید فضای کسب و کار را باز کنیم تا کسب و کارهای کوچک نیز بتوانند زیر چتر بزرگ اپراتورهای مخابراتی مانند اتصالات فعالیت کنند. ما در اینجا نیاز به مقررات زدایی داریم. همه کشورهای جهان به نقطه‌ای رسیده‌اند که برای عملکرد اقتصادی نیاز به مقررات‌زدایی دارند.»

حرکت گام به گام راه حل نیست

مدیرکل تحقیقات اقتصادی و توسعه بازرگانی شرکت مخابرات ایران افزود: نیاز به بهبود و تسهیل فضای کسب‌وکار، بهبود فرآیند سیاست‌گذاری، حفظ سرمایه‌های انسانی و کار انقلابی در انقلاب چهارم صنعتی وجود دارد. همه دنیا در این جریان انقلابی کار کرده اند تا اینکه متحول شده اند و ما با قدم به قدم رفتن جواب لازم را نمی گیریم.

کشورهای منطقه پول دارند اما جمعیت و آب و هوای ما را ندارند

وی در پایان گفت: با همه آنچه گفته شد، شرکت مخابرات ایران توانست 90 درصد از سهم بازار پروژه فیبر نوری را از آن خود کند و تعداد مشترکان را به 300 هزار مشترک برساند. همچنین کشورهای منطقه پولی برای سرمایه گذاری دارند، شبکه سنتی ندارند و به تازگی سرمایه گذاری در فناوری جدید را آغاز کرده اند. به طور کلی، آنها به سرمایه گذاری کمتری نیاز دارند، زیرا ایران کشوری با جمعیت بسیار بیشتر و آب و هوای کوهستانی متنوع است.

227227

تبلیغات بنری

khabaronline به نقل از رابو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *